Η Boston Consulting Group δημοσίευσε τα στοιχεία της έρευνάς της από 366.000 άτομα σε 197 χώρες για να προβάλλει την επίδραση που έχει η ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τρόπο που αντιλαμβάνονται την επαγγελματική τους πορεία και εξέλιξη.
Με ποσοστό που ξεπερνά τον παγκόσμιο μέσο όρο που κινείται στο 50%, οι Έλληνες εργαζόμενοι δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται ως απειλή την εξέλιξη της τεχνολογίας όπως ο αυτοματισμός, η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Ρομποτική, σε ποσοστό που φτάνει το 57%, δηλαδή 6 στους 10.
Οι πιο ανήσυχοι στο θέμα των τεχνολογικών αλλαγών, φαίνεται να είναι οι Βραζιλιάνοι με ποσοστό 65% που θεωρούν ότι η εργασία τους κινδυνεύει να αφανιστεί από την τεχνολογική εξέλιξη. Ακολουθούν η η Κένυα με 62%, η Νιγηρία με 62% εξίσου και οι Φιλιππίνες με ποσοστό 60%, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα. Η αντίληψη για των εργαζομένων για τον τεχνολογικό «κίνδυνο» που ελοχεύει να τους στερήσει την θέση τους, οδηγεί σε μια προσπάθεια ανάπτυξης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους.
Ο γεωγραφικός ρόλος
Σημαντικό ρόλο στην ανάληψη αποφάσεων για την τεχνολογική εκπαίδευση, την κατάρτιση νέων δεξιοτήτων αλλά και τον χρόνο που δαπανούν για τα παραπάνω, κατέχει η γεωγραφική θέση κάθε χώρας.
Για παράδειγμα, οι χώρες που βρίσκονται υπό ανάπτυξη όπως η Νιγηρία, η Κίνα, η Αίγυπτος και η Κένυα, αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην μάθηση των νέων τεχνολογιών, σε αντίθεση με χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Έως και καθόλου πρόθυμοι να δαπανήσουν χρόνο στην εκπαίδευση και την επανακατάρτιση είναι οι εργαζόμενοι σε χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδάς , Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία.
Δείτε επίσης: Απίστευτο: Μόνο 1 στους 20 χτυπάει εισιτήριο στα λεωφορεία! – Εντατικοί έλεγχοι και 6.911 πρόστιμα στους λαθρεπιβάτες