Δερμιτζάκης στη «Δίκη»: «Στηρίζω τον Πογέτ, αλλά κακώς δεν κάλεσε Κωνσταντέλια, Δουβίκα, Βαγιαννίδη, Αλεξανδρόπουλο»

Ο προπονητής της εθνικής δεν πρέπει να είναι ρεαλιστής

Must Read

 

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης και μίλησε για την εθνική Ελλάδος και τις κλήσεις και την τακτική του Γκουστάβο Πογιέτ στους αγώνες με την Ολλανδία και το Γιβραλτάρ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Δερμιτζάκης:

«Πριν πούμε για την Εθνική ομάδα είναι καθήκον μου, επειδή το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα λόγω των καταστροφικών γεγονότων που πλήττουν τη χώρα μας, να δώσω συλλυπητήρια στους οικείου των θυμάτων και να σηκώσουν κεφάλι όσοι έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους από τη μια στιγμή στην άλλη.

Είχαμε μια σειρά παιχνιδιών στα προκριματικά του Euro, δυο παιχνίδια που είχαν άλλα χαρακτηριστικά. Το πρώτο, την περασμένη Πέμπτη, είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας και θα έλεγα ότι ήταν και «κομβικό». Μπορεί να παίζαμε με μία ομάδα η οποία από τη στιγμή της κλήρωσης είναι φαβορί μαζί με τη Γαλλία, να είναι 7η στην κατάταξη της FIFA ενώ εμείς 50οι, να έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε προηγμένα πρωταθλήματα στον πλανήτη αλλά υπό τις οδηγίες του Κούμαν δεν πατούσε καλά, αντιμετώπιζε προβλήματα, δεν είχε παιχνίδι πρωτοβουλίας και δεχόταν πάρα πολλά γκολ.

Από την άλλη, εμείς πριν από αυτό το παιχνίδι είχαμε δείξει καλά δείγματα γραφής και δεν πέφταμε αμαχητί. Αυτό το παιχνίδι μας έφερε πίσω, Δεν μπήκαμε καθόλου αγωνιστικά για δυο λόγους ενώ οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα θα βοηθούσε να αλλάξουμε τις ισορροπίες του ομίλου. Ο ένας ήταν ψυχικά και ο άλλος με το αγωνιστικό πλάνο. Ψυχικά, επειδή δημοσιεύματα με το ποιους κάλεσε ο προπονητής 10 μέρες πριν το παιχνίδι, θεωρώ ότι μόνο κακό κάνουν γιατί η Εθνική είναι ομάδα όλων, δεν έχει να κάνει με συλλόγους. Όταν μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες αντί να επικεντρωνόμαστε σε μία αναμέτρηση η οποία ξέρουμε ότι είναι κομβική και να παρακινήσουμε αυτήν την ομάδα, εμείς κάναμε οτιδήποτε άλλο για να δημιουργήσουμε πρόβλημα».

Για τη δήλωση Πογιέτ για αναμενομένες ήττες στα ματς με Γαλλία και Ολλανδία: «Συμφωνώ απόλυτα ότι ο προπονητής της Εθνικής δεν πρέπει να είναι ρεαλιστής. Είμαι κι εγώ του ρεαλισμού άλλα πρέπει να γυαλίζει περισσότερο το μάτι για να δώσεις έξτρα κίνητρο. Όταν είπα για ψυχικά αποθέματα, δεν μπορεί να γίνεται διάλογος στα ΜΜΕ παραμονές του αγώνα. Το να πεις οτιδήποτε μετά από ένα αποτέλεσμα ίσως είναι και φυσιολογικό. Αλλά αντί να επικεντρωνόμαστε σαν κόσμος να παρακινήσουμε την ομάδα, εμείς μπήκαμε σε μία διαδικασία η οποία πιστεύω δημιούργησε πρόβλημα. Μετά το παιχνίδι μπορείς να γράψεις οτιδήποτε και να κρίνεις τον προπονητή. Αυτό δυστυχώς έγινε πριν το παιχνίδι, πέρασε εσωτερικά στην ομάδα και θεωρώ ότι επηρέασε πολύ. Μετά είναι το τακτικό πλάνο αφού φανήκαμε ανέτοιμοι γιατί δεν μπήκαμε να διαβάσουμε τον αντίπαλο και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που ξέραμε ότι θα μας έβαζε στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον αγώνα με το Γιβραλτάρ: «Ήταν κάτι δεδομένο ξέραμε και επιβάλλεται να το κερδίσουμε γιατί θα μας έδινε τη δυνατότητα να ανακάμψουμε ψυχολογικά για τη δύσκολη συνέχεια γιατί τον Οκτώβριο έχουμε Ιρλανδία εκτός και Ολλανδία εντός, δύο αγώνες καθοριστικοί. Δεν χαθεί τίποτα, πιστεύω στην ομάδα και στον προπονητή. Έχουμε μια καλή γκάμα ποδοσφαιριστών που πλέον έχουν παραστάσεις και μπορούμε να τα καταφέρουμε είτε εδώ είτε με το «μαξιλαράκι» του Nations League. Έχουμε πιθανότητες να πάρουμε ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που δίνει».

Αν πιστεύει στην ομάδα περισσότερο από τον Πογιέτ: «Εγώ πιστεύω γιατί βλέπω ότι η Εθνική αποτελείται από 40 ποδοσφαιριστές που ανάλογα με τον αντίπαλο ή τα προβλήματα με τραυματισμούς και κάρτες ή όποιος είναι στην καλύτερη κατάσταση και πραγματικά ο κ. Πογιέτ μπορεί να κάνει σημαντικά πράγματα αρκεί και ο ίδιος να πιστέψει στις δυνατότητές του, των παιδιών και του συνόλου».

Για τις μη κλήσεις Κωνσταντέλια, Δουβίκα, Βαγιαννίδη, Αλεξανδρόπουλου: «Εγώ δεν θα κρίνω αν έκανε καλά. Για μένα κακώς δεν τους κάλεσε άλλα δεν γίνεται παραμονές ενός τόσο σημαντικού παιχνιδιού να βγαίνουν όλοι να τον φάνε. Μετά το παιχνίδι ο προπονητής κρίνεται αν πέτυχε ή όχι. Τα ίδια γινόταν και επί Ρεχάγκελ με Στολτίδη και Ζήκο. Τότε αυτός και τα παιδιά απαντούσαν όλοι με τα αποτελέσματα. Για πολλούς ήταν παράλογο αλλά οποιαδήποτε κριτική δεν γινόταν εκείνη τη στιγμή».

Για το φερόμενο παράπτωμα του Κωνσταντέλια: «Αν είναι αυτό το οποίο βγήκε προς τα έξω ότι καθυστέρησε 10 λεπτά σε μια πρωινή προπόνηση, αυτό είναι αστείο απέναντι σε ένα νέο παιδί που ξέρουμε πόσο διψάει να παίξει και είναι το next big thing της χώρας, ένα παιδί με τεράστια χρηματιστηριακή αξία και όσο περνάνε τα παιχνίδια με την ομάδα και την Εθνική αυτή θα μεγαλώνει. Και είναι κέρδος για όλη τη χώρα, όχι μόνο για τον Κωνσταντέλια, για πολλά παιδιά. Για αυτό είμαι αισιόδοξος επειδή υπάρχει μια καλή γκάμα παικτών και μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά πράγματα και γιατί όχι να μην φτάσουμε σε ένα θαύμα όπως το 2004».

Αν μπορούσε ποιον προπονητή θα έφερνε στην Εθνική για να γίνει ένα τέτοιο θαύμα: «Εγώ θα ήθελα έναν προπονητή με τα χαρακτηριστικά του λαού μας, να ξέρει τι ζητά μέσα στον αγωνιστικό χώρο με βάση τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας, τη φιλοσοφία μας σαν χώρα και να την ξέρει, έναν Έλληνα προπονητή. Υπάρχουν πάρα πολλοί αρκεί να τους εμπιστευτούν. Και δεν λέω μόνο για την ομοσπονδία αλλά όλος ο λαός. Αν ένας Έλληνας προπονητής αφεθεί να κάνει τη δουλειά του χωρίς να επηρεάζεται και αξιολογηθεί σωστά, μπορεί να πέτυχει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This