Το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Οριστικοί τίτλοι τέλους για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη

Must Read

Την αναστολή λειτουργίας του κόμματος αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο του Ποταμιού μετά από πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ταυτόχρονα, ελήφθη η απόφαση να μη λαμβάνει από δω και στο εξής την ετήσια χρηματοδότηση των 100.000 ευρώ, που παρέχεται στο κόμμα λόγω του ποσοστού που έλαβε στις ευρωεκλογές.

Δείτε επίσης: Θεοδωράκης: «Αποχωρώ πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος, αλλά περήφανος για το Ποτάμι» 

Η απόφαση για το μέλλον του κόμματος πάρθηκε μετά από διαβουλεύσεις δύο μηνών με τα στελέχη και τους φίλους του σε όλη την Ελλάδα.

Εάν για τυπικούς λόγους, δε, δεν μπορέσει να κοπεί η χρηματοδότηση, τότε θα πάει στις ετήσιες υποτροφίες του ΕΚΠΑ σε υποψήφιους διδάκτορες, πράγμα που το Ποτάμι έχει ξανακάνει και μάλιστα πρόσφατα.

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα είχε λάβει ποσοστό 1,52% στις φετινές ευρωεκλογές, γεγονός που του εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ ετησίως μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές (500.000 ευρώ συνολικά). Αυτό συμβαίνει σε όλα τα κόμματα που παίρνουν στις εκλογές πάνω από 1.5%.

Στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του κόμματος γίνεται απολογισμός της πενταετούς ιστορίας του, αλλά και μια καθαρή εξήγηση για το κλείσιμο της αυλαίας του. Γίνεται λόγος για «πόλεμο απ’ όσους βλέπουν την πολιτική ως κομματικό φέουδο», αλλά και αναφορά σε έναν «υπαρκτό κίνδυνο» που αποφεύγεται με τους τίτλους τέλους, «να γίνει το Ποτάμι κόμμα-σφραγίδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This