Φυσικές καταστροφές γίνονται στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων. Αναφερόμενη στις μεγάλες πλημύρες της Θεσσαλίας, η επικεφαλίδα της εφημερίδας «Αθηναϊκά Νέα» στις 3/2/1935 ανέφερε: «Τραγωδία Επιμηθεϊσμού». «Οι πλημμύρες είναι ενδημική πληγή σε όλη την Ελλάδα. Η αρρώστια είναι η αποφαλάκρωση των βουνών λόγω πυρκαγιών και το φάρμακο είναι η αναδάσωση» ισχυριζόταν η εφημερίδα. Ομοίως, η πλημμύρα τη νύχτα της 5ης Νοεμβρίου 1961 στην Αθήνα ήταν σφοδρότερη του «Daniel».
Η δεκάωρη χαλαζόπτωση μεγέθους καρυδιού ήταν υπεύθυνη για 43 νεκρούς, 300 τραυματίες και καταστροφή 5.000 σπιτιών. Εκείνη την εποχή ουδείς επικαλείτο την κλιματική αλλαγή για να δικαιολογήσει την κρατική ανικανότητα, τη μίζα και το οικονομικό όφελος των ολιγαρχών από τις καταστροφές. Δεν υπήρχαν επίσης τηλεοπτικοί επιστήμονες που θα δήλωναν ότι η πλημμύρα «Daniel» συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 500 ή 10.000 χρόνια. Τα αίτια των πλημμυρών και των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα μπορούν να τεκμηριωθούν μέσα από δύο χαρακτηριστικά γεγονότα.
Σε πλημμυρισμένο χωριό στη Θεσσαλία, δύο αντλίες όμβριων υδάτων δημοπρατήθηκαν αντί 8.000.000 ευρώ. Το έργο παραδόθηκε με κόστος 18.000.000 ευρώ. Μετά την περάτωση του έργου, οι «αρμόδιοι» διαπίστωσαν ότι ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας αδυνατούσε να προμηθεύσει την απαιτούμενη ηλεκτρική ισχύ λειτουργίας των αντλιών. Μερικά χρόνια πριν από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, το 2021, ο μηχανολογικός εξοπλισμός από τα αντλιοστάσια του συστήματος πυρόσβεσης και τα μαντεμένια καπάκια δεκάδων φρεατίων είχαν αφαιρεθεί από τους «ευπαθείς», χωρίς ποτέ να ενδιαφερθεί κάποιος «αρμόδιος» να τα αντικαταστήσει. Συνεπώς, στην πλειονότητά τους, τα αντιπλημμυρικά και τα αντιπυρικά έργα είναι άχρηστα και δημοπρατούνται με γνώμονα τη μίζα. Υπάρχει όμως και μια άλλη, αθέατη παράμετρος.
Ληστεία του πληθυσμού
Η επίκληση της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και οι επακόλουθες φυσικές καταστροφές εξυπηρετούν την υπόθεση της αφαίρεσης των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων από τον αυτόχθονα πληθυσμό μέσω της αναγκαστικής φτωχοποίησης και την επιβολή των «πράσινων φόρων», που σύντομα θα γίνουν επαχθείς. Η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή κάθε άλλο παρά ανθρωπογενής είναι. Επικαλούμενοι επιστημονικά στοιχεία, 1.200 επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ένας με Βραβείο Νόμπελ, ζήτησαν από τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς να σταματήσουν να επικαλούνται τον μύθο της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.
Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι το κλίμα άλλαζε, αλλάζει και θα αλλάζει λόγω κοσμολογικών αιτιών (περιστροφή του άξονα της Γης κ.λπ.). Η κυβέρνηση της Ν.Δ., προφασιζόμενη τις πλημμύρες, ετοιμάζεται να επιβάλει την ατζέντα του «φόρου φυσικών καταστροφών». Θα ήταν αφελής κάποιος να πιστεύει ότι τον φόρο θα τον πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες ή οι μεγάλες εταιρίες. Οπως πάντα, το βάρος και αυτού του φόρου θα το επωμιστούν οι μη έχοντες και οι μη κατέχοντες. Η νέα ληστεία του πληθυσμού θα ακολουθήσει τον οδικό χάρτη του ΕΝΦΙΑ. Αρχικά, ο Βενιζέλος εισηγήθηκε τον φόρο ΕΤΗΔΕ ως μέτρο σωτηρίας των γαλλογερμανικών τραπεζών από τη χρεοκοπία, ισχυριζόμενος ότι θα είναι προσωρινός, (μέχρι πρόσφατα ψηφιζόταν στο Κοινοβούλιο).
Μετά, ο Σαμαράς τον μετασχημάτισε στον ΕΝΦΙΑ. Οι οξυδερκείς πολίτες ήταν ευτυχισμένοι επειδή από νοικοκύρηδες ο Σαμαράς τούς μετέτρεψε σε ενοικιαστές στα σπίτια τους, και έτσι τον αντάμειψαν με το πρωθυπουργικό αξίωμα. Αντιγράφοντας την πρακτική Σαμαρά – Βενιζέλου και λόγω της εκκωφαντικής αφωνίας, η Ν.Δ. όχι μόνο άρχισε να προπαγανδίζει την ανάγκη επιβολής νέων «πράσινων φόρων», αλλά επιπλέον, από τη στιγμή που εκποίησε την Εθνική Ασφαλιστική στην εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων CVC, ξεκίνησε να «σιγοψιθυρίζει» την ανάγκη «υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων». Ομως, καμία ασφαλιστική εταιρία δεν μπορεί να καλύψει το κόστος εκτεταμένων ζημιών από φυσικές καταστροφές. Οι πολίτες πληρώνουν φόρους στο κράτος για να τους συνδράμει στις δύσκολες στιγμές. Αυτή είναι η σοβαρότερη κρατική δέσμευση. Η μετατόπιση των κρατικών υποχρεώσεων στο διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο μόνο υποψίες εγείρει.