Έφη Τσιχλάκη: «Το σενάριο της αυτοκτονίας είναι αδιανόητο» – Εξετάζεται η αίτηση αναίρεσης της ποινής – «χάδι» στον σύζυγό της

Αναβιώνει η υπόθεση στον Άρειο Πάγο με τον καταδικασμένο γυναικοκτόνο να επιμένει ότι είναι αθώος

Must Read

Την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την ποινή-«χάδι» στον σύζυγο της δολοφονημένης Έφης Τσιχλάκη, θα εξετάσει αύριο το ανώτατο δικαστήριο.

Η υπόθεση της 47χρονης γυναίκας που βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα στο σπίτι της, θα αναβιώσει στον Άρειο Πάγο, όπου θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης για την ποινή-«χάδι» που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο σύζυγό της από το Εφετείο Χανίων.

Από τον Μάρτιο του 2016 η οικογένεια της 47χρονης ζητά να λάμψει η αλήθεια, ωστόσο ο καταδικασμένος σύζυγός της επιμένει ότι είναι αθώος. 

 

Η Έφη Τσιχλάκη, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, έφερε διαμπερές θανατηφόρο τραύμα στην αριστερή πλευρά του κρανίου από πυροβόλο όπλο το οποίο βρέθηκε στα αριστερά της. Ο σύζυγός της υποστήριξε ότι η 47χρονη αυτοκτόνησε και ενώ πρωτόδικα αθωώθηκε, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Οι δικαστές έκριναν ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε την γυναίκα του και στη συνέχεια έστησε το σκηνικό αυτοκτονίας, ωστόσο του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν μόλις 8 χρόνια. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή της οικογένειας.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος ο οποίος αναμένεται να αποφυλακιστεί σύντομα, κατέθεσε αίτημα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο επιμένοντας ότι είναι αθώος. 

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος και ξάδελφος της δολοφονημένης γυναίκας, Εμμανουήλ Αθανασίου έχει δώσει μεγάλη μάχη προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη της Έφης Τσιχλάκη και να έρθει στο φως η αλήθεια. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι τόσο οι συγγενείς αλλά και η ιατροδικαστής που ήταν τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, δέχτηκαν απειλές: «‘Ολη αυτη η υπόθεση είχε άρωμα μαφίας», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και πρόσθεσε: «Ξαφνικά βρέθηκε η οικογένεια του θύματος, όχι μόνο να διεκδικεί δικαιοσύνη, αλλά και να απειλείται».

Όπως τόνισε ο ίδιος, τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για δολοφονία, είναι ότι η 47χρονη βρέθηκε να κρατάει το όπλο με το αριστερό, ενώ δεξιόχειρας. Επιπλέον, όπως είπε στον χώρο βρέθηκαν σπασμένα αντικείμενα. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, η Έφη Τσιχλάκη φέρεται να είχε λιποθυμήσει πριν δεχτεί τον πυροβολισμό.

 «Το σενάριο της αυτοκτονίας είναι αδιανόητο. Επιπλέον δεν ταίριαζε στον χαρακτήρα της Έφης που ήταν ένας βαθύτατα πνευματικός άνθρωπος» σημείωσε, ενώ για τον δράστη ανέφερε ότι «ακόμη και σήμερα δηλώνει αθώος, ενώ έχει σκηνοθετήσει το έγκλημα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This