Από την 1η Ιανουαρίου 2024 η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες θα θέσει σε λειτουργία ένα λογισμικό που εντοπίζει το μαύρο χρήμα μέσω κρυπτονομισμάτων. Μέχρι τότε οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα για να ξεπλένουν τα κέρδη τους.
Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι ένας από τους ευφυέστερους τρόπους απόκρυψης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες είναι «επένδυση» σε κρυπτονομίσματα, τα οποία κατευθύνονται σε ειδικές ηλεκτρονικές τράπεζες. Οι ελεγκτικές αρχές αδυνατούν να εντοπίσουν τα ίχνη του μαύρου χρήματος, καθώς η τεχνολογία επιτρέπει στους απατεώνες του στοιχήματος να αποφεύγουν τη μέγγενη της Δικαιοσύνης.
Ο πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος, επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης με τη συνδρομή του νέου λογισμικού θα επιδιώξει να εξαρθρώσει τον παράνομο στοιχηματισμό που γίνεται μέσω κρυπτονομισμάτων. Η σχετική εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε και από άλλες ευρωπαΪκές χώρες με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα.
Εκτελεστικός διευθυντής ΠΑΕ της Super League 2 προ τριετίας στοιχημάτιζε συστηματικά τους αγώνες της ομάδας του. Το Αθλητικό Δίκαιο απαγορεύει δια ροπάλου σε αξιωματούχους ομάδων, ποδοσφαιριστές και προπονητές να ποντάρουν στοιχηματικά σε ματς της ομάδας τους. Νόμιμη στοιχηματική εταιρία στην Ελλάδα εντόπισε τον ποδοσφαιρικό παράγοντα, έστειλε σχετική αναφορά στην ΕΠΑΘΛΑ (Επιτροπή Αθλητικής Ακεραιότητας) και η υπόθεση έφτασε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Στον ποδοσφαιρικό παράγοντα επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή που είναι η διετής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.