Έλληνας επιστήμονας στους 100 ανθρώπους που θα αλλάξουν τον κόσμο, σύμφωνα με το TIME

Must Read

Ένας Ελληνας συμπεριλαμβάνεται στην λίστα TIME100 Next που δημοσιεύεται από το 2021. Πρόκειται για τον δρ Φλουρή και είναι ο πρώτος Έλληνας επιστήμονας που συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την λίστα του αμερικανικού περιοδικού. Των ανθρώπων δηλαδή ανά τον πλανήτη που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!

Σε μια αξιοσημείωτη αναγνώριση της συνεισφοράς του στους τομείς της φυσιολογίας, της περιβαλλοντικής υγείας και της βιωσιμότητας, ο δρ Ανδρέας Φλουρής, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είδε το όνομά του -κάτι αποτελεί σαφέστατα μεγάλη τιμή και για την χώρα μας- στην περίφημη λίστα για το 2023.

Η λίστα αναγνωρίζει 100 ανθρώπους από όλους τους χώρους, της πολιτικής, της επιστήμης, της τέχνης και της κοινωνικής δράσης με την πιο ισχυρή προοπτική που είναι σε θέση να αλλάξουν το μέλλον του κόσμου.

Η λίστα TIME100 Next δημοσιεύεται από το 2021 και έως τώρα έχουν συμπεριληφθεί πολιτικοί όπως η Σάννα Μαρίν, η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, η Κάγια Κάλλας, πρωθυπουργός της Εσθονίας, καθώς και ο Ρίσι Σουνάκ, σημερινός πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η λίστα περιλαμβάνει ακόμη καλλιτέχνες όπως η Ντούα Λίπα, καθώς και η Άνα ντε Άρμας. Επίσης, η λίστα TIME100 Next περιλαμβάνει αθλητές όπως τον Κάρλος Άλκαραζ, τον Μάρκους Ράσφορντ, καθώς και τον Λούκα Ντόντσιτς. Τέλος, η λίστα TIME100 Next περιλαμβάνει ηγέτες, εφευρέτες και ακτιβιστές όπως τον Βίκτορ Γκλόβερ, τη Βανέσσα Νακάτε και την Υβόννη Άκι-Σόιερ.

Σε ό,τι αφορά την διαδρομή του δρ Φλουρή και έχοντας μία λαμπρή σταδιοδρομία τα τελευταία 20 χρόνια, ο ίδιος έχει αφιερώσει την έρευνά του στην κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των παραγόντων του περιβάλλοντος στην δημόσια υγεία και σε άλλες πτυχές της ζωής όπως η οικονομία, η ανταγωνιστικότητα και η ποιότητα ζωής. «Είναι τιμή μου που συμπεριλαμβάνομαι στη λίστα TIME100 Next», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Αυτή η αναγνώριση αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς της ερευνητικής μου ομάδας FAMELab στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και της υποστήριξης των συναδέλφων και των μεντόρων μου. Σκοπός της έρευνάς μου είναι να βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και δίκαιου μέλλοντος για όλους, Οι μελέτες μας εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα, από μελέτες πεδίου μικρής και μεγάλης κλίμακας, βασική και εφαρμοσμένη εργαστηριακή έρευνα, κλινικές μελέτες, παρακολούθηση και μοντελοποίηση του περιβάλλοντος, επιδημιολογική έρευνα, εκτίμηση κινδύνου και ανάλυση πολιτικής ή οικονομίας».

Η παρουσία του στο TIME100 Next δεν είναι απλώς μια αναγνώριση της εξαιρετικής συνεισφοράς του στην επιστήμη, αλλά και μια απόδειξη της δέσμευσής του να δημιουργήσει έναν πιο βιώσιμο τόπο. «Ως υποστηρικτής της δράσης για το κλίμα, συνεργάζομαι στενά με εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς για την προώθηση πρωτοβουλιών βιωσιμότητας που μπορούν να οδηγήσουν σε έναν κόσμο πιο περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο. Προσπαθώ να μεταφράσω τα δεδομένα της επιστήμης σε δραστικές πολιτικές για το περιβάλλον, το κλίμα, την υγεία και την οικονομία για οργανισμούς όπως π.χ. ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας, η Τράπεζα της Ελλάδος και άλλοι», είπε.

Για τον λόγο αυτό έχει έντονη παρουσία σε μέσα ενημέρωσης παγκόσμιας εμβέλειας, όπως το BBC, το CBC, οι Financial Times, οι NewYorkTimes, το WIRED, το HBO και το ThomsonReutersFoundation.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This