Του Κώστα Πρώιμου
Πόσες κυβερνήσεις, πόσα Κόμματα, πόσα κρυφά πολιτικά κινήματα και Στάσεις απαριθμούνται εκ της γενέσεως του νεώτερου Ελληνικού κράτους το 1830; Μην το ψάχνετε, δύσκολο να καταλήξετε σε ένα ασφαλές άθροισμα. Το μπόλιασμα φατριών, εθνοτήτων, οικογενειών, φέουδων και συμμοριών επιχειρήθηκε βιαίως και ατάκτως γιατί οι δυτικοί κυρίως βιάζονταν να μας αναδείξουν ως ένα από τα πρώτα εθνικά κράτη της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Όπερ και εγένετο.
Τα ελληνικά Κόµµατα τον 19ο αιώνα αποτελούνταν από τις ζυμώσεις των τοπικών ελίτ ως εκφραστές της επιρροής του εκάστοτε ξένου παράγοντα στη χώρα μας παρά τη θεσμική έναρξη του Κοινοβουλευτισμού λίγο αργότερα όπου και απέκτησαν χαρακτηριστικά σύγχρονων Κομμάτων. Διέθεταν πλέον κάποια οργάνωση και εθνικό βεληνεκές. Πολλά ιστορικά και καθοριστικής σημασίας γεγονότα της μετεξέλιξης του Ελληνικού Κράτους διαδραματίστηκαν μέχρι και το 1974, μετά το κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ για το πέρασμα στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Τα Κόμματα εξουσίας κυρίως που αυταπόδεικτα το μόνο που ήξεραν καλά ήταν να κομματιάζουν τη χώρα με κύριες ευθύνες τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ, από την εποχή των “πράσινων” και “γαλάζιων” καφενείων στην τεχνολογική διαδοχή από τα αντίστοιχα “χρωματιστά” τρολ του διαδικτύου που σε επικοινωνιακό επίπεδο καταφέρνουν να εποικίσουν στο μυαλό των χρηστών του ίντερνετ και να διχάσουν ακόμη και για ψύλλου πήδημα επί της ουσίας ολόκληρη τη χώρα.
Η συνέχεια στο ANTINEWS