Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.
Χαρακτήρισε «μεγάλη ατυχία για την Ελλάδα» την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αναφερόμενος στην χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha είπε από το βήμα της Βουλής:
«Στις πρώτες λοιπόν εκατό (100) ημέρες που, από ό,τι είπε εχθές φάνηκαν χίλιες (1.000) στον κ. Πρωθυπουργό, έχουμε σοβαρά προβλήματα, αρρυθμίες και αποτυχίες της κυβέρνησης και ένα εδραιωμένο κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία και στην οικονομία γιατί οι πολίτες πλέον καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στη χώρα.
Και αν φάνηκαν χίλιες (1.000) αυτές οι μέρες στον κ. Μητσοτάκη καταλαβαίνετε πόσες φάνηκαν στους πολίτες που υποφέρουν, που πλήττονται από ακρίβεια, πυρκαγιές, πλημμύρες αλλά ιδιαίτερα από την ανασφάλεια που υπάρχει στη ζωή τους».
Μίλησε και για το σκάνδαλο των υποκλοπών αναφέροντας: «Αξίζει όμως να θυμηθούμε τις πρώτες εκατό (100) μέρες της πρώτης διακυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019. Θυμάστε τότε το εφεύρημα του επιτελικού κράτους των αρίστων που είχε τύχει και κολακευτικού σχολιασμού από έγκριτους αναλυτές; Σε εκείνες τις πρώτες εκατό (100) μέρες το 2019 είχαμε και εκείνη την απαράδεκτη τροπολογία, αν θυμάστε, που έδινε τη δυνατότητα να τοποθετηθεί ο κος Κοντολέοντας επικεφαλής της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο.
Ξέρετε ο κος Κοντολέοντας, ο οποίος εκδιώχτηκε από την ΕΥΠ λόγω του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών για να ξεπλύνει τις ευθύνες και του Μαξίμου και του κ. Μητσοτάκη και που ακόμη περιμένουμε από τη δικαιοσύνη να δώσει απαντήσεις πού βρίσκεται η διερεύνηση του σκανδάλου και να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου, που πλήττεται από τις επιλογές της κυβέρνησης».
Και όπως τόνισε για το επιτελικό κράτος: «Όμως η κατάρρευση σε πολλές λειτουργίες της χώρας μας αλλά και του αφηγήματος των αρίστων και του επιτελικού κράτους έχει πλέον μεγάλο κόστος για την ελληνική κοινωνία και οικονομία και στους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας. Γιατί οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια δίπλα τους καθημερινά, βλέπουν να πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα».
Αναφορά έκανε και στην επίσκεψή του μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη στη Θεσσαλία, αλλά και στον αγαπημένο περιφερειάρχη του Μητσοτάκη, τον Αγοραστό, λέγοντας:
«Και θα ξεκινήσω από τη Θεσσαλία. Εχθές με τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, πήγαμε πάλι εκεί και μάλιστα μετά από μία νέα καταστροφή που συνέβη μέσα σε δύο (2) εβδομάδες και όχι κάθε 16.000 χρόνια.
Πήγαμε εκεί και τι είδαμε; Είδαμε ξανά πλημμυρισμένους δρόμους, ξανά λάσπες, χωράφια κατεστραμμένα και νέες καταστροφές σε υποδομές. Κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και πάρα πολλοί που προσπαθούν μόνοι τους να τα καθαρίσουν, πολίτες που θέλουν να φύγουν από τα χωριά τους γιατί δεν βλέπουν μέλλον, αλλά δυστυχώς και υπερήλικες εγκαταλελειμμένοι, μόνοι τους πολλές φορές έξω από το σπίτι τους. Μία λέξη ταιριάζει στο αποτύπωμα των θητειών των κυρίων Μητσοτάκη και Αγοραστού στη Θεσσαλία: Απόγνωση.
Η παραίτηση του κυρίου Θωμά Ιωάννη, υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου του κ. Αγοραστού, νομίζω τα λέει όλα. Την απόλυτη διαφωνία του με τον τρόπο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με τη στρατηγική που ακολούθησαν ο κ. Κώστας Αγοραστός και οι αιρετοί της παράταξης του. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η παρωδία της Περιφέρειας «έπνιξε» το Δήμο Παλαμά, εξαθλίωσε τους συμπολίτες του, άφησε τους περισσότερους χωρίς σπίτι, χωρίς χωράφια και χωρίς δουλειά. Και σάς βεβαιώ ότι διέγραψα μία ακραία λέξη που περιλάμβανε στην ανάρτησή του.
Μεγάλη ατυχία τελικά, όπως είπε ο κ. Βορίδης για το Βόλο, αλλά και για όλη τη Θεσσαλία. Περιέργως θα συμφωνήσω μαζί του. Μεγάλη ατυχία και για τη Θεσσαλία, και για τη Ρόδο, και για τον Έβρο, και για την Εύβοια αλλά και για την Αττική η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μεγάλη ατυχία για τους Έλληνες πολίτες. Γιατί η δεύτερη καταστροφή που ακολούθησε τον Daniel βρήκε τη Θεσσαλία με ανοιχτές πληγές. Διότι δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές της πρώτης καταστροφής και πολλαπλασιάστηκαν τα προβλήματα. Δεν είναι δυνατόν σε όλες τις περιοχές που πήγαμε εχθές, να συναντήσουμε παντού πολίτες που δεν έχουν λάβει την πρώτη αποζημίωση για την οικοσκευή. Και ιδιαίτερα δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ως πολιτεία αυτή η κατάσταση να πλήττει πρώτα από όλα τους ευάλωτους. Γιατί πλήττονται πρώτα από όλα αυτοί που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα, που δεν έχουν δεύτερο σπίτι, που δεν έχουν εισόδημα, οι υπερήλικες. Και υπάρχει και ο κίνδυνος των επιδημιών γιατί δεν έχουν λυθεί ούτε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν πριν από ένα μήνα».