Ποια «επενδυτική βαθμίδα»; Ίλιγγος από το επιτόκιο στα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια!

Must Read

Τα επικίνδυνα ψεύδη της κυβέρνησης δυστυχώς καταρρέουν επιφέροντας ασύλληπτη ζημιά στην εθνική οικονομία.

Η είδηση ότι η απόδοση στη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων εκτοξεύθηκε στο 3,9%, ενώ το ζητούμενο ποσό υπερκαλύφθηκε μόλις κατά 1,62 φορές, δείχνει ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που θα μας βοηθούσε να δανειζόμαστε φτηνά, ήταν άλλη μία επικίνδυνη απάτη.

Αντίστοιχα είναι τα στοιχεία από την ιλλιγιώδη πτώση στο χρηματιστήριο, όπου σε δύο μόλις ημέρες, χάθηκαν σχεδόν 3 δις ευρώ. Το ίδιο και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου που έχει σκαρφαλώσει πλέον σταθερά πάνω από το 4, αγγίζοντας το 4,5%.

Την ίδια στιγμή, το αυξημένο κόστος ενέργειας ρημάζει στην κυριολεξία κάθε τομέα της εθνικής οικονομίας. Από τα διαθέσιμα των νοικοκυριών έως τις επιχειρήσεις κάθε κλίμακας.

Μία χώρα που περιμένει να ζήσει με δανεικά, έχοντας χάσει κάθε ανταγωνιστικότητα, με τα καρτέλ να λυμαίνονται το σύνολο της πραγματικής οικονομίας. Και την κυβέρνηση να εξαπατά κάνοντας λόγο για «επενδυτική βαθμίδα»…

 

Όλα αυτά με υπογραφή Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This