Αγωνία για τους 150 Έλληνες προσκυνητές στους Άγιους Τόπους

Συνεχής επαφή του υπουργείου Εξωτερικών

Must Read

Σε επιφυλακή είναι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών λόγω του πολέμου που έχει ξεσπάσει από το περασμένο Σάββατο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μία ομάδα περίπου 150 Ελλήνων προσκυνητών στους Άγιους Τόπους.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες από τους Έλληνες στο Ισραήλ και ότι η επαφή των ελληνικών Αρχών μαζί τους είναι  συνεχής. Στο Ισραήλ παράλληλα ζουν μόνιμα 1.000 Έλληνες. Τηλέφωνα πρώτης ανάγκης για τους Έλληνες που βρίσκονται στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. 

«Είμαστε μόνοι και αβοήθητοι, κινδυνεύει η ζωή μας»

Η κατάσταση στα εδάφη της χώρας είναι εκτός ελέγχου με τους βομβαρδισμούς να είναι συνεχείς, ενώ τρόμο και φρίκη προκαλούν τα βίντεο και οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς τόσο με τους νεκρούς αμάχους όσο και αυτά που δείχνουν μαχητές της οργάνωσης να απαγάγουν, να χτυπούν και να κακοποιούν στρατιώτες και πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

 

«Είμαστε μόνοι μας χωρίς ενημέρωση και αβοήθητοι σε μια χώρα που έχει ήδη ξεσπάσει πόλεμος. Έχουμε ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να στείλει κάποιο μέσο να μας πάρει πίσω! Είναι επείγον, κινδυνεύει η ζωή μας… Έχουμε ήδη χωριστεί με τους υπόλοιπους καθώς ο κάθε ένας πράττει μόνος του και η κατάσταση έχει ξεφύγει για τα καλά!», δήλωνε Έλληνας εγκλωβισμένος. Ο ίδιος ήρθε σε επαφή με την Ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, απ’ όπου τον προέτρεψαν, όπως τονίζει, εφόσον βρίσκεται στο αεροδρόμιο να μιλήσει με τους υπαλλήλους για να δει πότε θα πραγματοποιηθούν πτήσεις καθώς το αεροδρόμιο φαίνεται να είναι ακόμη σε λειτουργία.

 

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσιοποίησε τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και στα Ιεροσόλυμα. Τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης Πρεσβείας Ελλάδας στο Ισραήλ & Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων. Τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ:+972544808297. Τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα:+972523032253

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ορκίστηκε «εκδίκηση» για αυτήν τη «μαύρη ημέρα» στην ιστορία του εβραϊκού κράτους. «Η Χαμάς ξεκίνησε έναν σκληρό και μοχθηρό πόλεμο. Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά το τίμημα είναι δυσβάσταχτο», τόνισε. «Η Χαμάς θέλει να μας σκοτώσει όλους. Είναι ένας εχθρός που δολοφονεί μητέρες και παιδιά στα σπίτια τους, στα κρεβάτια τους. Ένας εχθρός που απαγάγει ηλικιωμένους και παιδιά», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Χαμάς εμφανίζεται σίγουρος πως η επίθεση που ξεκίνησε από τη Λωρίδα της Γάζας – έναν παλαιστινιακό θύλακα με πληθυσμό περίπου 2,3 εκατομμυρίων, αποκλεισμένο εδώ και 16 χρόνια – θα εξαπλωθεί στη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ. Σε ομιλία του, ο Ισμαήλ Χανίγια διατύπωσε απειλές για το τέμενος Αλ Ακσά, καταγγέλλοντας τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Γάζας και τις πρωτοβουλίες για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και αραβικών χωρών. «Πόσες φορές σας προειδοποιήσαμε ότι οι Παλαιστίνιοι διαμένουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς εδώ και 75 χρόνια, ωστόσο αρνείστε να αναγνωρίσετε τα δικαιώματα του λαού μας;», δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

Διαβάστε ακόμα:

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή: 5.000 έφεδροι φεύγουν από την Ελλάδα για το Τελ Αβίβ 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This