Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε εκδήλωση του ΣΕΒ και στη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρό του, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, έπαθε… Άδωνι αφού και ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι εφικτός με την πορεία της ελληνικής οικονομίας «ο στόχος για μέσο μισθό 1.500 ως το τέλος της τετραετίας»!
Αναφέρθηκε και στην αγαπημένη του «πράσινη μετάβαση» υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα είναι από τους νικητές, ενώ αναφορά έκανε και στην τεχνητή νοημοσύνη χαρακτηρίζοντάς την μεγάλη πρόκληση και αποκαλύπτοντας ότι σύντομα θα δημιουργηθεί επιτροπή από άτομα παγκόσμιου βεληνεκούς, που θα τον συμβουλεύουν στο ζήτημα αυτό. Μάλιστα ανέφερε πως θα αξιοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Εξέφρασε την βούληση της κυβέρνησης και την προσωπική του «να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα» και ότι δεν έχει καμία πρόθεση να ακολουθήσει τον δρόμο του εφησυχασμού: «Δεν είναι αυτή η εντολή του ελληνικού λαού, σκοπεύω να υλοποιήσω τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες δεσμεύθηκα».
Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση μείωσε σημαντικά τις εργοδοτικές εισφορές, κατάργησε την εισφορά αλληλεγγύης, βγάζοντας ένα βάρος από την μεσαία τάξη και σημείωσε πως οι μισθοί αυξάνονται στον ιδιωτικό τομέα και πρέπει να αυξάνονται όσο η ανεργία πέφτει.
Σχολίασε δε ότι καταλαβαίνει το θέμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, για την πρόσθετη επιβάρυνση στο μη μισθολογικό κόστος, λέγοντας πως «είναι κάτι που είναι στο ραντάρ μας, αλλά είναι δεδομένο ότι όσο η οικονομία αναπτύσσεται τόσο οι ονομαστικοί μισθοί θα αυξάνονται».
Έστειλε επίσης μήνυμα στήριξης της παραγωγικής οικονομίας μέσα στο δεδομένο δημοσιονομικό πλαίσιο, λέγοντας ότι «επιθυμία μας είναι να στηρίζουμε την παραγωγική οικονομία. Από κει και πέρα οι δημοσιονομικοί περιορισμοί είναι γνωστοί και σε μεγάλο βαθμό αδιαπραγμάτευτοι».
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προσαρμογή του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος σε γνωστικά πεδία «που γνωρίζουμε ότι θα έχουν μεγάλη ζήτηση εργασίας», χαρακτήρισε τεράστιο ζήτημα την συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, ενώ τόνισε ότι τα ζητήματα της αγοράς εργασίας είναι από τα πέντε κορυφαία που ιεραρχεί στην δική του ατζέντα.
Επισήμανε πως «η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί αλλά θα είναι από τους νικητές της πράσινης μετάβασης», πως η χώρα δαπάνησε 7 δις σε εισαγωγές φυσικού αερίου το 2002, προσθέτοντας πως «εάν, ως Ευρώπη, λύσουμε το διπλό πρόβλημα των δικτύων και της αποθήκευσης, η χώρα μπορεί και πρέπει να γίνει εξαγωγέας ενέργειας μέσα στην επόμενη πενταετία».
Αναφέρθηκε και στην κλιματική κρίση λέγοντας ότι «η προσαρμογή στην κλιματική κρίση που είναι εδώ καθίσταται υπερεπείγουσα προτεραιότητα», ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου για την Θεσσαλία λέγοντας πως οι δράσεις, πέραν των σχολείων, θα ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια.