Πέρασε και τρίτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις τη νύχτα έκανε το Ισραήλ

Τι ανακοίνωσε η Χαμάς για τις επιθέσεις - Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Must Read

Άνοιξε πάλι λίγο νωρίτερα, για τρίτη φορά, από το περασμένο Σάββατο, το πέρασμα στη Ράφα προκειμένου να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε ένας εργαζόμενος ανθρωπιστικής οργάνωσης και πηγές από τον τομέα της ασφάλειας.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως η βοήθεια που πέρασε σήμερα ήταν αντίστοιχη με αυτή των προηγούμενων ημερών. Το Σάββατο και την Κυριακή πέρασαν 34 φορτηγά.

Στο μεταξύ, ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Al-Monitor αναφέρει ότι, η Τουρκία, ζήτησε από τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης να εγκαταλείψουν το έδαφός της μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

 

Σύμφωνα με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, θα χρειαστούν περίπου 100 φορτηγά καθημερινά για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες στη Γάζα, όπου ζουν 2,3 εκατ. άνθρωποι.

Δείτε βίντεο:

Περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις

Στο μεταξύ οι συγκρούσεις Ισραήλ– Χαμάς συνεχίζονται με την περασμένη νύχτα να είναι η πιο αιματηρή, μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την διεξαγωγή περιορισμένης κλίμακας χερσαίων επιχειρήσεων κατά την διάρκεια της νύκτας εντός της Λωρίδας της Γάζας κατά παλαιστινίων ενόπλων και σε αναζήτηση ομήρων.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν ως στόχο συγκεντρώσεις δυνάμεων της Χαμάς που στήνουν ενέδρες για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης ευρύτερης κλίμακας ισραηλινής εισβολής στον παλαιστινιακό θύλακα.

Δείτε βίντεο:

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης κατά την τηλεοπτική ενημέρωση σήμερα ότι έχει επιβεβαιωθεί ότι 222 άνθρωποι απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου κατά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ και κρατούνται όμηροι.

Ο ισραηλινός στρατός εποπτεύει την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας εντός της Λωρίδας της Γάζας για να διασφαλίσει ότι δεν θα περάσει στα χέρια της Χαμάς είπε ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Ανακοίνωση για τις επιθέσεις υπήρξε και από την Χαμάς σύμφωνα με την οποία μαχητές της οργάνωσης συγκρούστηκαν με ισραηλινή δύναμη που διείσδυσε στη Λωρίδα της Γάζας και επέστρεψαν στη βάση τους αφού κατέστρεψαν ισραηλινό στρατιωτικό εξοπλισμό, ανακοίνωσε η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ.

Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η διείσδυση από ένοπλη δύναμη, όπως τη χαρακτήρισε, έλαβε χώρα ανατολικά της Χαν Γιούνες στη νότια περιοχή της Γάζας, εν μέσω εκτιμήσεων για χερσαία επίθεση πλήρους κλίμακας από τις ισραηλινές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον θύλακα.

«Μαχητές συγκρούστηκαν με τη δύναμη που διείσδυσε, καταστρέφοντας δύο μπουλντόζες και ένα τεθωρακισμένο και ανάγκασαν τη δύναμη να αποσυρθεί, πριν επιστρέψουν με ασφάλεια στη βάση τους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την ισραηλινή πλευρά για την καταστροφή ισραηλινού εξοπλισμού ή οχημάτων.

Δείτε βίντεο:

 

Αυξάνονται τα θύματα

Στο μεταξύ αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων καθώς τουλάχιστον 5.087 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων 2.055 παιδιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, προσθέτοντας ότι 15.273 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο δήλωσε ότι 436 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 182 παιδιών.

Τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Χαμάς.

«Πάνω από 60 μάρτυρες σκοτώθηκαν στις επιδρομές» στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς σήμερα Δευτέρα, αναφέρει το γραφείο Τύπου της Χαμάς.

Σύμφωνα με το ίδιο, ένα από τα πλήγματα προκάλεσε τον θάνατο 17 ανθρώπων σε σπίτι στην Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ άλλοι 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιδρομές στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς επιβεβαίωσε εξάλλου ότι «τουλάχιστον δέκα πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια», έπειτα από επιδρομή που κατέστρεψε σήμερα το πρωί ένα σπίτι στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα.

Σύμφωνα με τον συνολικό απολογισμό της κυβέρνησης της Χαμάς που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, πριν από τα νέα αυτά πλήγματα, πάνω από 4.600 άνθρωποι, στην μεγάλη πλειονότητά τους πολίτες, μεταξύ των οποίων σχεδόν 1.900 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα.

Το Σάββατο, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα ενταθούν τα πλήγματα. Σήμερα ανακοίνωσε ότι έπληξε τη νύχτα «πάνω από 320 στρατιωτικούς στόχους», υποδομές της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, και της συμμαχικής της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This