Ηγετικό στέλεχος Χαμάς: «Προετοιμαζόμασταν για τον πόλεμο!» – Αποκάλυψε ποιες χώρες βοηθούν την οργάνωση!

Τι είπε για τις απώλειες αμάχων και τους ομήρους

Must Read

Την σοβαρή αποκάλυψη ότι η Χαμάς προετοιμαζόταν τα τελευταία δύο, ίσως και τρία χρόνια για τον πόλεμο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή έκανε ηγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης.

«Προετοιμαζόμασταν δύο ίσως και τρία χρόνια. Σε διάφορα επίπεδα. Είμαστε πολιορκημένοι, δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας, αλλά παρ’ όλα αυτά η στρατιωτική ηγεσία προετοίμασε τα σχέδια και τις πληροφορίες για το πώς λειτουργεί ο εχθρός, πού βρίσκονται οι στρατιωτικές ενώσεις», είπε ο Μπασίμ Ναΐμ, επικεφαλής του Πολιτικού Συμβουλίου της οργάνωσης, αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις, μιλώντας στην εκπομπή «Αρένα» στον ΑΝΤ1.

Το στέλεχος χαρακτήρισε «πράξη άμυνας» την αιφνιδιαστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο έδαφος του Ισραήλ και για πρώτη φορά  αναφέρθηκε  τις χώρες που βοηθούν την  οργάνωση.

«Ψάχνουμε υποστήριξη από οποιονδήποτε. Αυτή η βοήθεια μπορεί να είναι οικονομική. Για παράδειγμα παίρνουμε μεγάλη οικονομική υποστήριξη από το Κατάρ. Διπλωματική και πολιτική υποστήριξη από τη Ρωσία και την Κίνα. Παίρνουμε στρατιωτική υποστήριξη και εκπαίδευση από το Ιράν. Ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο. Εξαρτάται από το ποιοι θέλουν να βοηθήσουν. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά είναι ευπρόσδεκτος. Πολιτικά, ή διπλωματικά ή στρατιωτικά, είναι επίσης καλοδεχούμενος».

Σχετικά με την απώλεια των αμάχων σχολίασε πως  «ο στρατιωτικός μας διοικητής έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή στους μαχητές, να μην επιτίθενται σε πολίτες, να μην επιτίθενται σε γυναίκες ή παιδιά και να τους αντιμετωπίζουν με έξυπνο και ηθικό τρόπο και αυτό έγινε. Το Ισραήλ μιλάει για αποκεφαλισμούς μωρών, για βιασμούς γυναικών αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούν να φέρουν μία απόδειξη για όσα λένε».

Και πρόσθεσε πως: «κανένας πολίτης δεν σκοτώθηκε εσκεμμένα. Κάποιοι πολίτες βρέθηκαν στη μέση των δύο πλευρών».

Τέλος, μίλησε και για τους ομήρους τους οποίους η οργάνωση θα κρατήσει «ώστε να γίνει ανταλλαγή με κρατούμενους. Έχουμε περισσότερους από 5.800 κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές και κάποιοι είναι εκεί για περισσότερα από 40 χρόνια».

Δείτε τις δηλώσεις του:

 

Ο πόλεμος θα είναι μια μακρά διαδικασία σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρέσβη στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς.

«Ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε στα μέρη όπου έχει τις ρίζες της η Χαμάς. Θα το κάνουμε με τον δικό μας ρυθμό. Δεν βιαζόμαστε. Θα είναι μια μακρά διαδικασία γιατί πρέπει να καθαρίσουμε αυτήν την περιοχή από χιλιάδες τρομοκράτες της Χαμάς που έχουν προετοιμαστεί για πόλεμο, που έχουν χτίσει μια υπόγεια πόλη με τούνελ και αποθήκες εκατοντάδων χιλιομέτρων, όχι για να προστατεύσουν τους αμάχους, αλλά για να επιτρέψουν στους εαυτούς τους να πολεμήσουν με το Ισραήλ.

Θα συνεχίσουμε αυτόν τον πόλεμο όσο χρειάζεται, και θα το κάνουμε με αποφασιστικότητα. Όπως έγινε με τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, τον ISIS. Η Χαμάς είναι ο ISIS της Γάζας».

Δείτε επίσης:

Ωμές αλήθειες από τον Προκόπη Παυλόπουλο

Αντιπτέραρχος ε.α. Ιατρίδης: «Αν γίνει χερσαία επιχείρηση, οι όμηροι δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν»

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν μεγάλη εισβολή στη Γάζα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This