Ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα – Ανθρωπιστική βοήθεια με το σταγονόμετρο

150 υπόγειους στόχους της Χαμάς έπληξε ο ισραηλινός στρατός - Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς των ομήρων

Must Read

Συνεχίζονται σήμερα οι ανελέητοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός μάλιστα ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εισήλθε στο βόρειο τμήμα του πλαιστινιακού θύλακα και επέκτεινε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του με τη χρήση πεζικού και τεθωρακισμένων, προκειμένου να πλήξει τη Χαμάς.

Την ίδια ώρα η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει με το… σταγονόμετρο. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, επισήμανε σήμερα ότι θα επιτρέψουν σε φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα να εισέλθουν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βομβαρδισμοί ενδέχεται να σταματήσουν, τουλάχιστον στην περιοχή των συνόρων με την Αίγυπτο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το Ισραήλ εξουδετέρωσε 150 υπόγειους στόχους της Χαμάς και στοχοθέτησε διοικητές του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος, συμπεριλαμβανομένων ηγετικών στελεχών των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. «Αυτό θα επιτρέψει στις δυνάμεις στο πεδίο να πολεμήσουν κατά ενός πιο αδύναμου εχθρού», σύμφωνα με τον Χαγκάρι.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς στη Λωρίδα της Γάζας από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

«Εκατοντάδες κτίρια και σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και χιλιάδες άλλα καταλύματα υπέστησαν ζημιές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Μπασάλ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας στη Γάζα.

«Οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας άλλαξαν το τοπίο στη Γάζα και στα κυβερνεία του βορρά», πρόσθεσε.

Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς των ομήρων

Την ίδια ώρα οι οικογένειες των ομήρων που κρατά η Χαμάς, στην πλειονότητά τους Ισραηλινοί, στην περιοχή αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι με τους ανθρώπους τους.

Οι συγγενείς των απαχθέντων εξέφρασαν σήμερα την «ανησυχία» τους απαιτώντας παράλληλα από την κυβέρνηση εξηγήσεις μετά την κλιμάκωση των βομβαρδισμών του στρατού του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Οι οικογένειες ανησυχούν για την τύχη των δικών τους και περιμένουν εξηγήσεις. Κάθε λεπτό μοιάζει αιωνιότητα. Απαιτούμε από τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και τα μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου να μας συναντήσουν σήμερα το πρωί έπειτα από “μια νύχτα τεράστιας αγωνίας”», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση που συγκεντρώνει τις οικογένειες πάνω από 220 ομήρων που απήγαγε η Χαμάς κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου.

Μάλιστα το Φόρουμ αυτό εξέφρασε «την τεράστια οργή (του) που κανένα από τα μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου δεν έκανε τον κόπο να συναντήσει τις οικογένειες των ομήρων για να τους εξηγήσει ένα πράγμα: αν αυτή η χερσαία επιχείρηση θέτει σε κίνδυνο τους 229 ομήρους που έχουν ταυτοποιήσει οι αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι μία Αμερικανίδα και η κόρη της, όπως και δύο ηλικιωμένες Ισραηλινές αφήθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς έπειτα από μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Τουλάχιστον 29 δημοσιογράφοι νεκροί

Τραγικός είναι ο απολογισμός των δημοσιογράφων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου όταν ξεκίνησε ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς. Τουλάχιστον 29 επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, έχουν πέσει νεκροί σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ).

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η CPJ κατέγραψε την πιο θανατηφόρα περίοδο για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν ένοπλες συρράξεις αφότου (…) άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία, το 1992», τόνισε η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Επισημαίνεται δε ότι ο τραγαικός υπολογισμός συνοδεύεται από «συλλήψεις», «παρενοχλήσεις» και «άλλα εμπόδια στη δημοσιογραφική δουλειά σε περιοχές που συμπεριλαμβάνουν τη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ».

Η διακοπή των τηλεπικοινωνιών και της πρόσβασης στο διαδίκτυο στη Λωρίδα της Γάζας έχει προκαλέσει «έντονη ανησυχία» σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

«Καθώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί χάνουν την επαφή με τα συνεργεία και τους ρεπόρτερ τους στη Γάζα, που είναι ανεξάρτητοι αυτόπτες μάρτυρες και δίνουν πληροφορίες για τις εξελίξεις και τον ανθρώπινο απολογισμό αυτού του πολέμου, κλείνει ένα παράθυρο που επέτρεπε στον κόσμο να δει την πραγματικότητα όλων των πλευρών που εμπλέκονται στη σύρραξη», επισήμανε η CPJ.

Δείτε επίσης:

Ισοπεδώνουν την Γάζα με πρόσχημα τα τούνελ της Χαμάς

Κάλεσμα Ερντογάν σε Ισραήλ να σταματήσει «αυτή την τρέλα» και να τερματίσει τις επιθέσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This