Τα πλάνα του για την Θεσσαλονίκη δημοσιοποίησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.
Δίνοντας έμφαση στο κυκλοφοριακό και στα δύο έργα υποδομής, το μετρό και το FlyOver, τόνισε: «Αυτή την στιγμή από τον Δήμο της Θεσσαλονίκης διέρχονται 100 με 140 χιλιάδες αυτοκίνητα ημερησίως. Αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά έχοντας γρήγορα το μετρό και γρήγορα μία δεύτερη υποδομή όπως αυτή (σ.σ. FlyOver). Η θέση μας προεκλογικά ήταν ότι το πλάνο θα έπρεπε να ξεκινήσει με την ολοκλήρωση του μετρό. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που είχαμε μέχρι τότε, θα ήταν το 2024 έτοιμο. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η θέση ήταν μια θέση βιώσιμη».
Και συνέχισε: «Από την στιγμή που για διάφορους λόγους αυτό δεν μπορεί να γίνει (…) είμαι υποχρεωμένος να δουλέψω ώστε με τους συμπολίτες μου να είμαι συμπαραστάτης στα προβλήματα ενός έργου που δεν είναι έργο του Δήμου (…) Είναι ένα έργο της κεντρικής κυβέρνησης και όχι του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνω ό,τι μπορώ για τους πολίτες της πόλης, από τη στιγμή που η πρότασή μας δεν γίνεται δεκτή».
Όπως είπε «το προσωπικό της καθαριότητας που μαθαίνω ότι είναι χρεωμένο στα 1.200 άτομα και υπηρετούν αυτή τη στιγμή στα 500. Άμεσο αίτημα προς τους αρμόδιους υπουργούς και την κυβέρνηση για άμεση χρηματοδότηση, την οποία θα παρακαλούσα να έχω το συντομότερο δυνατό, τον Γενάρη. Εφόσον αυτό συμβεί, σας λέω ότι στους επόμενους μήνες η διαφορά θα είναι ορατή. Έχουμε την ανάγκη να δούμε καινούργια μηχανήματα. Η πόλη δεν έχει πλυθεί ποτέ. Στα πεζοδρόμια, στους κάδους και στους δρόμους δεν έχει υπάρξει ποτέ ένα πρόγραμμα σκουπίσματος της πόλης. Λυπάμαι που το 2023 πρέπει να μιλάω για τέτοια πράγματα. Λοιπόν, σε ό, τι αφορά το μάνατζμεντ, την αναδιάρθρωση, το συντονισμό, το πρόγραμμα και όλα αυτά, θα είμαστε έτοιμοι το Γενάρη. Θα αναμένω και την κάλυψη την οικονομική, εφόσον δεν τη δω από την απερχόμενη διοίκηση, προκειμένου να ξεκινήσω με ένα σχέδιο ορατό και συγκεκριμένο (…)».
Σε ό,τι αφορά το καθεστώς συντονισμού που υπάρχει στην πόλη για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού: «Δεν μπορεί να είναι εφτά φορείς και να ερίζουν στο τέλος για το ποιος θα καθαρίσει και στο τέλος ο Θερμαϊκός να είναι βρώμικος. Αυτό που έχω να πω είναι ότι το Γενάρη θα υποβάλουμε μία πρόταση στην κυβέρνηση να επιλεχθεί ένας φορέας ο οποίος θα αναλάβει την καθαριότητα. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό εφόσον μας δώσουν πόρους προκειμένου να καθαρίσουμε τον Θερμαϊκό».
Επιπλέον, στις προτεραιότητες του Στ. Αγγελούδη, οι οποίες όπως είπε διαμορφώθηκαν από τις χιλιάδες προσωπικές επαφές που είχε προεκλογικά με πολίτες της Θεσσαλονίκης, συγκαταλέγονται η καθαριότητα, η προστασία του δημόσιου χώρου αλλά και η αντιμετώπιση της ανομίας.
«Πρέπει να πέσουμε με τα μούτρα στη δουλειά, έχοντας υπόψη ότι πρέπει να λύσουμε θέματα της καθημερινότητας. Στην πόλη μας υπάρχει μια συμπεφωνημένη ανομία για την οποία είμαι διατεθειμένος ακόμα και σε συγκρούσεις, προκειμένου να ξαναδούμε μια στοιχειώδη κανονικότητα. Δηλαδή πρέπει η συγκοινωνία να αντιμετωπιστεί με τρόπους που θα εξυπηρετείται το κοινό καλό και όχι οι μικρές -χρήσιμες βέβαια- ομάδες, αλλά εδώ πρέπει να δούμε τι ωφελεί τον περισσότερο κόσμο».
Σε ό,τι αφορά το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δήλωσε πως «προϋπόθεση για την δημιουργία του είναι το να αποφασίσει η ομάδα ότι το ξεκινάει. Υπάρχει μια ειλημμένη απόφαση, υπάρχει μια προχωρημένη μελετητική ωρίμανση αυτής της προσπάθειας. Θα πρέπει να είμαι αρωγός σε όλα. Και εδώ να πω και κάτι. Ο ΠΑΟΚ που τώρα έχει την ωριμότητα, αλλά και ο Άρης, ο Ηρακλής, οι οποίοι διεκδικούν υποδομές, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι θα πρέπει να τύχουν της υποστήριξης της αντίστοιχης του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού σε ό,τι αφορά την οικονομική υποστήριξη. Νομίζω πως δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ό,τι αφορά τα θέματα της Θεσσαλονίκης και δη της αθλητικής Θεσσαλονίκης ανήκουν στο παρελθόν».