Eurostat: Πανάκριβη (!) η Ελλάδα στις τηλεπικοινωνίες και στο φαγητό

Must Read

Τις ακριβότερες τηλεπικοινωνίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα είδη διατροφής είχε η Ελλάδα το 2018, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat. Ειδικά στις αγορές ψωμιού, τυριού, γάλακτος, κρεάτων, ψαριών, φρούτων και δημητριακών το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς είναι πιο ακριβό από το αντίστοιχο στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Eurostat, η Ελλάδα το 2018 είχε τις ακριβότερες τηλεπικοινωνίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, πέρυσι οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα -περιλαμβάνονται τα κόστη ταχυδρόμησης και σύνδεσης στο διαδίκτυο- ήταν κατά 56,7% ακριβότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Βέλγιο, όπου οι τηλεπικοινωνίες κόστιζαν 40,4% περισσότερο από τον κοινοτικό μέσο όρο.

Παρά την πρωτοφανή μείωση μισθών, η Ελλάδα είναι ακριβότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και στα τρόφιμα, κατά 5,7%. Ακριβότερα τρόφιμα προσφέρει μόνο η Κύπρος, με ποσοστό 8,4% υψηλότερο του μέσου όρου των 28 κρατών-μελών. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως στις αγορές ψωμιού, τυριού, γάλακτος, κρεάτων, ψαριών, φρούτων και δημητριακών το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς είναι πιο ακριβό από το αντίστοιχο στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ακριβότερη χώρα της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το φαγητό είναι η Δανία (+30,3%), ενώ η Ελβετία αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στην ακρίβεια των τροφίμων, με ποσοστό 64% πάνω από τον μέσο όρο των «28». Σύμφωνα με τη Eurostat, η χώρα μας είναι ιδιαίτερα φτηνή στην ενοικίαση και τη συντήρηση κατοικίας -περιλαμβάνονται το κόστος ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και ενέργειας-, καθώς το κόστος είναι κατά 38,6% χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Η Ελλάδα είναι επίσης αρκετά φτηνή στην εστίαση και στις υπηρεσίες μεταφορών, με ποσοστό σχεδόν 24% κάτω από τη μέση τιμή των «28». Τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και καφενεία είναι φτηνότερα από τον μέσο όρο κατά 17,3%. Μόνο οι Μάλτα και Πορτογαλία προσφέρουν οικονομικότερες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This