Στην Κωνσταντινούπολη ακόμα δύο πολυτελή γιοτ που φέρονται να συνδέονται με τον Πούτιν

Must Read

Η ιστοσελίδα Dossier Center, μέρος του Khodorkovsky Communications Center, που επικρίνει σφοδρά τον Βλαντιμίρ Πούτιν και εντοπίζει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «την εγκληματική δραστηριότητα διαφόρων ανθρώπων που συνδέονται με το Κρεμλίνο», κάνει λόγο για δύο ακόμη σούπερ γιοτ, που φέρονται να συνδέονται με τον Ρώσο πρόεδρο και τον στενό κύκλο του.

Τα γιοτ είναι το Victoria, 71 μέτρων, αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων και η «συνοδεία» του, το Orion, μήκους 38 μέτρων, αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό ανεβάζει τον αριθμό τέτοιων σκαφών που ανήκουν στον «στόλο» του Ρώσου Προέδρου, που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής, σε δέκα (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα).

Τα πλοία που συνδέονται με τον Πούτιν έχουν έναν λιμενικό πράκτορα. Στα λιμάνια της Βαλτικής, από το 2022, αυτές οι λειτουργίες εκτελούνται από την Inflot Worldwide, η οποία εξυπηρετεί τις Graceful και Aldoga. Συνήθως η εταιρεία ασχολείται με εντελώς διαφορετικά πλοία – κυρίως φορτηγά χύδην φορτίου, παγοθραυστικά, ρυμουλκά, πιλοτικά και υδρογραφικά πλοία. Ο πράκτορας στη Μαύρη Θάλασσα είναι η Orca Group, ο οργανισμός που εξυπηρετεί τη θαλαμηγό Victoria, και προηγουμένως διαχειριζόταν τη Scheherazade.
πηγή: https://dossier.center

V for Victoria!

Σύμφωνα με το Dossier Center, το Victoria κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Sevmash της Ρωσίας μαζί με ένα άλλο σκάφος του Πούτιν, το Graceful, που μεταφέρθηκε επειγόντως από τη Γερμανία πίσω στη Ρωσία, πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Η κατασκευή του Victoria ξεκίνησε το 2005, το κύτος ολοκληρώθηκε το 2013, προτού μεταφερθεί στο τουρκικό ναυπηγείο AES Yachts για την ολοκλήρωση των εσωτερικών του εξαρτημάτων, που ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2019.

Το πλοίο είναι επίσημα νηολογημένο σε εταιρείες που συνδέονται με τον ολιγάρχη Γκενάντι Τιμτσένκο, στενό προσωπικό φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι καθυστερήσεις στην κατασκευή του Victoria οδήγησαν τον Τιμτσένκο να αναθέσει την κατασκευή ενός ακόμη μεγαλύτερου γιοτ για τον Πούτιν, του μήκους 140 μέτρων Scheherazade, το οποίο κατασχέθηκε από τις ιταλικές αρχές στο λιμάνι της Marina di Carrara τον Μάιο του 2022.

Το όνομα του Ρώσου Προέδρου μπορεί να μην υπάρχει στα έγγραφα της νηολόγησης, καθώς αυτός, όπως και άλλοι από την ελίτ της Ρωσίας, «καμουφλάρει» την ιδιοκτησία του σε γιοτ, σπίτια ή άλλα είδη πολυτελείας.

Η έκθεση του Dossier Center αναφέρει ότι, ενώ δεν υπάρχει άμεση απόδειξη της ιδιοκτησίας του στα γιοτ, τα «περιστασιακά» στοιχεία που τον συνδέουν με αυτά είναι συντριπτικά.

Εκτός από τις διασυνδέσεις του με τον κατασκευαστή, το γεγονός ότι κατασκευάστηκαν σε μια στρατιωτική εγκατάσταση στην οποία δεν κατασκευάζονται πολιτικά σκάφη είναι, ίσως, το πιο προφανές.

Η έρευνα του Dossier Center έδειξε επίσης δεσμούς μεταξύ του πληρώματος του Victoria και άλλων πλοίων που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνταν από τον Πούτιν, συμπεριλαμβανομένων των Scheherazade και Graceful.

Άλλα μέλη του πληρώματος ήταν γνωστό ότι ήταν απόφοιτοι της Ακαδημίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας (FSO) της κυβέρνησης.

Το Victoria έφυγε από το λιμάνι του Σότσι της Ρωσίας στις 21 Οκτωβρίου και ελλιμενίστηκε δύο ημέρες αργότερα, στο τουρκικό ναυπηγείο Τούζλα κοντά στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο προετοιμάζει πλοία για το τουρκικό ναυτικό, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το πρωί της 25ης Οκτωβρίου, το πλοίο μετακινήθηκε στις αποβάθρες και απενεργοποίησε τον πομπό (AIS) του.

Το λιμάνι Τούζλα δεν είναι κατάλληλο για επιβατηγά πλοία. Υπάρχουν μαρίνες στα ανατολικά και δυτικά, αλλά η κύρια υδάτινη περιοχή καταλαμβάνεται από ναυπηγεία όπου επισκευάζονται πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και πετρελαιοφόρα, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν αποβάθρες όπου κατασκευάζονται πολεμικά πλοία για τον τουρκικό στόλο.

Η ομάδα του Dossier Center  χρησιμοποίησε drone για να πετάξει πάνω από το ναυπηγείο και να επιβεβαιώσει την παρουσία των δύο γιοτ.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This