Ήξεραν στο Ισραήλ για την επικείμενη επίθεση της Χαμάς, αλλά αγνόησαν τις πληροφορίες; – Διαψεύδει ανώτερος αξιωματούχος

Τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να είχαν ενημερώσει για ύποπτες κινήσεις της παραστρατιωτικής ισλαμιστικής οργάνωσης και συνοριοφύλακες στα σύνορα με τη Γάζα

Must Read

Την ώρα που στο ανθρωπιστικό πέρασμα της Ράφα στην Αίγυπτο έγινε έλαβε χώρα η απελευθέρωση 13 Ισραηλινών ομήρων της Χαμάς, οι «Financial Times» επανέρχονται σε σημερινό άρθρο τους στο φλέγον ζήτημα της μεγάλης πιθανότητας οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες να γνώριζαν για την επικείμενη επίθεση μαχητών της παραστρατιωτικής παλαιστινιακής οργάνωσης στο έδαφος του Ισραήλ, αλλά να αγνόησαν τις προειδοποιήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στους «FT», Ισραηλινοί συνοριοφύλακες, ανάμεσά τους γυναίκες στρατιώτες που παρακολουθούν και αναλύουν μια συνεχή ροή βίντεο και άλλων δεδομένων που συγκεντρώνονται κοντά στον φράχτη, ο οποίος περιβάλλει τη Γάζα, εβδομάδες πριν από την αιματηρή επίθεση έστειλαν μια λεπτομερή αναφορά σε υψηλόβαθμο αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών στη νότια διοίκηση.

Όπως αποκάλυψε άτομο με άμεση γνώση του περιεχομένου της προειδοποίησης, η αναφορά στάλθηκε μέσω ενός ασφαλούς συστήματος επικοινωνίας και περιείχε συγκεκριμένες προειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου ότι η Χαμάς εκπαιδευόταν για να ανατινάξει συνοριακούς σταθμούς σε διάφορες τοποθεσίες, να εισέλθει στο ισραηλινό έδαφος και να καταλάβει τα κιμπούτζ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι στρατιώτες προειδοποίησαν, επίσης, ότι πολλά βίντεο έδειχναν πως η Χαμάς πρόβαρε τη σύλληψη ομήρων και πως ένιωθαν πως επίκειται επίθεση. Παράλληλα, παρατήρησαν έναν υψηλόβαθμο στρατιωτικό διοικητή της Χαμάς να επιβλέπει την εκπαίδευση, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους φρουρούς σε μία βάση δεδομένων προσώπων και ταυτοτήτων που διατηρούσε η Μονάδα 8200, μέρος του ισραηλινού σώματος πληροφοριών.

«Δεν έγινε καμία ενέργεια», τόνισε η πηγή στο διεθνές μέσο. Η αποτυχία του Ισραήλ να αποτρέψει την επίθεση, η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικό απολογισμό, οδήγησε στο θάνατο πάνω από 1.200 ανθρώπους, θεωρείται ως η μεγαλύτερη αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Αιγύπτου και της Συρίας το 1973, κατά τον λεγόμενο πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

«Πρόκειται για σενάριο φαντασίας», αρκέστηκε να απαντήσει, σύμφωνα με τους «Financial Times», ο υψηλόβαθμος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, στον οποίο για τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This