Χένρι Κίσινγκερ:  Στο κρεβάτι του πέρασαν από κορίτσια του 007 μέχρι σταρ του σινεμά και δημοσιογράφοι

Ο γκομενιάρης καόυμπόι του «Αττίλα»

Must Read

Το επί 50 χρόνια «γεράκι» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής Χένρι Κίσινγκερ, που λάτρευε να τον αποκαλούν «ο μεγαλύτερος γκομενιάρης της Ουάσινγκτον», με μια ατελείωτη σειρά από διάσημες «κατακτήσεις» και με «βρόμικο» ρόλο στη μεγαλύτερη σύγχρονη τραγωδία του Ελληνισμού, καθώς φέρεται ότι ήταν αυτός που ενορχήστρωσε την εισβολή του «Αττίλα στην Κύπρο, πέθανε σε ηλικία 100 ετών.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Την είδηση του θανάτου του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ επί των ημερών του Ρίτσαρντ Νίξον και του Τζέραλντ Φορντ στην προεδρία έδωσε χθες το Ιδρυμα «Χένρι Κίσινγκερ», ανακοινώνοντας ότι ο γόνος οικογένειας Γερμανοεβραίων «πέθανε στο σπίτι του στο Κονέκτικατ».

Μπορεί ο πανίσχυρος υπουργός Εξωτερικών της δεκαετίας του ’70 να μην είπε ποτέ -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- τη διαβόητη ανθελληνική φράση που του αποδίδεται, ότι οι Ελληνες είναι δύσκολος λαός στη διακυβέρνηση και πως πρέπει να πληγεί στις πολιτισμικές του ρίζες για να συνετιστεί, ωστόσο φέρεται ότι είχε ανθελληνική στάση στο Κυπριακό.
Πληροφορίες από τις ΗΠΑ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας υποδεικνύουν ότι ο Κίσινγκερ, που είχε αναλάβει υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ το 1973, έναν χρόνο αργότερα έπαιξε «βρόμικο» ρόλο στο παρασκήνιο για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος στην Κύπρο και την εισβολή του τουρκικού στρατού τον Ιούλιο του 1974.

Τέσσερις μήνες πριν από την τουρκική εισβολή στο πολύπαθο νησί ο Κίσινγκερ παντρευόταν για δεύτερη φορά με τη Νάνσι Κίσινγκερ, βάζοντας τέλος σε μια ξέφρενη εργένικη περίοδο 10 ετών που ακολούθησε το διαζύγιο το 1964 από την πρώτη σύζυγό του Αν Φλάισερ. Σύμφωνα με το Reuters, μεταξύ των δύο γάμων του ο Κίσινγκερ τα έφτιαξε, μεταξύ άλλων, με το «Bond girl» Τζιλ Στ. Τζον, τις σταρ του κινηματογράφου Κάντις Μπέργκεν, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Μάρλο Τόμας, Λιβ Ούλμαν, Σαμάνθα Εντγκαρ και τη δημοσιογράφο Νταϊάν Σόιερ, που εργαζόταν στον Λευκό Οίκο.

Το «Bond girl» Τζιλ Στ. Τζον

Τη σκυτάλη πήρε η «New York Post», επικαλούμενη αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του 1971 της εφημερίδας «Women’s Wear Daily» που θεωρείται «Βίβλος της μόδας». Ατομο που εργαζόταν στον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι ο Κίσινγκερ ήταν γνωστός ως «Playboy της Δυτικής Πτέρυγας». Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο της εφημερίδας Κάντι Στράουντ ο Κίσινγκερ τη ρώτησε αν προσπαθούσε να τον αποπλανήσει, σχολιάζοντας ότι του αρέσει πάρα πολύ το σορτσάκι της. «Αν ρωτήσεις τον Χένρι αν του αρέσει να τον αποκαλούν “μεγαλύτερο γκομενιάρη της Ουάσινγκτον”, θα σου απαντήσει χωρίς συστολή “δεν είναι κομπλιμέντο, είναι σχεδόν έπαινος”» έγραψε η Στράουντ.

Σύμφωνα, δε, με το Associated Press, σε γκάλοπ που έγινε στο Playboll Club Bunnies τα κουνελάκια του Χιου Χέφνερ επέλεξαν τον Κίσινγκερ ως «τον άνδρα με τον οποίο θα ήθελα περισσότερο να βγω ραντεβού».

Σίρλεϊ Μακ Λέιν

Το ματωμένο Νόμπελ ειρήνης ενός «σφαγέα»

«Χένρι Κίσινγκερ, ο εγκληματίας πολέμου τον οποίο αγάπησε η κυρίαρχη τάξη της Αμερικής επιτέλους πέθανε» γράφει ο τίτλος με τον οποίο το «Rolling Stone» ανακοίνωσε στη διαδικτυακή έκδοσή του τον θάνατο του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, απηχώντας τους απανταχού επικριτές του που τον θεωρούν «σφαγέα».

«Καταπέλτης» και στον υπότιτλο, το περιβόητο περιοδικό γράφει: «Ο αρχιτέκτονας της άτιμης εξωτερικής πολιτικής του Νίξον κάθεται αιώνια δίπλα σε αυτή των χειρότερων μαζικών δολοφόνων της Ιστορίας…» Στο κείμενό του, δε, το περιοδικό αναφέρει ότι ο ιστορικός Γκρεγκ Γκράντιν «υπολογίζει ότι από τις ενέργειες του Κίσινγκερ από το 1969 μέχρι το 1976 δολοφονήθηκαν 3.000.000-4.000.000 άνθρωποι».

Επίσης, ο Κίσινγκερ κέρδισε το πιο αμφιλεγόμενο Νόμπελ Ειρήνης στην ιστορία του θεσμού, το 1973, για τον τερματισμό του πολέμου στο Βιετνάμ, ο οποίος τελείωσε δύο χρόνια… αργότερα. Επικριτές του για χρόνια απαιτούσαν να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου. Κατήγγειλαν τον σκοτεινό και όχι σπάνια απροκάλυπτο ρόλο του σε αποφάσεις όπως οι μαζικοί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στην Καμπότζη ή η αμερικανική υποστήριξη στον Ινδονήσιο δικτάτορα Σουχάρτο, η εισβολή των δυνάμεων του οποίου στο Ανατολικό Τιμόρ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 200.000 ανθρώπους το 1975.

Ομως ήταν πάνω απ’ όλα η δράση της CIA στη Λατινική Αμερική, συχνά με προσωπικές του εντολές, αυτή που αμαύρωσε περισσότερο από καθετί άλλο την εικόνα του. Ειδικά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1973 στη Χιλή, η κατάληψη της εξουσίας από τον Αουγκούστο Πινοσέτ και ο θάνατος του σοσιαλιστή προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε.

Απόρρητα έγγραφα αποκάλυψαν την ύπαρξη του «Σχεδίου Κόνδωρ», σκοπός του οποίου ήταν η εξάλειψη των αντιπάλων των στρατιωτικών δικτατοριών στη Λατινική Αμερική τα χρόνια του 1970 και του 1980.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This