Η Φατάχ επιθυμεί συμφιλίωση με τη Χαμάς και ζητά τη διαμεσολάβηση της Τουρκίας

«Ένα ακόμη ηρωικό έπος» στη 75χρονη ιστορία της παλαιστινιακής αντίστασης χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της Φατάχ την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου

Must Read

Να βάλει τέλος στην πολυετή πολιτική και στρατηγική σύγκρουση της με τη Χαμάς επιθυμεί η Φατάχ, για το καλό των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, και καλεί σε βοήθεια την Τουρκία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ο Τζιμπρίλ Ραζούμπ, ανώτερο στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), γνωστή και ως Φατάχ, δήλωσε χθες Πέμπτη στην τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» ότι η Άγκυρα θα πρέπει να αναλάβει χρέη διαμεσολαβητή μεταξύ της Χαμάς και της ΟΑΠ, με στόχο την προώθηση της πολιτικής ενότητας μεταξύ των δύο αντίπαλων παλαιστινιακών ομάδων, εν μέσω πολέμου με τον «κοινό εχθρό» Ισραήλ.

«Είπαμε στους Τούρκους ομολόγους μας ότι θέλουμε να πούμε τέρμα στη διαίρεση και να επιτύχουμε την εθνική ενότητα», δήλωσε ο Ραζούμπ, γενικός γραμματέας της Φατάχ, στη «Γενί Σαφάκ», κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε πως «η Τουρκία είναι ένα πολύ μεγάλο περιφερειακό κράτος και μια μουσουλμανική χώρα που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τερματισμό της διαίρεσης και στην εγκαθίδρυση της ενότητας. Θέλουμε οι Τούρκοι αξιωματούχοι να παρακινήσουν τους αδελφούς μας στη Χαμάς να επανεξετάσουν την κατάσταση από πολιτική σκοπιά».

Οπως ανέφερε, η Φατάχ πιστεύει ότι η Χαμάς είναι μέρος του ιστού της παλαιστινιακής κοινωνίας, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τις Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ κατά του Ισραήλ «ένα ακόμη ηρωικό έπος και έναν αμυντικό πόλεμο» στη 75χρονη ιστορία της παλαιστινιακής αντίστασης.

Είπε ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να δημιουργήσουν ένα κράτος εντός των συνόρων του 1967, για να βρεθεί λύση στη σύγκρουση με το Ισραήλ και ότι, για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό να επιτευχθεί ενότητα μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών κομμάτων. «Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να λάβουν συλλογικές αποφάσεις υποστηρίζοντας από κοινού την αντίσταση. Πρέπει να πείσουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, τα Ηνωμένα Έθνη και ολόκληρο τον κόσμο ότι το παλαιστινιακό κράτος υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς εθνική ενότητα. Αυτή η παλαιστινιακή ένωση θα είναι επίσης μια οργάνωση που θα σέβεται τους διεθνείς νόμους. Αυτό το παλαιστινιακό κράτος θα είναι η εγγύηση τόσο της περιφερειακής σταθερότητας, όσο και της παγκόσμιας ειρήνης. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Θέλουμε οι αδελφοί μας στη Χαμάς να αναλάβουν δράση με αυτή την προοπτική», κατέληξε ο Τζιμπρίλ Ραζούμπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This