Πλησιάζει η ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου ολοκληρώνεται τον προσεχή Μάρτιο και δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που έχει, προκειμένου να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις ακόμα και την ύστατη ώρα. Όπως έχει πει, γύρω στα Χριστούγεννα θα πάρει τη σχετική απόφαση, αφού ξεκουραστεί για 2-3 ημέρες σε κάποιο βουνό, όπως φέρεται ότι είπε στη Φώφη Γεννηματά στη διάρκεια πρόσφατου τετ α τετ.
Το δικό της ενδιαφέρον, πάντως, ίσως έχει μια συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του κ. Παυλόπουλου και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του δεύτερου, στην Παναγή Κυριακού.
Δείτε επίσης: Μακάριος Λαζαρίδης: Πολύ καλός και ο Κ. Καραμανλής για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Το εν λόγω ραντεβού πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη 26 Νοεμβρίου και δεν ανακοινώθηκε ποτέ, χωρίς πάντως αυτό να αποτελεί έκπληξη. Οι δύο άνδρες ανέκαθεν είχαν στενές πολιτικές σχέσεις, καθώς ο κ. Παυλόπουλος έχει διατελέσει στενός συνεργάτης και υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή και τα λένε ανά τακτά διαστήματα.
Σύμφωνα με κάποιους, η συγκεκριμένη συνάντηση ίσως σχετίζεται και με την κουβέντα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον επόμενο ένοικο της Ηρώδου Αττικού, με τα ονόματα και των δύο να βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων.
Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη χθεσινή παρουσία του στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας για την τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του πλοίου «Ατλας Ι», έστειλε νέο μήνυμα τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τους εταίρους.
«Αν το ΝΑΤΟ ανεχθεί αυθαιρεσίες σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και ενός κρίσιμου τμήματός του, όπως είναι το Δίκαιο της Θάλασσας, από τα ίδια τα μέλη του, τότε από εκεί και πέρα υπονομεύεται το ίδιο» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:
«Απέναντι στις μεγάλες παρανομίες και αυθαιρεσίες, οι οποίες προέρχονται κατεξοχήν, δυστυχώς, από την υπότροπο γείτονά μας Τουρκία, εμείς, οι Ελληνες, έχουμε αποδείξει ότι παραμένουμε εγγυητές της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας».