Το «τελευταίο αντίο» είπαν νωρίτερα σήμερα η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι του Βαγγέλη Ρωχάμη ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη Τρίτη, σε ηλικία 73 ετών.
Ο «Έλληνας Πεταλούδας» , όπως ήταν το παρατσούκλι του, άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς την ώρα που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στις 11 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, στο Βασιλικό Ευβοίας.
Το παρών έδωσαν οι δύο κόρες του, Μαρία κα Ειρήνη οι οποίες πριν μπουν στην εκκλησία αντάλλαξαν μια ζεστή και συγκινητική αγκαλιά.
Δείτε τις κόρες του:
Στον αποχαιρετισμό στην εμβληματική φιγούρα των δεκαετιών 1980-1990 ήταν και η ηλικιωμένη αδερφή Βαγγέλη Ρωχάμη, Φωτούλα.
Δείτε βίντεο:
Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Ρωχάμης
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών το μεσημέρι της Τρίτης, ο Βαγγέλης Ρωχάμης.
Ο εκλιπών, ήταν γνωστός και ως ο «Έλληνας πεταλούδας», έχοντας αποδράσει περισσότερες από 10 φορές από τις φυλακές.
Ο Ρωχάμης νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική γνωστού νοσοκομείου, με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπου και κατέληξε.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε παλαιότερα η Espresso, ο Ρωχάμης, που λάτρευε την θάλασσα (με το βαρκάκι του άλλωστε έβγαινε μόνος του για ψάρεμα, με τις ψαριές του να πέφτουν στο τηγάνι για χάρη των πελατών του που πήγαιναν προ lockdown στο ουζερί του), μέσα από το «Survivor» ταξίδευε νοερά στις εξωτικές παραλίες του Αγίου Δομίνικου και έβλεπε τις προσπάθειες των Κόκκινων και των Μπλε για να επιβιώσουν, ψαρεύοντας ακόμη και με δίχτυ ή με ψαροντούφεκο! «Είχε φάει κόλλημα με το “Survivor”» μετέφερε άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά τον Βαγγέλη Ρωχάμη και ήξερε τις συνήθειές του απέξω κι ανακατωτά!
Το πολυτάραχο στόρι του, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:
Γεννήθηκε το 1951. Υπήρξε παιδί πολυμελούς οικογένειας και στα 16 ξεκίνησε να εργάζεται με σκοπό την συντήρησή της. Στην διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στην Σύρο (1971) και επειδή δεν του χορηγήθηκε άδεια, προκειμένου να επισκεφτεί τη νεογέννητη κόρη του, απέδρασε από το στρατόπεδο. Κατηγορήθηκε για κλοπή μοτοποδηλάτου και ήρθε σε προστριβή με ανωτέρους του στον στρατό, οπότε και έλαβε προσωρινή αναβολή ως Ι-5. Για την κλοπή καταδικάστηκε σε τρεισήμισι μήνες κράτηση στις Φυλακές Κορυδαλλού. Το 1976 φυλακίστηκε για την κλοπή που πραγματοποίησε στο ταχυδρομείο του χωριού του. Προς το τέλος της δεκαετίας του ’70 πήρε άτυπο διαζύγιο από την σύζυγό του και για λίγους μήνες μετέβη στην Κύπρο. Το 1980 συνελήφθη για απόπειρα πώλησης κλεμμένων τηλεοράσεων και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό. Το Δεκέμβριο του 1981 πρωταγωνίστησε στην πρώτη στάση κρατουμένων στις φυλακές, αναπτύσσοντας πολιτικό, διεκδικητικό ρόλο. Για την δράση του δικάστηκε το 1986 και καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλακή.
Καταδικάστηκε για ληστείες, κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορίες, οπλοχρησίες. Είχε πραγματοποιήσει πάνω από 10 αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, Κέρκυρας και Αλικαρνασσού. Στις αποδράσεις του τον βοήθησαν φίλοι, ενώ στην απόκρυψή του βοήθησαν γυναίκες. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό στα μέσα της δεκαετίας του ’80, οπότε η αστυνομία τον αναζητούσε με συντονισμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας και ο Ρωχάμης διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο. Οι θαμώνες του οποίου δεν τον κατέδωσαν! Ο Ρωχάμης αποφυλακίστηκε με βούλευμα τον Απρίλιο του 2000 και έκτοτε ζούσε στο Λευκαντί της Εύβοιας. Συνεχές ήταν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, που τον αντιμετώπιζαν αμφίσημα. Σημαντικό ρόλο στην ευνοϊκή πρόσληψή του έπαιξε το γεγονός της μη καταδίκης του για έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής.
Δείτε επίσης:
Πέθανε ο «Έλληνας πεταλούδας», Βαγγέλης Ρωχάμης