Γερή μπίζνα είχε κάνει μια 34χρονη στη Θεσσαλονίκη, που είχε μετατρέψει το σπίτι της σε παράνομο ιατρείο αισθητικής και πουλούσε φαρμακευτικά σκευάσματα που δεν ήταν εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.
Η δράση της αλμπάνισσας προέκυψε ύστερα από καταγγελίες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, για τη διερεύνηση των οποίων συστάθηκε μεικτό κλιμάκιο, αποτελούμενο από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος μαζί με επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
Ετσι το μεικτό κλιμάκιο των Αρχών έκανε… επίσκεψη στο σπίτι της 34χρονης, που παρίστανε την εξπέρ της ομορφιάς, και διαπιστώθηκε ότι οι καταγγελίες ήταν βάσιμες. Στο σπίτι-μαϊμού ιατρείο εντοπίστηκαν φαρμακευτικά προϊόντα, πολλά από τα οποία, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, ανήκουν στην κατηγορία των ψευδεπίγραφων φαρμάκων, καθώς είτε δεν είναι εγκεκριμένα είτε περιέχουν αυξητική ορμόνη και βρίσκονται στην κατηγορία των αναβολικών ή δεν έχουν διατεθεί μέσω της νόμιμης εφοδιαστικής αλυσίδας.
Επίσης, ένα άλλο μέρος των σκευασμάτων διερευνώνται ως προς την αυθεντικότητά τους ή προέρχονται από τα είδη που διακινούνται μέσω διαδικτύου με ανύπαρκτη αποτελεσματικότητα. Συγκεκριμένα, στο σπίτι της κατηγορουμένης εντοπίστηκαν 106 φαρμακευτικά σκευάσματα, το ποσό των 9.920 ευρώ, καθώς θησαύριζε από ανυποψίαστους πελάτες, αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις που αποδεικνύουν τη δράση της.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για επιβλαβή φάρμακα και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα» για να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες
κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.