Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Καλλιβωκά

Στο νοσοκομείο με κάταγμα ο 94χρονος σπουδαίος ηθοποιός

Must Read

Μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του διανύει ένας από τους τελευταίους σπουδαίους ηθοποιούς της χρυσής εποχής του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, ο Δημήτρης Καλλιβωκάς. Ο 94χρονος ηθοποιός έπεσε μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του. Αμεσα κινητοποιήθηκαν η οικιακή βοηθός του και τα ανίψια του, προκειμένου να μεταφερθεί στα επείγοντα περιστατικά κλινικής της Αθήνας.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Οι γιατροί διαπίστωσαν κάταγμα, ωστόσο είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του σπουδαίου ηθοποιού, που άφησε εποχή με τους ρόλους στους οποίους έπαιξε δίπλα σε ιερά τέρατα όπως η Ειρήνη Παπά, η Ελλη Λαμπέτη, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, η Τζένη Καρέζη, η Μαίρη Αρώνη και πλήθος άλλων ηθοποιών οι οποίοι έβλεπαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Καλλιβωκά τον απόλυτο δευτεραγωνιστή. Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς είναι παντρεμένος με τη Γερμανίδα συζυγό του Ιωάννα εδώ και 55 χρόνια, ζώντας μια ήρεμη ζωή μεταξύ Αθήνας και Τήνου.

Το ζευγάρι δεν απέκτησε παιδιά, ωστόσο η ζωή τούς φέρθηκε, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στον υπογράφοντα, «με πολλή αγάπη. Πέρασα τα 90 χρόνια μου. Τι άλλο μπορεί να θέλει ένας άνθρωπος. Τον θάνατο δεν τον φοβάμαι. Αλλωστε, πιστεύω ότι απλώς θα κοιμηθώ. Οι συγγενείς και οι φίλοι θα κλαίνε για μένα. Στον θάνατο, τυχερός είναι αυτός που φεύγει πρώτος. Τώρα που πέρασαν τα χρόνια, μου λείπουν τα παιδιά» είχε δηλώσει πριν από λίγα χρόνια σε μια σπάνια εξομολόγηση στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» από το σπίτι του στην Τήνο.

Αξιόλογοι ρόλοι

Πνευματικό παιδί του Δημήτρη Ροντήρη, ο Δημήτρης Καλλιβωκάς αποφοίτησε το 1954 από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και αμέσως προσλήφθηκε στο Εθνικό Θέατρο, ενώ η πρώτη του συμμετοχή ήταν στον Χορό της «Ορέστειας» του Αισχύλου στο Ηρώδειο, το καλοκαίρι του 1954. Παρέμεινε στο Εθνικό Θέατρο για τρία χρόνια παίζοντας αξιόλογους ρόλους, όπως Βαλεντίνο στον «Φάουστ» του Γκαίτε, Μαρτινέθ στην «Αμαξα» του Μεριμέ, Οσβαλντ στο έργο «Βασιλιάς Ληρ» του Σαίξπηρ και δώδεκα ακόμη ρόλους. Μετά την αποχώρησή του από το Εθνικό Θέατρο, το 1957, εργάστηκε στο «Ελεύθερο Θέατρο». «Μάθαινα 36 σελίδες του έργου μέσα σε τρεις μέρες. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι σκηνοθέτες ήθελαν να με έχουν κοντά τους» είχε αναφέρει ο ίδιος για τη μεγάλη του αγάπη, το θέατρο.

Ο ίδιος θεωρούσε πάντα τον εαυτό του θεατρικό ηθοποιό, μια και στο θέατρο μεγαλούργησε σε πολύ μεγάλες παραστάσεις, ενώ έχει λάβει μέρος συνολικά σε 95 θεατρικά έργα του ελληνικού και παγκόσμιου δραματολογίου, κωμωδίες και δράματα, κλασικά και σύγχρονα. Ωστόσο, έμεινε στη μνήμη όλων από τις 35 πιο εμπορικές ταινίες στις οποίες έπαιξε δίπλα σε κορυφαία ονόματα. Αλλωστε, ποιος μπορεί να τον ξεχάσει από τους ρόλους του δίπλα στη Ρένα Βλαχοπούλου στις ταινίες «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Η Παριζιάνα», «Μια τρελή τρελή σαραντάρα», «Ρένα, να η ευκαιρία», αλλά και με τη Μαίρη Αρώνη στην ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια», στη «Λίμνη των στεναγμών» με την Ειρήνη Παπά και πολλές άλλες.

Ο ίδιος, πάντως, όπως έχει δηλώσει, θέλει να αποχαιρετήσει το κοινό με έναν ρόλο-σταθμό ακούγοντας για τελευταία φορά το χειροκρότημα του κόσμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This