Στην Βουλή η τροπολογία για την ασφαλιστική ικανότητα – Τι αλλάζει από 1ης Μαρτίου

Χιλιάδες κινδυνεὐουν να χάσουν την ιατροφαρμακευτικἠ περίθαλψη

Must Read

Κατατέθηκε την Τετάρτη στην Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την «Κατ’ εξαίρεση χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας 2024-2025» και το επίδομα μητρότητας. «Έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα. Η οικονομία μας καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το ποσοστό της ανεργίας έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο» δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες κινδυνεὐουν να μείνουν εκτός και να χάσουν την ιατροφαρμακευτικἠ περίθαλψη.

 

Από την 1η Μαρτίου και με την λήξη της κατ’ εξαίρεση χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας, θα εφαρμόζεται ο γενικός κανόνας:

  • για τους μισθωτούς: απαιτείται η πραγματοποίηση τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο έτος,
  • για τους μη μισθωτούς: απαιτείται η συμπλήρωση 2 τουλάχιστον μηνών ασφάλισης κατά το προηγούμενο έτος, η καταβολή των απαιτητών εισφορών μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους και, αν υπάρχει οφειλή, πρέπει να έχει ρυθμιστεί και να τηρείται η ρύθμιση.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This