Να και κάτι πρωτότυπο. Έως πολύ πρωτότυπο…
Ένα λουκούλλειο γεύμα πολλών αστέρων αλλά στην άκρη του διαστήματος! Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του φημισμένου Σκανδιναβού σεφ Ράσμους Μουνκ, με ορίζοντα το κοντινό 2025. Κάτι που ως σύλληψη στοχεύει να οδηγήσει την δανέζικη -και όχι μόνο- γαστρονομία σε μία νέα διάσταση. Όπως ανακοίνωσε το εστιατόριο του ιδίου.
«Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί πάνω στο διαστημικό σκάφος Neptune της Space Perspective (…) όπου έξι επιβάτες θα επανακαθορίσουν τη γαστρονομία απολαμβάνοντας το γεύμα μιας ολόκληρης ζωής παρατηρώντας την ανατολή του ηλίου στην καμπύλη του πλανήτη μας», ανέφερε με δελτίο Τύπου το εστιατόριο «Αλχημιστής», βραβευμένο με δύο αστέρια Μισελέν. Το εστιατόριο αποτελεί μέρος της νέας γαστρονομικής σκηνής στην Δανία.
Τι θα συμβεί: Καταβάλλοντας το ποσό των 495.000 δολαρίων ανά εισιτήριο (453.000 ευρώ), οι έξι τουρίστες θα επιβιβαστούν για 6 ώρες σε μια διαστημική κάψουλα με συμπίεση, η οποία θα υψωθεί στην στρατόσφαιρα, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων πάνω από την στάθμη της θάλασσας χάρη στο SpaceBalloon, που προωθείται με κυψέλες υδρογόνου…
Ο 32χρονος Μουνκ, που δηλώνει θαυμαστής του διαστήματος, θα συμμετάσχει φυσικά στο ταξίδι. Έταξε δε, ένα μενού εμπνευσμένο «από τον ρόλο της εξερεύνησης του διαστήματος τα τελευταία 60 χρόνια στην ιστορία της Ανθρωπότητας και τον αντίκτυπο που είχε στην κοινωνία μας, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε φιλοσοφικό επίπεδο». Μοναδικός περιορισμός όμως, το ότι δεν θα μπορεί να “πυρπολήσει” τα εδέσματαά του, σερβίροντάς τα φλαμπέ.
Πολλά στοιχεία θα προετοιμαστούν στην κουζίνα του σκάφους απ’ όπου θα απογειωθεί η κάψουλα. Όλα αυτά σύμφωνα με τον Αλχημιστή, το πέμπτο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2023, σύμφωνα με τον οδηγό World’s Best 50 Restaurants.