Τώρα θυμήθηκαν τον Αλ Σίσι οι φαρισαίοι της Ευρώπης!

Must Read

Είναι πραγματικά να ανατριχιάζει κάνεις με την υποκρισία των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα κάποιων ελληνόφωνων αξιωματούχων της Γηραιάς Ηπείρου. Τις προηγούμενες ώρες ζήσαμε την απίστευτη υποκρισία με τους ανύπαρκτους ηγέτες να σπεύδουν στην Αίγυπτο για να ζητήσουν έλεος από τον πρόεδρο Αλ Σίσι, τον οποίο όμως περιφρονούσαν από την πρώτη στιγμή που κατέκτησε την εξουσία, σώζοντας μαζί με την Αίγυπτο ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά κυρίως την Ελλάδα!

Υπάρχουν όμως και κάποιες δηλώσεις που θα γραφτούν στην ιστορία. Όπως αυτή του ανεκδιήγητου Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος λόγω της Ευρωαιγυπτιακής συνάντησης, δήλωσε:

«Αποτέλεσμα πολυετούς δουλειάς η συμφωνία με την Αίγυπτο
Θα έρθει μια μέρα όπου και η Ρωσία θα κυβερνηθεί δημοκρατικά»
!

Ποιος τα λέει αυτά; Ο Μαργαρίτης Σχοινάς! Ο πρώην εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ!

Ας γυρίσουμε λοιπόν στο όχι και τόσο μακρινό 2015. Ο πρόεδρος Αλ Σίσι έχει κατακτήσει την εξουσία, εκθρονίζοντας τον εκλεκτό της Χίλαρι, ισλαμοφασιστα Μόρσι. Τον πράκτορα των Τούρκων, ο οποίος είχε ήδη αρχίσει τον διωγμό των Χριστιανών και των Ελλήνων της Αιγύπτου, πριν καλά – καλά κλείσουν οι κάλπες της τρομοκρατίας οι οποίες του είχαν δώσει την πρόσκαιρη πλειοψηφία.

Ο πρώτος αρχηγός κράτους λοιπόν ο οποίος σπάει το άθλιο εμπάργκο ΗΠΑ – Ευρώπης και επισκέπτεται τον Αιγύπτιο πρόεδρο, είναι ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Επικρατεί πανικός! Πέφτουνε πάνω στον Πρόεδρο άπαντες από την Κομισιόν αλλά και την Ουάσιγκτον για να τον αποτρέψουν από το να επισκεφθεί την Αίγυπτο και να «νομιμοποιήσει» τον Αλ Σίσι: «Μην πας, είναι δικτάτορας» του έλεγαν!

Ο Προκόπης Παυλόπουλος όμως τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια και μεταβαίνει στο Κάιρο με «πρόσχημα» τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου. Εκεί, κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο Αλ Σίσι, εξαπολύει μύδρους κατά της Τουρκίας, τόσο για την προσπάθεια κατάκτησης της Αιγύπτου μέσω των ισλαμιστών, όσο για τον βρώμικο ρόλο της στην Συρία και φυσικά στο μεταναστευτικό. Η επίσκεψη του γίνεται πρώτο θέμα σε όλα τα αιγυπτιακά ΜΜΕ και δίνει ταυτόχρονα τέσσερις συνεντεύξεις εντός της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο.

Η κίνηση αυτή Παυλόπουλου ενδυναμώνει τον τέως στρατηγό και πρόεδρο πλέον της Αιγύπτου, ο οποίος για πρώτη φορά έχει να παρουσιάσει την στήριξη μίας δυτικής και μάλιστα ευρωπαϊκής χώρας. Εμποδίζοντας έτσι την Τουρκία να μετατρέψει την Αίγυπτο σε νέα Λιβύη…

Ακολουθεί η πρωτοβουλία Παυλόπουλου ο οποίος στο τέλος του ίδιου έτους, προκαλεί τον Αιγύπτιο πρόεδρο να έρθει στην Αθήνα. Ξεσηκώνοντας πάλι πλήθος αντιδράσεων.

Η Χίλαρι με τον πράκτορα των Τούρκων Μόρσι

Εκεί ακριβώς σφυρηλατείται για πρώτη φορά η συμμαχία Ελλάδας – Αιγύπτου, αλλά και η τριμερής Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τον τελευταίο αιώνα.

Σήμερα λοιπόν, όσοι τότε κατηγορούσαν τον Αλ Σίσι ως δικτάτορα, στηρίζοντας παράλληλα τους τρομοκράτες της μουσουλμανικής αδελφότητας, έσπευσαν να τον προσκυνήσουν ζητώντας την βοήθεια του στο μεταναστευτικό! Και ο Μαργαρίτης Σχοινάς κάνει αυτές τις ανεκδιήγητες δηλώσεις…

Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη. Δείτε απλά την είχε δηλώσει ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντηση του με τον Αλ Σίσι στο Κάιρο. Αυτά που ως ζητιάνοι σήμερα επαιτούν από τον Αιγύπτιο πρόεδρο οι φαρισαίοι της Ευρώπης, τα είχε επιτύχει ο Προκόπης Παυλόπουλος με το κεφάλι ψηλά…

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Kύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ θερμώς για την τιμητική πρόσκληση και για την τόσο θερμή φιλοξενία. Είπατε ότι είναι, μετά την Κύπρο, το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό. Είναι ακριβές, αλλά θα σας διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν έχει τίποτα το παράξενο, αν το δει κανείς ιστορικά.

Μας συνδέουν σαράντα αιώνες ιστορίας και συνεργασίας. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η Μεσόγειος δεν χώρισε ποτέ την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Περισσότερο ήταν μια υδάτινη γέφυρα επικοινωνίας, δίχως ρωγμές μέσα στο χρόνο. Αυτήν την παράδοση καλούμαστε και οι δύο λαοί μας να τη συνεχίσουμε, κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι όσο δυσκολότερες είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι λαοί, τόσο περισσότερο αναδεικνύεται η δύναμη της ψυχής τους, αλλά και η ικανότητα των ηγετών. Οι μεγάλοι ηγέτες, ξέρετε, αναδεικνύονται μέσα από τις κρίσεις. Έτσι κρίνονται άλλωστε αν είναι αντάξιοι των περιστάσεων.

Εμείς πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση των πολύ μεγάλων προβλημάτων στη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, έχει ως προϋπόθεση τον ηγετικό ρόλο της Αιγύπτου στον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο γενικότερα. Και χαιρόμαστε πραγματικά γιατί ο ρόλος αυτός τονώνεται στις μέρες σας και εύχομαι να συνεχισθεί μέχρι το τέλος της θητείας σας.

Θα συνεργασθούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα μεγάλα ζητήματα, και ιδίως το τεράστιο ζήτημα της τρομοκρατίας. Θα συνεργασθούμε σε δύο διαφορετικά, αλλά εντελώς συνδεόμενα μεταξύ τους επίπεδα. Πριν απ’όλα θα συνεργασθούμε στα διεθνή fora με πλήρη εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου. Το Διεθνές Δίκαιο παρέχει πολλά μέσα για να αντιμετωπίσουμε κρίσεις. Αρκεί να αντιληφθεί και η διεθνής κοινότητα ότι οι κανόνες αυτοί πρέπει πράγματι να εφαρμόζονται στην πράξη. Τα διεθνή fora πρέπει να αντιληφθούν πως αρκετά έχουν κρατήσει οι συζητήσεις. Είναι καιρός αποφάσεων.

Το δεύτερο επίπεδο είναι το επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και μεσογειακή χώρα. Είστε χώρα της Μεσογείου, μια κορυφαία χώρα της Μεσογείου. Θεωρούμε ότι στο πλαίσιο της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να δημιουργηθεί μια συνεκτική πολιτική αντιμετώπισης των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, προσαρμοσμένη απολύτως στην ιδιομορφία των σημερινών καταστάσεων. Εκεί, η συνεργασία με την Αίγυπτο, είναι βασικό εργαλείο εφαρμογής αυτής της πολιτικής.

Επίσης, είναι γνωστό ότι από το 2004 υπάρχει η ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας με τη νότια διάστασή της, δηλαδή η νότια διάσταση της ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας. Αυτή η διάσταση αφορά 9 χώρες της Μεσογείου, που δεν είναι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την Παλαιστίνη. Αφορά και την οικονομική ανάπτυξη, τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και ζητήματα ασφάλειας που δημιουργούνται. Εκεί πρέπει να δημιουργηθεί πλέον – όπως προείπα – μια πολιτική προσαρμοσμένη στη σημερινή συγκυρία, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει και δικαίωμα, αλλά και χρέος να συμβάλει στο να σταματήσει αυτή η κατάσταση, η οποία ταλαιπωρεί ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε – και σωστά το είπατε – το μεγάλο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Αυτό το πρόβλημα έχει από τη μία πλευρά την όψη του ανθρωπισμού και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, αλλά και από την άλλη πλευρά το θέμα της ασφάλειας, το οποίο δεν πρέπει να υποτιμά κανείς ιδίως αυτόν τον καιρό, και με όσα συμβαίνουν στο θέμα της τρομοκρατίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2008 έχει μία ευρωπαϊκή πολιτική. Είναι η πολιτική η οποία διαμορφώνεται πάνω στη βάση του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Η διάσταση αυτή της ευρωπαϊκής πολιτικής, η μεταναστευτική πολιτική αποδεικνύει ότι η Ευρώπη έχει σύνορα. Είναι τα σύνορα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί λοιπόν, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πεδίο συνεργασίας στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Από τη μία πλευρά, οι Νότιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως η Ελλάδα, και από την άλλη πλευρά, χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά με κορυφαίο ρόλο και γεωπολιτικά, και γενικότερο ρόλο, όπως είναι παραδείγματος χάριν η Αίγυπτος. Ιδιαίτερα υπό τη σημερινή συγκυρία, που σημαδεύτηκε από την τραγωδία την οποία ζήσαμε στη Λαμπεντούζα και στη Ρόδο στην Ελλάδα, είναι ανάγκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δοθούν οι αναγκαίοι πόροι, όχι μόνο στα κράτη μέλη όπως είναι η Ελλάδα, αλλά και σε χώρες, τρίτες χώρες, όπως είναι η Αίγυπτος, για να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτό το φαινόμενο, γιατί χωρίς αυτή τη συνεργασία, το φαινόμενο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Έχουμε την προσδοκία ότι οι δύο χώρες μας, σε συνεργασία επίσης με την Κύπρο – και η τριμερής συνεργασία είναι ένας αδιάψευστος μάρτυρας αυτών των καλών σχέσεων – θα επιλύσουν το ζήτημα της οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που ανήκει σε καθεμιά από τις χώρες μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Αλλά και με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, γιατί, το τονίζω, ότι παραδείγματος χάριν, η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, υπό την ευρεία του όρου έννοια, και της Ευρώπης. Ευχαριστούμε για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο η Αίγυπτος αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό, αντίθετα με άλλες χώρες οι οποίες δημιουργούν αδικαιολογήτως πολλά προσκόμματα.

Στον τομέα της Οικονομικής Συνεργασίας θυμίζω ότι η Ελλάδα είναι η τέταρτη ευρωπαϊκή χώρα-επενδυτής στην περιοχή της Αιγύπτου με πάνω από 180 επιχειρήσεις και πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων. Οι Έλληνες θα συνεχίσουν να επενδύουν στην Αίγυπτο δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας της Αιγύπτου. Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε τη μεγάλη μας παράδοση ως προς τη συνεργασία στον τομέα του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Ο μεγάλος συνδετικός κρίκος, κύριε Πρόεδρε, ο πρώτος δε μεταξύ των δύο χωρών, είναι ακριβώς το Πνεύμα και ο Πολιτισμός, ύστερα έρχονται τα υπόλοιπα.

Τέλος, κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμώς για την ευμένεια με την οποία η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου και εσείς προσωπικά, αντιμετωπίζουν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία που έχει παράδοση αιώνων, σε αυτόν τον τόσο φιλικό και ευλογημένο τόπο.

Σας ευχαριστώ πολύ, και σας περιμένουμε στην Αθήνα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This