Γκουτέρες από την Ράφα: «Αρκετά με τον ατέλειωτο εφιάλτη»

«Αυτό είναι παραπάνω από τραγικό. Προκαλεί ηθική κατακραυγή»

Must Read

Μήνυμα σε δραματικούς τόνους για τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε το Σάββατο ο Αντόνιο Γκουτέρες. Μιλώντας από το συνοριακό πέρασμα στην Ράφα ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών τόνισε πως «ο κόσμος δεν αντέχει άλλο αυτόν τον ατέλειωτο εφιάλτη».

«Απηχώ την γνώμη της μεγάλης πλειονότητας του κόσμου που έχει δει αρκετά. Που δεν αντέχει άλλο» δήλωσε ο Γκουτέρες από την αιγυπτιακή πλευρά του μεθοριακού σταθμού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Στην Γάζα οι Παλαιστίνιοι είναι παγιδευμένοι σε έναν ατέλειωτο εφιάλτη» πρόσθεσε και εξέφρασε την λύπη του για «τα κατεστραμμένα σπίτια, τις οικογένειες και ολόκληρες τις γενιές που έχουν χαθεί όπως και για την πείνα και τον λιμό που πλανώνται πάνω από τον πληθυσμό».

Επιπλέον, απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός.

«Τίποτε δεν δικαιολογεί τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου. Και τίποτε δεν δικαιολογεί την συλλογική τιμωρία, την οποία υπομένει ο παλαιστινιακός λαός. Τώρα όσο ποτέ είναι καιρός για μια άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» υπερτόνισε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

«Υπό το πνεύμα της συμπόνιας του Ραμαζανιού είναι καιρός να απελευθερωθούν αμέσως όλοι οι όμηροι» στην Λωρίδα της Γάζας.

«Εδώ από το πέρασμα (στην Ράφα) βλέπουμε τον σπαραγμό και την σκληρότητα σε όλο τους το εύρος. Μια μεγάλη σειρά ακινητοποιημένων φορτηγών με βοήθεια στη μία πλευρά της πύλης, η βαριά σκιά του λιμού από την άλλη. Αυτό είναι παραπάνω από τραγικό. Προκαλεί ηθική κατακραυγή» υπογράμμισε.

Η επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες πραγματοποιήθηκε καθώς το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με την πίεση της διεθνούς κοινότητας, προκειμένου να επιτρέψει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στον παλαιστινιακό θύλακο.



 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This