Τετ-α-τετ Μητσοτάκη-Λαγκάρντ! Στο επίκεντρο η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα

Must Read

Την πρώτη επαφή τους θα έχουν αύριο Τρίτη  ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της Γαλλίδας πολιτικού στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή το αποχαιρετιστήριο δείπνο που θα δώσει η κυρία Λαγκάρντ προς τιμήν του Μπενουά Κερέ, ισχυρού άνδρα της ΕΚΤ, ο οποίος φερόταν ως πιθανός διάδοχος του Μάριο Ντράγκι.

Οπως ανέφερε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., η Ελλάδα είναι σε διαδικασία ενισχυμένης επιτήρησης από την οποία «σκοπός μας είναι να ξεφύγουμε το συντομότερο».

Δείτε επίσης: Οι πρώτες εισηγήσεις στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό

Επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι η επιστροφή κατά το α΄ εξάμηνο του 2021 στην επενδυτική βαθμίδα, ώστε να υπάρξει πρόσβαση στο φτηνό χρήμα της ΕΚΤ.

Και ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε γιατί κάποιοι κανόνες από το παρελθόν, κανόνες αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, όπως το εξαιρετικά υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

Η Ελλάδα εντός του 2020, όπως σημείωσε, θα θέσει το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της μείωσής τους από το 2021.

«Πιστεύουμε ότι το έδαφος είναι ώριμο. Είμαστε απολύτως συνεπείς σε ό,τι έχουμε πει και έχουμε κάνει στην οικονομία, και όχι μόνο. Αυτό αυξάνει την αξιοπιστία της χώρας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This