Eurovision 2024: Εκτός τελικού η Ολλανδία μετά από καταγγελία σε βάρος του εκπροσώπου της

Η ανακοίνωση της EBU - Όλο το παρασκήνιο!

Must Read

Σε σκάνδαλο εξελίχθηκε η παρουσία της Ολλανδίας στη Eurovision 2024.

Αρχικά το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Malmö Arena της Σουηδίας και αφορά στην αντίδραση του εκπροσώπου της χώρας Joost Klein για την Ισραηλινή τραγουδίστρια, Eden Golan και στη συνέχεια η καταγγελία σε βάρος του, αφήνουν την Ολλανδία εκτός τελικού.

Η επίσημη δήλωση της EBU αναφέρει ότι ο Joost Klein πιάστηκε στα χέρια με γυναίκα φωτογράφο και γι’ αυτό το λόγο η Ολλανδία δεν θα συμμετάσχει στον τελικό της Eurovision 2024.

Ωστόσο, ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας πιάστηκε στα χέρια με μέλος της ισραηλινής αποστολής που έκανε ασεβές σχόλιο για τον θάνατο του πατέρα του, με αποτέλεσμα να υποβληθεί καταγγελία σε βάρος του.

Ο Joost Klein ανακρίθηκε από την αστυνομία, ενώ η υπόθεση, όπως αναφέρει το ολλανδικό «ΝΟS», έχει φτάσει στον εισαγγελέα.




Η ανακοίνωση της EBU

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα συμμετάσχει στον μεγάλο τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία διερεύνησε την καταγγελία γυναίκας μέλους του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό που ακολούθησε την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Όσο η νομική διαδικασία παίρνει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και τις εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιστατικό αυτό δεν αφορούσε κανέναν άλλο καλλιτέχνη ή μέλος της αποστολής.

Διατηρούμε πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.

Ο μεγάλος τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα συνεχιστεί τώρα με 25 συμμετέχοντα τραγούδια».

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όταν Πολωνός δημοσιογράφος ρώτησε την Ισραηλινή τραγουδίστρια Eden Golan: «Σκεφτήκατε ποτέ ότι με την παρουσία σας εδώ αποτελείτε κίνδυνο και κίνδυνο για άλλους καλλιτέχνες και για το κοινό;». 

Τότε ο Σουηδός δημοσιογράφος, Jovan Radomir ακούστηκε να λέει στο μικρόφωνο ότι η Eden Golan δεν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει, με τον Ολλανδό καλλιτέχνη να φωνάζει: «Γιατί όχι;». Μάλιστα ο Joost Klein σκέπασε το κεφάλι του με τη σημαία της χώρας του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ στη συνέχεια ο ερμηνευτής του «Εuropapa» αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί με την Ισραηλινή τραγουδίστρια.

Μετά από αυτό ο ερμηνευτής Joost Klein φέρεται να ενεπλάκη σε καβγά με άνθρωπο της ισραηλινής αποστολής γεγονός που οδήγησε σε καταγγελία σε βάρος του.

Υπό προστασία η Eden Golan

Να σημειωθεί ότι η τραγουδίστρια του Ισραήλ, Eden Golan, έχει λάβει οδηγία να παραμείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της αφού δέχθηκε απειλές για τη ζωή της.

Η εκπρόσωπος του Ισραήλ βρίσκεται υπό συνεχή προστασία μετά τη συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης στο Μάλμε όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός της Eurovision 2024.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο μεγάλος ξεπεσμός της Ευρώπης . Αχ , αυτή η διατήρηση πολιτικής μηδενικής ανοχής τι μας κάνει ( όταν είναι μονόπλευρη).

  2. Τι σύμπτωση;
    Πολύ μας θυμίζει το επεισόδιο της βουλής μεταξύ φλόρου για γραμμένου το σύστημά στερήται φαντασίας τελικά ή βαδίζει στις ίδιες δοκιμάσμενες συνταγές; 😁🐱🕵️‍♂️🇬🇷

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This