Το «καλό κλίμα» με τον Αττίλα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να επιδιώκει να «αγοράσει» μερικές εβδομάδες «ησυχίας» με την Τουρκία, δίνοντας ως αντίτιμο τα ιερά και τα όσια του έθνους.

Must Read

Η αυριανή συνάντηση ΜητσοτάκηΕρντογάν στην Άγκυρα δεν είναι απλώς αχρείαστη, αλλά επιβλαβής για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Πρώτα και κύρια γιατί αποτελεί μια ουσιαστική αναγνώριση των θεμάτων που θέτει η Άγκυρα. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζεται από την Αθήνα η νομιμότητα των τουρκικών αξιώσεων σε βάρος της Ελλάδας.

  • εφημερίδα «δημοκρατία»

Η αναγνώριση και η νομιμοποίηση των τουρκικών αξιώσεων γίνονται αντιληπτές και μέσα από την αποσιώπηση, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, των ζητημάτων που έχει προγραμματιστεί να τεθούν στη συνάντηση. Το γεγονός ότι οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν εδώ και ημέρες πληροφορίες για «μοίρασμα του πλούτου του Αιγαίου» και γενικότερα της ανατολικής Μεσογείου δείχνει ότι οι Τούρκοι διαφημίζουν -και επισήμως και ανεπισήμως- όσα διεκδικούν, ενώ η ελληνική κυβέρνηση αποφεύγει να μιλήσει για όσα εθνικά μας δίκαια είναι έτοιμη να… παζαρέψει με το κράτος-μαφία.

Επιπλέον, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη δεν έχει ακουστεί ούτε μισή λέξη για ελληνικές αξιώσεις, όπως η ακύρωση των παρανόμων τουρκολιβυκών μνημονίων, η απόσυρση της απειλής του casus belli, ο επαναπατρισμός στην Τουρκία των στρατευμάτων κατοχής της Κύπρου, η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, η παύση της αποσταθεροποιητικής δράσης του τουρκικού προξενείου στη Θράκη και η διακοπή της αναπαραγωγής της εξωφρενικής προπαγάνδας περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

Από την ελληνική πλευρά ουδέν τίθεται κι από την τουρκική τίθενται τα πάντα. Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να τα συζητήσει όλα και τελικά να κάνει κάποιες -μικρές ή μεγάλες- υποχωρήσεις και παραχωρήσεις προς τον Ερντογάν.

Το μόνο που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει ψελλίσει πως θα θέσει προς τον Τούρκο πρόεδρο είναι η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί – κι αυτό για τα μάτια του κόσμου. Εφόσον και η Ελλάδα και η Ε.Ε. κατάπιαν αμάσητη την προσβολή της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τίποτε δεν μπορεί να πείσει την τουρκική πλευρά ότι δεν μπορεί να γίνει το ίδιο με την περίπτωση της Μονής της Χώρας.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η τουρκική κυβέρνηση θα… καλωσορίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη θηριώδους μεγέθους αεροναυτική άσκηση DENIZ KURDU 24Θαλασσόλυκος»), που διεξάγεται ταυτόχρονα στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, στη Θάλασσα του Μαρμαρά και τη Μαύρη Θάλασσα. Η διεξαγωγή της είναι το βασικό «πολιτικό» μήνυμα που στέλνει η Άγκυρα στην περιδεή και αμήχανη κυβέρνηση των Αθηνών, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει διπλωματικά χώρες και κρατίδια όπως η Αλβανία και τα Σκόπια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να επιδιώκει να «αγοράσει» μερικές εβδομάδες «ησυχίας» με την Τουρκία, δίνοντας ως αντίτιμο τα ιερά και τα όσια του έθνους.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This