Πυρκαγιά στη Ρόδο – Κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Must Read

Δύσκολο βράδυ πέρασαν στη Ρόδο καθώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή αναστατώνοντας τους κατοίκους του νησιιού.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία σημειώθηκε μεταξύ των κοινοτήτων Αρχαγγέλου και Μαλώνας και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου, του δήμου Ρόδου αλλά και εθελοντές.

Ειδικότερα, στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 48 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τέθηκε υπό έλεγχο

Σύμφωνα με τη rodiaki, μετά από μάχη με τις φλόγες η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τη 1.20 τα ξημερώματα ωστόσο πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Παπάς αναφέροντας τα εξής: «Ενημέρωση σχετικά με την πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή του Αιθωνα Αρχαγγέλου. Υπάρχουν δύο μέτωπα τα οποία αντιμετωπίζονται με όλες τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής του νησιού, τα οχήματα του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κι επιπλέον συνδράμουν εθελοντές με δικά τους οχήματα. Έπειτα από επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Πολιτικης Προστασίας κ. Βασιλη Κικίλια και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο , ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα εφόσον χρειαστεί να επέμβουν εναέρια μέσα τις πρώτες πρωινές ώρες».

Δύσκολη νύχτα

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης έκανε λόγο για δύσκολη βραδιά.

«Δύσκολη βραδιά. Είμαστε όλοι επί ποδός από την πρώτη στιγμή στο σημείο της φωτιάς, στην περιοχή του Αίθωνα. Οι άνεμοι που πνέουν καθιστούν δύσκολη την κατάσβεση. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εθελοντές επιχειρούν στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά για να την περιορίσουν», έγραψε χααρκτηριστικά ο δήμαρχος του Νησιού των Ιπποτών.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This