O Ράμα να μιλήσει στον Κορυδαλλό

Αυτοί που δεν ήθελαν σκληρά μέτρα για τη φυλάκιση Μπελέρη, για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας με τον Αλβανό πρωθυπουργό, είναι οι ίδιοι που τα έκαναν ρόιδο με την πρόκληση της συγκέντρωσης του αρχικατσαπλιά στο Γαλάτσι

Must Read

Δεν ξέρω αν είναι ηττοπάθεια, που παριστάνει τη σωφροσύνη, ανικανότητα ή κάτι άλλο που αξίζει διερεύνησης. Αυτός ή αυτή, πάντως, που μπήκε στο πρωθυπουργικό γραφείο και ενημέρωσε τον ΠΘ πως ο Εντι ο αλευρομύτης θέλει να κάνει ομιλία στην Αθήνα, και ξέχασε (;) να του πει πως η ημερομηνία συμπίπτει με την επέτειο σύλληψης του Μπελέρη, θα έπρεπε ήδη να έχει πάει για φρέσκα, να κουρεύει χελώνες και να πεταλώνει πασχαλίτσες στο χωριό του/της.

Ετσι, το ζήτημα δεν αντιμετωπίστηκε με την εξαρχής δέουσα αυστηρότητα, δεν ειπώθηκε το ξεκάθαρο ΟΧΙ. Μετά ξεκίνησε η κωμωδία. Οταν το Μαξίμου πήρε χαμπάρι τη φτιάξη, του κόβαμε μία μία τις αίθουσες. Τα πουλάκια λένε ότι ο Ράμα απείλησε τότε πως θα κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Οι ανδρείοι του ΥΠΕΞ και οι πασοκοποταμίσιοι συμβουλάτορες και υπάλληλοι του Μαξίμου χτύπησαν τότε με αποφασιστικότητα το χέρι στο τραπέζι, με τόση δύναμη που τρεμούλιασε το πράσινο τσάι στο φλιτζάνι και κουτουλήσανε μεταξύ τους δύο βιολογικά φιστίκια από εναλλακτική λόατκι κολεκτίβα στην Ιάβα. Ο Πίνατ έστρεψε προς τον Βλαστάρη το αριστερό του αυτί και συνέχισε να γλείφει τα ανύπαρκτα -φευ- αχαμνά του.

Τότε κάποιος/α από την παρέα -όχι ο Πίνατ, που ούτε αυτός έχει αχαμνά, είπαμε- σήκωσε το τηλέφωνο και διαμήνυσε στον Ράμα: «Πήγαινε στο Γαλάτσι». Διαψεύδονται οι φήμες πως τον Ράμα θα τον παρουσιάσει από του βήματος η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Γεραπετρίτης θα πουλάει σε φιλική τιμή κοκ, σάμαλι και κοακόλες, και πως ο Σκέρτσος με τον Πατέλη θα χορέψουν τον χορό των επτά πέπλων στον ρυθμό τού «Ντο τα πρες κοτσίδετε» («Θα σ’ την κόψω την κοτσίδα σου»), ενώ νταβραντισμένοι Αλβανοί οικοδόμοι, καλουπατζήδες και πλακάδες από το Φίερι και το Ελβασάν θα τους βαράνε παλαμάκια και θα τους ρίχνουν αλβανικά λεκ σε ψιλά.

Οπως γνωρίζετε, ο Φρέντης, λιοντάρι ορίτζιναλ και όχι Πεκινουά του καναπέ, είναι έναν χρόνο παράνομα στη φυλακή, συνελήφθη με βάση ψευδομαρτυρία ενός αργυρώνητου ποινικού, με κατηγορητήριο που ξεβρακώθηκε ακόμη και στο δοτό δικαστήριο. Ομως, το δικαστήριο έκανε ό,τι κάνουν όλοι οι δοτοί και επίορκοι: έφερε πίσω το ξυλάκι που του πέταξε ο Ράμα και, παρά το γελοίο και στημένο του πράγματος, καταδίκασε τον Μπελέρη. Ο στόχος του Ράμα και της εγκληματικής οργάνωσης που παριστάνει την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη, Αστυνομία κ.λπ. είναι να εκπέσει ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, εμπόδιο στην υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών «φιλέτων» στη Χειμάρρα, που έχουν βάλει στο μάτι διάφοροι κακοποιοί, συνδαιτυμόνες του καθεστώτος, καθώς και το σπάσιμο του τσαμπουκά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Αν πέσει η Χειμάρρα, αν γονατίσει ο Μπελέρης, όπως ανόητα νομίζουν ο Ράμα και οι κακοποιοί του, θα γονατίσει όλη η Βόρειος Ηπειρος.

Το ΥΠΕΞ, δηλαδή η κυβέρνηση, που έχει ΠΘ, ε, απέτυχε παταγωδώς να πιέσει αποτελεσματικά την αλβανική κυβέρνηση να απελευθερωθεί ο Μπελέρης και να αναλάβει τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος. Κανένα εξατομικευμένο μέτρο δίωξης του Ράμα, των υπουργών, αστυνομικών, δικαστών, εισαγγελέων και ρουφιάνων του, που διώκουν τον ηγέτη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας -διότι αυτό είναι ντε φάκτο ο Μπελέρης- δεν πάρθηκε. Φρουφρού και αρώματα κολωνακιώτικα. Επικράτησε μια ψοφοδεής, ενδοτική στάση, που έκανε μια τρύπα στο νερό. Δεν φαίνεται στον ορίζοντα δέσμη μέτρων που θα ανατρέψει το σχέδιο Ράμα για την παράνομη έκπτωση του Ελληνα Δημάρχου.

Η υποψηφιότητά του, όμως, μπορεί να έχει και στενά ψηφοθηρικά οφέλη για τη Ν.Δ., αλλά δεν είναι επιθυμητή από τον Ράμα, που ήθελε να έχει απλά έναν ηττημένο διαμαρτυρόμενο, αλλά χωρίς θεσμικό ρόλο Μπελέρη. Η προοπτική μιας δυνατής, ασυμβίβαστης φωνής για τη Βόρειο Ηπειρο, αλλά και τους Αλβανούς που επιθυμούν κράτος δικαίου στις Βρυξέλλες, του κάθεται στον λαιμό. Κάποιοι πήγαν να υπονομεύσουν την υποψηφιότητά του, οι ίδιοι που δεν ήθελαν σκληρά μέτρα – μη χαλάσουμε τις καρδιές μας με τον αλευρομύτη. Οι ίδιοι τώρα τα έκαναν ρόιδο με την πρόκληση της συγκέντρωσης του αρχικατσαπλιά στο Γαλάτσι. Το θράσος του ενισχύεται από τις πλάτες του Ερντογάν, όμως από το δικό μας χέρι τρώει ψωμί – και ο νοών νοείτω.

Εστω και τώρα, δεν είναι αργά, είναι ώρα για ένα κλύσμα με γαρμπίλι οδοποιίας και άμμο νταμαρίσια στον Ράμα και στα τσανάκια του. Κλύσμα διαρκές, επίμονο, ανελέητο, με τρόπους που έχουμε υποδείξει πολλές φορές. Θα κινδυνεύσουν οι ελληνοαλβανικές σχέσεις; Να τους σκίσουμε τα ράμματα, να τους βάλουμε φωτιά να τις κάψουμε, να μη μείνει κανένας, από τον Ράμα ως τον τελευταίο ρουφιάνο του στη Χειμάρρα, που να μη γίνει persona non grata, που να μην τον κυνηγήσουμε όπως οι Αγγλοι τις αλεπούδες. Και, επειδή αποδεδειγμένα αυτή η ομάδα δεν μπορεί, να βάλει ο ΠΘ άλλη ομάδα να το κάνει.

«Εμείς δεν θα γίνουμε Αλβανοί» λένε με σηκωμένο το μικρό δαχτυλάκι, σηκώνοντας το φλιτζάνι, τα αστροπελέκια του ΥΠΕΞ. Να γίνουμε χειρότεροι. Και εμείς μπορούμε να το κάνουμε με νόμιμο τρόπο. Αυτό θα ήταν ένα σενάριο θριάμβου για την κυβέρνηση και τη χώρα. Ο Μπελέρης να βγει στους πρώτους Ευρωβουλευτής και ταυτόχρονα να υποχρεωθεί ο Ράμα να υποχωρήσει και να μπορεί ο Φρέντι να αναλάβει καθήκοντα στον Δήμο. Γιατί, μην έχετε αμφιβολία, αυτός ο άνδρας αυτό θα διαλέξει, την πρώτη γραμμή του αγώνα στον τόπο του, αν υπάρξει το δίλημμα «Ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες» ή «Δήμαρχος στη Χειμάρρα».

Νομίζω πως μια καλή αρχή μιας αλλαγής στρατηγικής θα ήταν η απαγόρευση της συγκέντρωσης του Ράμα οπουδήποτε. Και αν επιχειρήσει τετελεσμένα, δακρυγόνα και ξύλο αρβανίτικο. Μετά, να του οργανώσουμε περιοδεία: Κορυδαλλός, Μαλανδρίνο, Δομοκός, Λάρισα, Κασσαβέτεια, Κέρκυρα, Ναύπλιο. Με κλούβα Iveco τού Μεταγωγών με χαλασμένο κλιματιστικό. Θα συναντήσει πολλά φιλαράκια και συνεργάτες του. Να τον κεράσουν και ζάχαρη από το Μεντεγίν και τσίπουρο σπιτικό από το κελί 33. Ντάξει, υπερβάλλω, αλλά όσοι είσαστε τζιμάνια με πιάνετε.

*Δικηγόρος, Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ξεκινώντας από το τέλος. Ελεεινός πασοκος ξεκίνησε το ψεύδος πως ο “Σαμαράς άνοιξε την πόρτα στους Αλβσνούς”. Ήταν ΥΠΕΞ, όχι Εθνικής Άμυνας, ούτε Δημόσιας Τάξης. Επί της ουσίας. Η είσαι ηλιθιος και σχολιάζεις κάτι που διάβασες μισό ή το διάβασες όλο και είσαι κακοήθη, αφού αναφέρομαι σε όλη την κυβέρνηση και το λέω “που εχει” ΠΘ, οπότε πήγαινε για φρέσκα. Και γίνε άντρας, γράφε με όλο το όνομα σου.

  2. Τι τραβας κ εσυ Φαηλο μου…να θες να βρισεις αλλα να κρατας πισινη μπας κ σε βολεψει πουθενα ο Κυριακος κ ετσι βριζεις τον περιγυρο του Μωυση αλλα τον Μωυση τον θεοσταλτο ποτε, γιατι ποτε δεν φταιει ενας ηγετης!
    Να σου θυμισω οτι ο Σαμαρας ανοιξε τις πορτες στους αλβανους ε?

    • ‘Ετσι, ο Κούλης δεν είναι αχάριστος με τους υποστηρικτές του.

      Προσπαθούσε ο αρθρογράφος να μας πείσει, σε άλλο πόνημα του, πόσο καλός είναι ο Κούλης με την υποψηφιότητα Μπελέρη που καταδικάζει τους Έλληνες της Βορείας Ηπείρου να χάσουν τον Έλληνα δήμαρχο τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρωβαρόμετρο: Συντριπτικό ποσοστό των πολιτών πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, σχετικά με ζητήματα διαφθοράς, το 98% των πολιτών πιστεύει ότι υπάρχει, ενώ το 53% δηλώνει πως...

More Articles Like This