Προσβάλλει την Ελλάδα (αυτή) η Eurovision!

Δεν έχουμε λόγο να παίρνουμε μέρος σε τούτο το έκτρωμα και οι πολίτες μας δεν πρέπει να στερούνται ούτε 1€ για αυτό το κιτσαριό των ακραίων περιθωριακών

Must Read

Πατώντας στη δίψα καλλιτεχνών για προβολή και στο ιντριγκάρισμα του τηλεοπτικού κοινού για τις ψηφοφορίες μεταξύ κρατών, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση (EBU) επιδίδεται σε άγρια πολιτική και κοινωνική προπαγάνδα μέσω της Eurovision. Με τα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογουμένων…

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Κάτω από το λαμπερό θέαμα του Σαββάτου θάφτηκαν ξανά βασικές αρχές και αξίες της Ευρώπης. Κάθε φορά που καταπνίγονταν με «βίαια» εφέ ψεύτικων χειροκροτημάτων τα διαρκή γιουχαΐσματα των θεατών για το Ισραήλ, η δημοκρατία υπέφερε. Η ετσιθελική και μυστικοπαθής αποπομπή της Ολλανδίας ντρόπιασε μια χώρα προκλητικά και ανεξήγητα. Η ενημέρωση επλήγη όταν στους τηλεθεατές δεν έφτασαν ποτέ οι εικόνες, ούτε καν η πληροφορία, του ξύλου που έπεφτε έξω από την αίθουσα. Αλλο νικητή ψήφισε το κοινό, άλλον επέβαλαν οι επιτροπές. Κι όχι με κριτήρια μουσικά.

Για την EBU, που στηρίζεται πολιτικά από την Κομισιόν διοργανώνοντας τα ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων στις ευρωεκλογές, απαγορεύονταν άλλες σημαίες εκτός από αυτές των συμμετεχουσών χωρών, αλλά επιτράπηκε στον Ελβετό τραγουδιστή να προμοτάρει τη σημαία της άφυλης κοινότητάς του.

Η Ευρώπη της Ακρόπολης, του Πλάτωνα, του Σαίξπηρ, του Μότσαρτ, του Ντα Βίντσι είναι πλέον ανεπιθύμητη. Η αισθητική και η λογική είναι «εχθροί» των κρατών και των φορέων τους. Ο πολιτισμός που χτίστηκε σε 2.500 χρόνια έχει αποφασιστεί να καταστραφεί σε λίγες δεκαετίες. Η σημερινή Ευρώπη, που καθρεφτίζεται και μέσα από τη Eurovision, δεν θέλει να έχει ταυτότητα. Επιλέγει μέσω των κρατών και της EBU, κόντρα στους λαούς, να προωθεί υστερικά μόνο τα πρότυπα ενός περιθωριακού ακτιβισμού ως δήθεν παγιωμένη κουλτούρα και συλλογικό πεπρωμένο ολόκληρης της ηπείρου.

Οι λαοί της Ευρώπης, όμως, ψήφισαν με μεγάλη διαφορά την Κροατία ως καλύτερη της βραδιάς. Αλλά οι κρατικά διορισμένες επιτροπές είχαν προαποφασίσει τον νικητή, δίνοντας τόσα 12άρια στον Ελβετό «non binary» ώστε να γίνει αδύνατη η ανατροπή από το κοινό. Το συμπαθητικό τραγούδι της Ελβετίας βγήκε μόλις πέμπτο στην ψηφοφορία κοινού, το οποίο δεν αποφάσισε βάσει «ατζέντας», όπως οι κυβερνήσεις. Είναι αυταπόδεικτο ότι ο Ελβετός αναδείχθηκε νικητής από τις επιτροπές επειδή λίγους μήνες πριν από τον διαγωνισμό αποφάσισε να δηλώσει «non binary».

Η Βρετανία έστειλε στον διαγωνισμό ένα… τραγούδι με επιθετικά τριψίματα σε διάφορες σεξουαλικές στάσεις μεταξύ… ασυγκράτητων ανδρών με φουσκωμένα σπασουάρ πυγμαχίας. Οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι αντέδρασαν με αποστροφή σ’ αυτή την πειναλέα παρωδία σεξουαλικών απωθημένων και έδωσαν ένα εκκωφαντικό «μηδέν» στη Βρετανία. Παρόμοια αντίδραση είχαν και στην ανάλογη απόπειρα της Ισπανίας.

Ο δε νικητής, ενώ δηλώνει άφυλος και ζητάει να τον φωνάζουν με το ουδέτερο «το», βγήκε ντυμένος ως καρικατούρα γυναίκας. Λες και η γυναικεία φύση δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ρούχο ή ένας ρόλος που μπορεί ο καθένας, ακόμα κι όποιος πιστεύει πως είναι non binary, να φορά κατά βούληση για να παίζει θέατρο.

Η σαχλή παρουσίαση της ΕΡΤ ολοκλήρωνε την παρωδία για το ελληνικό κοινό. Δύο εκφωνητές χύμα και χωρίς καν στοιχειώδεις γνώσεις γελοιοποίησαν περαιτέρω τη μετάδοση. «Ανακάλυψαν» ότι το Σαν Μαρίνο είναι… νησί, δεν μετέδιδαν σημαντικές πληροφορίες για όσα συνέβαιναν εντός κι εκτός αίθουσας, μιλούσαν ακατάπαυστα για «το» Νέμο χωρίς να εξηγήσουν ποτέ περί τίνος πρόκειται, ενώ δεν γνώριζαν ούτε τα διαδικαστικά της ψηφοφορίας.

Σε ακόμα μία… επιτυχία της η ΕΡΤ έστειλε για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα χορευτές της Σάττι που μετά τον ημιτελικό δήλωναν σε ξένα ΜΜΕ «είμαστε Τούρκοι της Δυτικής Θράκης». Κι αντί η δημόσια τηλεόραση, που υπάγεται διά νόμου στον ίδιο τον πρωθυπουργό, να διώξει αμέσως από την αποστολή τούς «Τούρκους της Δυτικής Θράκης», τους… αναγνώρισε επιτρέποντάς τους να δώσουν το «παρών» και στον τελικό.

Σήμερα στην Ελλάδα έχουν επιβληθεί όλα τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ ατζέντας. Από το σύμφωνο συμβίωσης, μέχρι τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου το 2017 ώστε ο καθένας να δηλώνει σε επίσημα έγγραφα του κράτους ό,τι θέλει, ακόμα και «το», και τελευταία με τον γάμο και την υιοθεσία. Νομικά αυτός ο «δικαιωματισμός» κατοχυρώθηκε.
Ομως, η ελληνική κοινωνία διατηρεί κι αυτή το δικαίωμα να έχει τις αρχές, τις αξίες και την αισθητική που την εκφράζουν.

Η συντριπτική πλειονότητα γέμισε ασφυκτικά τη Μεγάλη Εβδομάδα τις εκκλησίες. Συνεχίζει να πιστεύει στη γυναίκα μητέρα και στον άνδρα πατέρα. Ξέρει ότι ο άντρας δεν είναι ένας αγροίκος που υποτιμά ή δέρνει γυναίκες ούτε ότι η γυναίκα είναι το άβουλο πλάσμα που φτιάχνει μόνο μουσακάδες, όπως προσπαθούν να τον πείσουν όσοι επιλεκτικά στέκονται μόνο σε αποτρόπαιες εξαιρέσεις. Επίσης, πονάει την ιστορία του τόπου της, δεν την ευτελίζει ούτε την ξεπουλά.

Η αληθινή Ελλάδα της πραγματικότητας και όχι η καρικατούρα που φαντασιώνονται η Σακελλαροπούλου, ο Μητσοτάκης και οι διάφοροι Σκέρτσοι δεν έχει καμία σχέση με την κερδοφόρα βιομηχανία που προωθεί την παθητικότητα των πολιτών, την προπαγάνδα και την κατεδάφιση των κοινωνικών πυλώνων 2.000 ετών.

Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να παίρνει μέρος στο τσίρκο της Eurovision και ο Ελληνας πολίτης δεν πρέπει να στερείται ούτε ένα ευρώ γι’ αυτό το κιτσαριό της σάχλας και των ακραίων περιθωριακών. Αν η Ευρώπη της αποσύνθεσης και του τίποτα θέλει να ακυρώσει εντελώς τον εαυτό της και τον λόγο ύπαρξής της, η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινεί άλλο. Είναι μονόδρομος να διαχωρίσει τη θέση της και να σνομπάρει από του χρόνου μια τέτοια Eurovision. Δεν είναι καν αστείος πια ο διαγωνισμός. Είναι θλιβερός!

Βιογραφικό

Ελβετός τραγουδιστής, νικητής Eurovision 2024

Ο Νέμο Μέτλερ γεννήθηκε το 1999 στη Βέρνη της Ελβετίας. Ο πατέρας του είναι επιχειρηματίας και η μητέρα του δημοσιογράφος. Διδάχθηκε βιολί, πιάνο, ντραμς και φωνητική. Από την εφηβεία του άρχισε να συμμετέχει με τραγούδια σε τηλε-διαγωνισμούς στη χώρα του. Αργότερα εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο με τη φιλοδοξία να κάνει καριέρα ως μουσικός. Κυκλοφόρησε τα πρώτα τραγούδια του το 2015. Λίγο πριν από την υποψηφιότητά του για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «FAZ», τον Νοέμβριο 2023, ότι είναι «μη δυαδικός» (non binary), δηλαδή ότι θεωρεί πως δεν ταυτίζεται με κανένα από τα δύο φύλα. Γι’ αυτό θέλει να τον αποκαλούν «το Νέμο», όχι «ο Νέμο». Το Σάββατο το βράδυ νίκησε στη Eurovision 2024 χάρη κυρίως στις ψήφους των κρατικών επιτροπών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. “Ρ.Τ.Ερντογάν για Eurovision: «Απειλεί τις οικογενειακές αξίες – Πολιτικές εξαφάνισης του φύλου»” – “«Καταλαβαίνουμε καλύτερα πόσο καλή απόφαση λάβαμε κρατώντας την Τουρκία μακριά από αυτό το αίσχος, τα τελευταία 12 χρόνια» αναφέρει”
    pronews.gr

    Πώς να διαφωνήσω μαζί του;

  2. Euroφτύσιον!! Ένα φωτισμένο τεχνητό καραγκιοζιλίκι που καμία σχέση δεν έχει με την ιδέα για την οποία ξεκίνησε!! Συμφωνώ με το άρθρο και απαξιώνω το κατάντημα της Euroφτύσιον!!!

  3. Ρε ζόρι που το τραβάτε όλοι με το νέμο καλλιτεχναράς είναι το παιδί δεν κατάλαβα δηλαδή ο άλλος ένα ολόκληρο σεντόνι ότι η επιτροπές ότι η επιτροπές αλλιώς ότι ο κόσμος αλλιώς και εγώ καλλιτέχνης είμαι και με το που άκουσα το τραγούδι είπα ότι είναι καταπληκτικό και ότι πάει για πρωτίο για ηρεμηστε οι συντηρητικοί έχουν αλλάξει όλα και όλα θα αλλάζουν στη ζωή κάθεστε και ασχολείστε τώρα γιατί οι ισπανοίέδειξαν τον κώλο τους γιατί οι άγγλοι τριβόντουσαν γιατί η σάτη φορούσε λαμε pamper έτσι πάει ο κόσμος έτσι θέλει ο κόσμος έτσι θέλουν οι κερί δεν πειράζουν και κανέναν όλα αυτά τα ρεμάλια η τάχα μου στρέιτ 0 σκοτώνουν τις γυναίκες τους βιάζουν τα παιδιά τους δεν σας ενοχλούνε σας ενοχλούν αυτοί οι οποίοι βγαίνουν και λένε είμαστε έτσι και δεν ενοχλούν κανένανε σοβαρευτείτε ρε έλεος πια άμα έρθει άλλος και βγάλει τον κώλο του στο σπίτι σου και τον δείξει στον μπαμπά σου εντάξει έχεις δικαίωμα να αντιδράσεις εκεί που τον βγάζει και εκεί που το κάνει άμα δεν γουστάρεις κλείσε την τηλεόρασή σου και μην μας ζαλίζεις τα κακαλα ωχ πια γεμίσαμε ηθικοφανείς για ψαχτείτε εσείς λιγάκι γιατί έχετε κάνει χειρότερα στη ζωή σας και είμαι σίγουρος άντε σούς τώρα και νάνι

    • Μπλα Μπλα Μπλα τι κάθεσαι και μιλάς δηλαδή η οικονομία της Ελλάδας είναι καλή; Δηλαδή ολοι πρέπει να είναι ομοφυλόφιλοι;

    • Όταν γραφης την λέξη καροι με γιωτα (κερι) και θέλεις να κατανοησουμε τις μακακιες σου? Αη στον δια(δρόμο) φιλε μου !!

    • Λοιπόν Γιωργάκη , δεν μας νοιάζει που το βάζει και που το καρφώνει ο καθένας , δεν μας απασχολεί αυτό, αν λοιπόν από αυτό το άρθρο κατάλαβες κάτι τέτοιο τότε πρέπει πρώτα να μάθεις να διαβάζεις σκεπτόμενος και όχι απλά να κάνεις ανάγνωση . Το πρόβλημα είναι η πίεση και η μόνιμη προβολή μια κουλτούρας που δεν είναι βιολογικά ορθή και προσπαθούν με το ζόρι να με κάνουν εμένα και τον καθένα να το αποδεχθώ όταν η ίδια η επιστήμη λέει το αντίθετο , αν πω ότι είμαι αεροπλάνο δεν με κάνει αυτόματα και αεροπλάνο . Αν έχεις παιδιά και αν όχι όταν κάνεις βρες τρόπο εσύ να εξηγήσεις το ανεξήγητο σε ένα παιδί που είναι μικρό αμόλυντο και αγνό . Όσο για το αν σκοτώνει κάποιος την γυναίκα του η όχι έχει να κάνει με προβλήματα ψυχικής υγείας και να σου θυμίσω ότι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες και δολοφόνοι της ιστορίας ήταν ομοφυλόφιλοι π.χ. Τζέφρι Ντάμερ. Όπως ο καθένας έχει το δικαίωμα να φοράει φούστες και να αποκαλείται ” το Νέμο ” , άλλο τόσο έχω το δικαίωμα και εγώ να λέω ότι δεν μου αρέσει . Άντε καληνύχτα καραγκιόζη

  4. Να το φτάνατε το Νέμο μερικοί μερικοί εδώ μέσα … Μια χαρά πήρε χιλιάδες ψήφους ΚΑΙ στο televoting, είναι φωνάρα το άτομο!

  5. Αυτές οι εκδηλώσεις δεν προσβάλλουν την Ελλάδα. Προσβάλλουν τον κάθε άνθρωπο και το τυχόν πολιτισμό που έχει απομείνει.

  6. Εξαιρετικό άρθρο. Η ακραία πολιτικοποίηση της eurovision απο την ebu με προφανη στοχο την επιβολή στους λαούς της woke ατζέντας πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν μπορεί να επιβάλλεται εκ των άνω η κατάργηση των φύλων. Στοπ στη eurovision!

  7. Πάνω, ψάξτε τις διεθνής ψυχιατρικές βιβλιογραφίες μεταξύ εσάς και του Νέμο ποιος έχει την διαταραχή προσωπικότητας. Επίσης, μόνο οι ομοφοβικοί θίγονται όταν τους αποκαλούν ομοφοβικους γιατί η αηδία είστε εσείς. Κανένας δεν θέλει με τον στανιό να σας κάνει γκέι (δλδ ιού κιόλας αφού πιθανότατα είστε μέσα στην ντουλάπα ακόμα) αλλά θέλει να πετύχει να μην φοβάται ότι το σαπίσουν στο ξύλο εάν περπατάει χέρι με χέρι με κάποιο άτομο του ίδιου του φύλου.

  8. Πάνω, ψάξτε τις διεθνής ψυχιατρικές βιβλιογραφίες μεταξύ εσάς και του Νέμο ποιος έχει την διαταραχή προσωπικότητας. Επίσης, μόνο οι ομοφοβικοί θίγονται όταν τους αποκαλούν ομοφοβικους γιατί η αηδία είστε εσείς. Κανένας δεν θέλει με τον στανιό να σας κάνει γκέι (δλδ ιού κιόλας αφού πιθανότατα είστε μέσα στην ντουλάπα ακόμα) αλλά θέλει να πετύχει να μην φοβάται ότι το σαπίσουν στο ξύλο εάν περπατάει χέρι με χέρι με κάποιο άτομο του ίδιου του φύλου.

  9. Συγχαρητηρια για το αρθρο! Συμφωνω απολυτα μαζι σας με καλυψατε πληρως! Επιβαλλεται Ελλαδα και Κυπρος να λαμψουν με την απουσια τους απο αυτο το τσιρκο που καταντησε η Γιουροβισιον!

  10. 📌 Ξέρατε ποιος ενέπνευσε τη δημιουργία της #Eurovision; Κι όμως, το ίδιο το #NATO!
    📌 Σε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του ΝΑΤΟ από τις 28/1/1955 η «Επιτροπή του ΝΑΤΟ για τον πολιτισμό και δημόσια πληροφόρηση» παρέδωσε στο διευθυντή της Γαλλικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης μια έκθεση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού φεστιβάλ που τελικά θα ονομαζόταν EUROVISION.

    📌 Στις 30/11/1955 σε άλλη συνάντηση στο Παρίσι τα σχέδια αλλάξαν: Συζητήθηκε η δημιουργία μουσικού φεστιβάλ από το ίδιο το ΝΑΤΟ που θα ξεκινούσε το 1956.

    📌 Σε 3η συνάντηση στις 12/2/1955 αποφασίστηκε η χρησιμοποίηση της European Broadcasting Union #EBU ως φορέα της εφαρμογής του σχεδίου και έτσι ο διαγωνισμός ξεκίνησε το Μάιου του 1956.

    📌 Στα ίδια έγγραφα αναφέρεται και ο λόγος:
    Να επηρεαστεί το ευρωπαϊκό κοινό υπέρ της ευρωατλαντικής συμμαχίας – ΝΑΤΟ.

    • Την ανθρωπότητα Την έχουν ξεφτιλίσει τα αμερικανάκια. Αυτη έχουν φέρει σε αυτή τη κατάσταση τον άνθρωπο. Και από αυτά που προωθούν και με τους συνεχόμενους πολέμους που βιώνει ο πλανήτης μας εδώ και 50 χρόνια

  11. Καταπληκτικό άρθρο! Συγχαρητήρια! Πολύ καίριο, καλογραμμένο και πάνω απ’ όλα, ΑΛΗΘΙΝΟ!… Μιλάει χωρίς φόβο για αυτά που η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων (και όχι μόνο) πιστεύει!.. Θέλει πολύ σθένος να εκφράζει κάνεις δημόσια αυτές τις απόψεις, σε μια εποχή που η αλήθεια φιμώνεται, διαστρεβλώνεται και λοιδορείται τόσο τραγικά! Ξανά, συγχαρητήρια!

  12. “Σήμερα στην Ελλάδα έχουν επιβληθεί όλα τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ ατζέντας. Από το σύμφωνο συμβίωσης, μέχρι τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου το 2017 ώστε ο καθένας να δηλώνει σε επίσημα έγγραφα του κράτους ό,τι θέλει, ακόμα και «το», και τελευταία με τον γάμο και την υιοθεσία. Νομικά αυτός ο «δικαιωματισμός» κατοχυρώθηκε.
    Ομως, η ελληνική κοινωνία διατηρεί κι αυτή το δικαίωμα να έχει τις αρχές, τις αξίες και την αισθητική που την εκφράζουν.”

    Ερώτηση κρίσεως. Τι έχει αλλάξει στην ζωή του μέσου Έλληνα πολίτη; Απολύτως τίποτα. Το μόνο που έχει συμβεί είναι να ανέβει η ποιότητα ζωής μερικών ανθρώπων αφού πλέων έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Η ζωή συνεχίζεται. Και για ποια Ελληνική κοινωνία μιλάμε; Δεν ανήκουν και αυτοί στην κοινωνία; Είναι τραγικό να φέρουμε αντίρρηση σε απλά ανθρώπινα δικαιώματα επειδή είναι κάτι το διαφορετικό από αυτό που έχουμε γνωρίσει. Είναι σαν να ζητάμε από ανθρώπους που γεννήθηκαν χωρίς χέρια να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα επειδή δεν είναι ίδιοι με τους υπόλοιπους.

    Όσο για τη eurovision, η ψηφοφορία επιτροπών και η ψηφοφορία του κόσμου είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Καλά έκαναν και οι δύο να ψηφίσουν όποιον θέλουν.

    Επίσης, η Ελλάδα δεν είναι η θρησκεία. Η Ελλάδα είναι ο κάθε άνθρωπος που ζει μέσα σε αυτήν. Δεν έχω γνωρίσει πιο κακούς ανθρώπους από τους πιο βαθιά θρησκους, και δεν το λέω συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση προς ΛΑΟΤΚΙ αλλά γενικά. Καλύτερο θα ήταν να σεβόμασταν τον συνάνθρωπό μας παρά να τον κατακρίνουμε για πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε. Κρίμα για το άρθρο.

    • Η απάντηση για το “ΑΠΛΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ” «Ο δικαιωματισμός -ο όρος περιγράφει τον έξαλλο ακτιβισμό ο οποίος βασίζεται σε μια ψεύτικα ρυπαρή εικόνα για τις κοινωνίες- μπορεί να ιδωθεί ως διαστροφή πολιτικών διεκδικήσεων. Τουλάχιστον όταν αφορά τις δημοκρατίες ευρωπαϊκού τύπου. Αν στις χώρες με θεοκρατικά ή/και δικτατορικά καθεστώτα, οι αγώνες για τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαραίτητοι και επιτακτικοί, στις περισσότερες φιλελεύθερες δημοκρατίες εμφανίζονται σαν μια πόζα που περιλαμβάνει αυταρχισμό και ανειλικρινή επιχειρήματα».[1]

      Παρακάτω μας εξηγεί, πως λειτουργεί: «Για να δικαιολογηθεί ο δικαιωματισμός, οι δημοκρατικές κοινωνίες προσλαμβάνονται ως άδικες και ως διαρκώς επιδεινούμενες: ρατσιστικές, σεξιστικές, ‘φοβικές’ -ο όρος ‘φοβικός’ δεν ερμηνεύεται ως παράγωγο του φόβου, ή της φοβίας, αλλά υπονοεί την επιθετικότητα του ‘φοβικού’, την επιβολή κολάσιμων διακρίσεων στο αντικείμενο του φόβου του. Η αφετηρία αυτής της ακτιβιστικής κουλτούρας -ο αντιρατσισμός, οι νεοφεμινισμός, οι ταυτοτικές διεκδικήσεις, η πολυπολιτισμικότητα- είναι η ιδεοληψία ότι ο ρατσισμός εμμένει και εντείνεται, όπως άλλωστε η βία εναντίον των γυναικών και εναντίον οποιασδήποτε άλλης πραγματικής, ή φαντασιακής κοινωνικής ομάδας πέραν των ετεροφυλόφιλων λευκών ανδρών».[2]

      Και όχι μόνον αυτό, αλλά, «ο ακτιβισμός αυτού του είδους καλεί τους ανθρώπους σε διαρκή επαγρύπνηση, η οποία καταλήγει συχνά σε γενικευμένη καχυποψία, συνωμοσιολογία και μισαλλοδοξία. Οι δικαιωματιστές βλέπουν παντού εχθρούς: εχθρούς των μειονοτήτων -τις οποίες ορίζουν με αυθαίρετα κριτήρια και στις οποίες αποδίδουν ιδιότητες θύματος-, εχθρούς των γυναικών, τις οποίες διαχειρίζονται ως μειονότητα και εχθρούς της ηθικής τάξεως. …Σ’ αυτό, όπως και σε πολλά άλλα σημεία, η άκρα αριστερά συναντά την άκρα δεξιά: οι ακτιβιστές αμφοτέρων των παρατάξεων αντιδρούν σαν όχλος που επιδιώκει την επιβολή της αρετής, όπως την αντιλαμβάνεται και επιτίθεται σαν όχλος σε όποιον διαφωνεί με τις εκτιμήσεις και τις μεθόδους τους».[3] Ένα άλλο χαρακτηριστικό του ακτιβιστικού «δικαιωματισμού» είναι η μονομέρεια. Από την καθαρή ρητορική μίσους, εξαιρούνται, κατά περίεργο τρόπο, οι «δικαιωματιστές»!

    • Μπράβο Νικ Είναι ντροπή να γυρίζουμε στην εποχή του Χίτλερ για το διαφορετικό ,οπότε και τα ΑΜΕΑ(ειδικά τα βαριά περιστατικά) στον καιάδα και για πειράματα , πόσοι καημένοι κρυφοί και κρυφές δεν αποκαλύπτονται Και στην εκκλησία είναι μπόλικοι οι αδελφές ψυχές και καλά κάνουν
      Αμάν οι δήθεν

  13. Μπορείτε επίσης ξοδέψετε το ένα ευρώ σας σε συμμετοχές πραγματικά αξιόλογες κι αξιοπρεπείς, που κάθε χρόνο συμμετέχουν στο διαγωνισμό, όπως φέτος αυτή της Γαλλίας. Γιατί ειμαστε κι εμείς που επιμένουμε στην αξία μιας μουσικής, ενός στίχου, μιας ερμηνείας που τιμά τη χώρα που εκπροσωπεί και σέβεται κάθε πολίτη αυτής της παγκόσμιας κοινότητας.

  14. Ευγενικά θα έλεγα ότι ψυχίατρο και ψυχολόγο φυσικά χρειάζονται όσοι πιστεύουν ότι το να λες αλήθειες είναι πρόβλημα δηλαδή τι όλοι όσοι δεν συμφωνούν με το το είναι ομοφοβικοί ντε και καλά να επιβάλλουμε το το σαν φυσιολογικό?? Σαφώς ο καθένας πρέπει να έχει την ελευθερία στις σεξουαλικές του προτιμήσεις η επιβολή όμως με το έτσι θέλω αλλαγή της φύσης σε όλα τα επίπεδα σεξουαλικά και μη ονομάζεται βιασμός καί δεν συνάδει με την ελευθερία,αν ο αρθρογράφος έχει σε κάποια σημεία διαφορετικά πιστεύω από τα δικά μας δεν είναι ντε και καλά ομοφοβικός έγινε πλέον μόδα να μην μπορείς να πεις την άποψη σου αν δεν είναι αποδεκτή από το το, έλεος πλέον με το κουτοχορτο με τόσα προβλήματα στην κοινωνία το μέγιστο να είναι το το, έλεος

    • Mari κανένα non-binary γκέι τρανς ή κουιρ άτομο δεν ήρθε με το γαμωτω να σας κάνει λοατκι απλά επειδή υπάρχει και είναι περήφανο για την ταυτότητα του. Αντιθέτως πολλά στρέιτ άτομα με την βία προσπαθούν να κάνουν λοατκι άτομα στρέιτ. Εσείς μου λέτε τώρα εδώ που είναι η ομοφοβία
      Φαγητό για σκέψη

  15. κύριε Γαλούπη,εκφράζω τη βαθιά μου αποδοκιμασία για τα σχόλιά σας στο συγκεκριμένο άρθρο. Η ομοφοβία και η τρανσφοβία σας είναι απαράδεκτες και δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Σας παρακαλώ να εκφράζετε τις απόψεις σας με σεβασμό προς τους άλλους ανθρώπους. Ο διάλογος με βάση τον σεβασμό και την ανοικτότητα είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε ως κοινωνία.

    • μαλλον εσυ πρεπτει να ντρεπεσαι γι αυτα που εγραψες. Η ξεφτιλα ειναι δικη σου και οχι του Γαλουπη
      αντε πειγαινε να ζησεις σε μια χωρα που αποδεχεται αυτα που πιστευεις

      • αποδοχή, ανεκτικότητα ή όχι τουλάχιστον κράτησα το επίπεδο υψηλό εκφράζοντας την άποψη μου με σεβασμό, ακόμα και προς άτομα σαν εσάς. εντυπωσιακά κύριε peter ελλείψεως επιχειρημάτων και ορθογραφίας με προσβάλλατε εκφράζοντας το μίσος και την ομοφοβία σας. Η ξεφτίλα είναι όλη δικιά σας που δεν έχετε ντροπή (τσίπα μάλλον στο δικό σας επίπεδο) να κρύψετε τέτοιες απόψεις.

  16. Σαπιλα και ναυτια…..τι φουλεια εχουμε εμεις σαν ελληνες με ολο αυτο το περιθωριο??Επειδη το επιβάλλει το περιβάλλον του κουλη??

    • ΟΥΣΤ σε εσάς μάστορα μου! Η κοινωνία μας θα είναι καλύτερη και θα αναπτυχθεί με βάση την αγάπη και τον αλληλοσεβασμό, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Εάν θέλετε την καταπίεση των υπολοίπων με χαρά να επισκεφθείτε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα να ελέγξετε και να διορθώσετε τα προβλήματα σας! Φιλιά, και σας λυπάμαι

      • Χρειάζεται οπωσδήποτε κατανόηση και στήριξη για τα άτομα με διαταραχή προσωπικότητας όπως ο Ελβετός τραγουδιστής. Αλλά κάθε άνθρωπος με πρόβλημα δεν μπορεί να επιβραβεύεται γιατί προωθεί μια συγκεκριμένη ατζέντα με επιχείρημα την αγάπη και τον σεβασμό (μόνο σεβασμό δεν βλέπουμε από τα συγκεκριμένα άτομα). Άλλα ψηφίζει ο κόσμος και άλλα η ελίτ (βλέπε επιτροπή). Όσο και να σας ενοχλεί, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας καταλαβαίνει ότι όλο αυτό είναι στημένο. Όσο για το χιλιοειπωμένο “ρατσιστές, ομοφοβικοί” κλπ για να επιβληθεί η άποψη των ΛΙΓΩΝ έχει καταντήσει αηδία

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This