Ακόμη τέσσερις περιοχές κατέκτησε η Ρωσία στην Ουκρανία – «Ασήμαντες οι επιτυχίες» λένε οι Ουκρανοί αξιωματούχοι

Must Read

Ακόμα περισσότερα εδάφη στο Χάρκοβο κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, με την Ουκρανία να αναγνωρίζει την κατάκτηση περιοχών, ισχυριζόμενη, ωστόσο, πως οι επιτυχίες είναι ασήμαντες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, η Ουκρανία επιβεβαίωσε σήμερα την σημαντική επιδείνωση της κατάστασης στο βόρειο τμήμα του μετώπου, στο Χάρκοβο.

Νωρίτερα, η Ρωσία ανακοίνωσε πως είχε καταλάβει τέσσερις ακόμη κοινότητες στα σύνορα στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής επίθεσης.




Όπως μεταδίδει η πηγή, ένας Ουκρανός περιφερειακός αξιωματούχος είπε ότι η πρόοδος των ρωσικών στρατευμάτων ήταν «αμελητέα». Ωστόσο, αναγνώρισε ότι οι χερσαίες μάχες στην περιοχή επεκτείνονται. Ο ακριβής στόχος της νέας επίθεσης της Ρωσίας, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, είναι ασαφής. Ίσως μιλάμε για τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης ώστε να μειωθούν οι επιθέσεις από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο ρωσικό έδαφος, ή ίσως ακόμη και μια επίθεση στο Χάρκοβο.

Θα μπορούσε επίσης να είναι μια προσπάθεια εκτροπής των ουκρανικών δυνάμεων από άλλους βασικούς ρωσικούς στόχους στο νότο, όπως είπε ο Ζελένσκι το βράδυ της Κυριακής.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνεται στο άρθρο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν θέσεις όχι μόνο στον βόρειο τομέα του μετώπου, αλλά και σε δύο άλλους βασικούς τομείς – στις περιοχές Τσασόβ Γιαρ και Κρασνογκορόβκα.

 

Δείτε επίσης:

Ντόμινικ Κάμινγκς: «Ο Ζελένσκι δεν είναι Τσόρτσιλ και η Ουκρανία είναι διεφθαρμένη»

Ρωσία: Σαρωτικές αλλαγές του Πούτιν στην άμυνα και την εθνική ασφάλεια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This