Ο Μητσοτάκης μάς κατάντησε «χώρα της καρπαζιάς»!

Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία ξεγυμνώνουν το αφήγημα της δήθεν ισχυρής εξωτερικής πολιτικής και δημιουργούν αρνητικά τετελεσμένα για το μέλλον της χώρας

Must Read

«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλον τον καιρό, αλλά όχι όλους όλον τον καιρό». Η φράση αυτή του 16ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Αβραάμ Λίνκολν, αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Σε ένα μόλις 24ωρο η ελληνική κυβέρνηση, που δήθεν έχει αναβαθμίσει το γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας, δέχθηκε τρία απανωτά «χαστούκια» από τους γείτονές της, την Αλβανία και τον Εντι Ράμα, τα Σκόπια και την πρόεδρο της χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αλλά και τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, για τρία ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα (ελληνοαλβανικές σχέσεις, Σκόπια και Συμφωνία των Πρεσπών, και φυσικά Αιγαίο κι ελληνοτουρκικές σχέσεις).

Οι «σφαλιάρες» που ήρθαν από τους δύο βόρειους γείτονές μας αλλά και ο… μεγάλος κίνδυνος εξ Ανατολών ξεγύμνωσαν το αφήγημα της ισχυρής εξωτερικής πολιτικής και ανέδειξαν με τον πλέον επώδυνο αλλά και εμφατικό τρόπο πως η πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην Τουρκία οδηγεί τη χώρα σε διπλωματικά βατερλό, δημιουργώντας αρνητικά τετελεσμένα όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για τον ελληνισμό και το μέλλον αυτής της χώρας.

Πρώτη φορά, άλλωστε, στα τελευταία 20 χρόνια Αλβανοί, Σκοπιανοί και Τούρκοι συνθέτουν από κοινού ένα ενιαίο τρίγωνο απειλής για τα συμφέροντα της Ελλάδας, που ενοποιείται στη βάση της μουσουλμανικής θρησκείας αλλά και στις άριστες σχέσεις που έχουν και συνεχίζουν να διατηρούν με την Αγκυρα τόσο τα Τίρανα όσο και τα Σκόπια.

Για πέντε τουλάχιστον χρόνια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διατυμπανίζει πως έχει ενισχύσει το γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας, πως είναι η πλέον αποτελεσματική κυβέρνηση στην ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων της χώρας, αλλά κυρίως πως έχει καταφέρει να περιορίσει όλους εκείνους που εποφθαλμιούν είτε κομμάτι της Ιστορίας μας είτε κομμάτι των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Το αφήγημα αυτό, που κατάφερε να κοροϊδέψει πολλούς και μάλιστα για πολύ καιρό, από τη στιγμή που είχε τη στήριξη όχι μόνο διάφορων καλοθελητών αλλά μιας σειράς επιστημόνων και ειδικών, ινστιτούτων αλλά και δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο, πυροδοτώντας αντιδράσεις αλλά και μεγάλη ανησυχία.

Η πρώτη ηχηρή διάψευση ήρθε από την πλευρά του ελληνοτουρκικού μετώπου. Ακόμα μία φορά τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης έκαναν τα πάντα για να παρουσιάσουν τον λύκο ως… αρνάκι, λέγοντας μισές αλήθειες για το «μενού» του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Ωστόσο, ακόμα μία φορά η τουρκική πλευρά αποφάσισε να «μαρτυρήσει» την αλήθεια και ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως στη συζήτηση μπορούν να τεθούν και ζητήματα κυριαρχίας.

«Η έγερση ζητημάτων κυριαρχίας δεν είναι μια κατάσταση που βλάπτει το έδαφος του διαλόγου και εμποδίζει την πρόοδό του. Μπορούμε να προστατεύσουμε αυτό το έδαφος υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και να διασφαλίσουμε την πρόοδο. Τα θέματα αυτά έχουν ήδη μια ιδιαίτερη θέση στον κατάλογο των θεμάτων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Μπορούμε να συζητήσουμε τα ζητήματα αυτά με μια προοπτική που απέχει από τετελεσμένα και υιοθετώντας μια προσέγγιση που πιστεύει στη λύση», είπε χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή».

Λίγες ώρες αργότερα από την Αθήνα ο Εντι Ράμα προχωρούσε σε ένα πρωτοφανές εθνικιστικό παραλήρημα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να συγκρίνει ναζί Τσάμηδες με τους Αλβανούς μετανάστες της δεκαετίας του 1990, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι θέλει να ανοίξει θέμα μειονότητας μέσα σε ελληνικό έδαφος. Δεν δίστασε μάλιστα να συγκρίνει τις νόμιμες επιχειρήσεις της ελληνικής Αστυνομίας και τη σύλληψη κακοποιών με την εκδίωξη των ναζί εγκληματιών πολέμου Τσάμηδων από την Ελλάδα! Τα μεγάλα αλβανικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν ξανά και ξανά τη δήλωσή του με τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες όσο ανήκει στους Αλβανούς!

Το τρίτο «χαστούκι» ήρθε λίγη ώρα αργότερα από τα Σκόπια και την τελετή ορκωμοσίας της Γ. Σιλιάνοφσκα, νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας. Κατά την ορκωμοσία της η 71χρονη Σιλιάνοφσκα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία», παραλείποντας τον όρο «Βόρεια», όπως κανονικά προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράφηκε το 2019 μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας. Αξίζει να τονίσουμε ότι στο κείμενο του όρκου που όφειλε να διαβάσει η πρόεδρος η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Από την πλευρά της, η πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Σοφία Φιλιππίδου, η οποία είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση της Βουλής για την ορκωμοσία της νέας προέδρου, αποχώρησε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πολύ φοβούμαστε πως η Ελλάδα θα μείνει να «λιβανίζει» την Τουρκία, να παρακαλά τα Σκόπια να τηρήσουν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, και τον Ράμα να αφήνει από τις φυλακές των ΜπελέρηΚατάντια!

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δυο Ξεφτιλισμένοι, ΕΘΝΟΠΡΟΔΌΤΕΣ κρυφοσυζητάνε το προσωπικό όφελος τους, με ποιο αντάλλαγμα, πρέπει να μας Παραδώσουν στις ορέξεις του ΤουρκοΜόγγολου!!

  2. Λάθος τίτλος
    ο σωστός είναι

    ‘Οι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ μάς κατάντησαν «χώρα της καρπαζιάς»!’

    – Ο κάθε απατεώνας, εθνοπροδότης βουλευτής που δεν σήκωσε ανάστημα για τις υποκλοπές, το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη, τις συμφωνίες με τον Οθωμανό, την αποστρατικοποίηση, τις συναλλαγές με την Αλβανική μαφία, και τις κλοπές προσωπικών δεδομένων. Σηκώνω ανάστημα σημαίνει ότι βγαίνω δημόσια και δηλώνω ‘Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ’.

    – Ο καθένας από τους ΟΛΙΓΙΣΤΟΥΣ πρώην ΠΘ, που ο πατριωτισμός τους περιορίστηκε στις 2-3 ομιλίες το χρόνο, την στιγμή που θα έπρεπε να ΣΥΓΚΑΛΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ για την πτώση του εγκληματία Μητσοτάκη.

    – Το κάθε απλο στέλεχος, από την αυτοδιοίκηση στις τοπικές οργανώσεις, που αντί να παραιτηθεί, ή να κινητοποιηθεί και να απαιτήσει, έβαζε πιο βαθιά το χέρι μες στο μέλι, κατασπαράσσοντας την ερμη πατρίδα.

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ. Ανοίξτε τα μάτια σας, ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This