Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους

Φωνάζουν συνθήματα και κατά της κυβέρνησης, για τη στάση της αναφορικά με τα όσα αποτρόπαια συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας

Must Read

Έξω από τα Προπύλαια, στο κέντρο της πρωτεύουσας, έδωσαν ραντεβού για σήμερα το βράδυ φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, με σκοπό να παραμείνουν εκεί μέχρι αύριο το πρωί, ενώνοντας τις φωνές τους με τους φοιτητές σε ολόκληρο τον κόσμο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Όπως δηλώνουν οι φοιτητές, οι οποίοι άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ και να στήνουν αντίσκηνα για τη διανυκτέρευση, διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας. Μπροστά από το Πανεπιστήμιο, εξάλλου, συρρέει πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, ενώνοντας τη φωνή του με τους φοιτητές.

Όπως είχε ανακοινωθεί, το παρών στην κινητοποίηση δίνει και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ αναμένονται να εμφανιστούν και άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Ολονύχτια δράση αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης, πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα και φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, μέλη των οποίων, μαζί με συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων και άλλες συλλογικότητες της συμπρωτεύουσας θα το ξενυχτήσουν απόψε μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα στα γρασίδια μπροστά στον σύμβολο της πόλης, όπου το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ, έχοντας αναρτήσει σχετικά πανό και κρατώντας φωτογραφίες που απεικονίζουν στιγμιότυπα από αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις και χώρες, ενώ κάποιοι από αυτούς έστησαν αντίσκηνα για να παραμείνουν εκεί όλη τη νύχτα.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο. Γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που όλο και δυναμώνει», αναφέρουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This