Ξεκίνησε η δίκη Μενέντεζ που προσπαθούν να τον βγάλουν από τη μέση

Ο «ενοχλητικός» γερουσιαστής που μπήκε στο μάτι των Τούρκων

Must Read

Η επιλογή των ενόρκων για τη δίκη του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, που τον κατηγορούν για διαφθοράς, ξεκίνησε τη Δευτέρα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν, 20 μίλια από το σπίτι του γερουσιαστή στο βόρειο Νιου Τζέρσεϊ.

Οι ένορκοι που επιλέχθηκαν να αποφασίσουν θα είναι από το Μανχάταν, το Μπρονξ ή μια από πολλές κομητείες της Νέας Υόρκης βόρεια της πόλης.

Οι εισαγγελείς του γραφείου του εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης δήλωσαν ότι αναμένουν πως θα χρειαστούν έως και έξι εβδομάδες για να παρουσιάσουν την υπόθεσή τους κατά του κ. Μενέντεζ, ο οποίος κατηγορείται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο… διεθνούς σχεδίου δωροδοκίας.

Ο 70χρονος Μενέντεζ θα δικαστεί μαζί με δύο επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, τον Φρεντ Ντάιμπες και τον Βαέλ Χάνα.

Και οι τρεις κάθισαν στο δικαστήριο για περισσότερες από δύο ώρες το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας με τους δικηγόρους τους, ενώ ο δικαστής, Sidney H. Stein, ανέκρινε υποψήφιους ενόρκους που είπαν ότι δεν θα μπορούσαν να υπηρετήσουν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο γερουσιαστής φαινόταν χαλαρός, με τα χέρια του σφιγμένα είτε στη μέση του είτε κοντά στο στήθος του, με τα δάχτυλά του σε σκηνές.

Η 57χρονη σύζυγός του, Ναντίν Μενέντεζ, κατηγορήθηκε επίσης για σχέδιο δωροδοκίας, αλλά θα δικαστεί χωριστά, τον Ιούλιο, καθώς έγινε δεκτό το αίτημά της για καθυστέρηση αφού οι δικηγόροι της είπαν ότι είχε μια σοβαρή ιατρική κατάσταση που απαιτούσε άμεση θεραπεία και, πιθανώς, μακρά ανάρρωση.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι και ο κ. Μενέντεζ είπε ότι θα αθωωθεί στη δίκη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για επανεκλογή ως ανεξάρτητος τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μενέντεζ υπήρξε ένθερμος υπερασπιστής των ελληνικών θέσεων και σφοδρός πολέμιος των τουρκικών συμφερόντων, κάτι που δεν του συγχωρεί η Άγκυρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This