Βάση στην Τουρκία ήθελε να δημιουργήσει η Χαμάς σύμφωνα με δημοσίευμα των Times

Φυσικά με τις πλάτες του Ταγίπ που την υπερασπίζεται με σθένος

Must Read

Την λατρεία που τρέφει για τη Χαμάς ο Ταγίπ Ερντογάν δεν την κρύβει, άλλωστε μόλις πριν μερικές ώρες στις κοινές δηλώσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αποκάλεσε «αντιστασιακή οργάνωση».

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, η Χαμάς σχεδίαζε να δημιουργήσει βάση στην Τουρκία που θα την χρησιμοποιούσε για να οργανώνει επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων σε γειτονικές χώρες!

Αυτό αποδεικνύουν έγγραφα που κατέσχεσαν οι ισραηλινές δυνάμεις από το σπίτι ανώτερου αξιωματούχου της Χαμάς στη Γάζα, του Χαμζά Αμπού Σανάμπ, δεξί χέρι του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, και τα οποία δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα.

Μάλιστα στα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Προτείνουμε τη δημιουργία ενός βραχίονα ασφαλείας στο εξωτερικό, από τον οποίο θα μπορούμε να λαμβάνουμε πληροφορίες καθώς και να διεξάγουμε επιχειρήσεις… δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη λήψη σημαντικών μέτρων για τη δημιουργία στρατιωτικών κέντρων που θα χρησιμοποιηθούν από εμάς για ειδικές επιχειρήσεις – με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις της αντίστασης στρατιωτικά, διπλωματικά και ηθικά».

Η βάση φέρεται να σχεδιάστηκε για «δολοφονίες Ισραηλινών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών και διοικητών της Μοσάντ, δολιοφθορά σε ισραηλινά σκάφη και απαγωγές».

Αναφέρεται και τριετές σχέδιο για τη δημιουργία βάσεων σε άλλες χώρες σύμφωνα με το μοντέλο της βάσης στην Τουρκία, ενώ αναφέρουν και τις πηγές χρηματοδότησης. Περιλαμβάνει λίστα με τα στελέχη της οργάνωσης που σχεδιαζόταν να τοποθετηθούν στη βάση της Τουρκίας, χωρίς όμως ακόμη να έχει γνωστοποιηθεί εάν το σχέδιο ετοιμάστηκε πριν ή μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This