Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ για Νομική: «Με ηλεκτρονικό μήνυμα ενημερωθήκαμε για την κατάληψη»

Must Read

Αναφορά στην επιχείρηση που στήθηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών, έκανε μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

«Ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ότι έχουν καταλάβει κάποια άτομα τη σχολή από τις βραδινές ώρες και έτσι πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση» εξήγησε αρχικά, αποφεύγοντας να κατονομάσει τον αποστολέα του μηνύματος:

«Όταν ενημερώνεται η Ελληνική Αστυνομία με οποιονδήποτε τρόπο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ενημερωθεί από τις ίδιες τις πρυτανικές αρχές ή τους κοσμήτορες κάποιας σχολής και διασταυρώνεται φυσικά η πληροφορία ότι υπάρχουν άτομα σε κάποιον πανεπιστημιακό χώρο που δεν σχετίζονται με τον χώρο αυτό και δεν έχουν την άδεια των Πρυτανικών αρχών να βρίσκονται εντός, ενημερώνονται οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και εφόσον δίνεται η άδεια πραγματοποιείται άμεσα αστυνομική επιχείρηση για να απομακρυνθούν από τον χώρο και να ξανααποδοθεί στους φοιτητές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους εννέα αλλοδαπούς που βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες. «Μένουν μόνιμα στην Ελλάδα, έχουν απασχολήσει κάποιοι από αυτούς στο παρελθόν με κάποιο τρόπο την ΕΛ.ΑΣ, έχουν ξαναπροσαχθεί σε κάποιες περιπτώσεις και φυσικά δεν είχαν καμία σχέση με την συγκεκριμένη σχολή. Δεν δικαιολογείτο η παρουσία τους στο χώρο. Είναι ενήλικες όλοι. Δεν υπήρξαν ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια εξήγησε πως στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδικασία, τόσο για τους αλλοδαπούς όπως και για τους υπολοίπους συλληφθέντες και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Μάλιστα, θα εξεταστεί από την Ελληνική Αστυνομία το ενδεχόμενο να απελαθούν από τη χώρα για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

«Χρειάστηκε η επέμβαση με τροχό από την Ελληνική Αστυνομία»

Η κ. Δημογλίδου διευκρίνισε πως η  χθεσινή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής ενώ ενήργησαν άμεσα οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης κρατικής Ασφάλειας πραγματοποιώντας τις 28 συλλήψεις.

«Όντως υπήρχε λουκέτο και όπως φαίνεται και στα πλάνα αλλά και στις φωτογραφίες που έχει δώσει η αστυνομία στη δημοσιότητα, χρειάστηκε η επέμβαση με τροχό από την Ελληνική Αστυνομία για να ανοίξει η κεντρική είσοδος και να μπορέσουν να εισέλθουν οι αστυνομικοί ώστε να συλλάβουν τα άτομα που βρίσκονταν μέσα. Και φυσικά δεν υπήρχε πρόσβαση στους υπόλοιπους φοιτητές για τη σχολή αυτή», επεσήμανε, ενώ για τους συλληφθέντες ανέφερε:

«Οι 15 βέβαια δήλωσαν ότι είναι φοιτητές είτε σε συγκεκριμένη σχολή είτε σε κάποια άλλη σχολή της χώρας, χωρίς βέβαια αυτό να έχει αποδειχθεί».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This