Όταν ο Βενιζέλος συνάντησε τον Νιόνιο

Must Read

Διονύσης Σαββόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος, το «νέο αχτύπητο δίδυμο» της πολιτικής φιλοσοφίας, εμφανίστηκε μαζί. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε ρόλο δημοσιογράφου, ζήτησε από τον σπουδαίο τραγουδοποιό να περιγράψει πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τη στιγμή της Μεταπολίτευσης το 1974 αλλά και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα.

  • Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο 80χρονος σπουδαίος τροβαδούρος, φαν του Βενιζέλου, συμμετείχε στον περίφημο Κύκλο Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου, παίρνοντας μέρος στο συνέδριο «Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης (1974-2024)», που έκλεισε χθες τις εργασίες του με Διονύση Σαββόπουλο!

Ευάγγελος Βενιζέλος και Διονύσης Σαββόπουλος

«Χαίρομαι που ανταμώνουμε, Ευάγγελε» ήταν τα πρώτα λόγια του Διονύση Σαββόπουλου, που ντυμένος με σακάκι, κόκκινο μαντίλι του και sneakers μίλησε για όλα, κυρίως για τον θαυμασμό του στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ενώ συγχρόνως αποκάλυψε τη μεγάλη συναυλία που ετοιμάζει στο Ηρώδειο με τα τραγούδια των πενήντα ετών της Μεταπολίτευσης.

«Νομίζω ότι η Μεταπολίτευση τελείωσε κάνοντας αυτήν την καμπύλη της κυβέρνησης της “πρώτης φορά Αριστεράς”. Τους είδαμε όλους… Κυβέρνησαν όλοι. Η αίσθησή μου είναι ότι κάπου εκεί τελείωσε η Μεταπολίτευση» επισήμανε ο Διονύσης Σαββόπουλος, απαντώντας στις ερωτήσεις του «ρεπόρτερ» Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Διονύσης Σαββόπουλος από τα πολιτικά πρόσωπα της πεντηκονταετίας ξεχώρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, ενώ στην οικονομία διάλεξε να μιλήσει για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Στο τέλος της συνέντευξης, που πήρε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τον Σαββόπουλο, ο τραγουδοποιός τον αποχαιρέτησε με ένα αυτοσχέδιο τραγούδι: «Δεκατέσσερις του Μάη, μια μέρα σαν κι αυτή, ο Βαγγέλης και ο Διονύσης εμφανίστηκαν μαζί. / Θα περάσουνε τα χρόνια, θα πεθάνουνε και οι δυό, μα η Ελλάδα δεν πεθαίνει, κι ας πέρασε και πυρετό!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This