Συμφωνία των Πρεσπών: Άδειασε τη Ντόρα ο Μαρινάκης για τα μνημόνια

Must Read

Σε «τσίρκο» έχει μετατραπεί το μπάχαλο στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα στελέχη να εκπέμπουν διαφορετικά μηνύματα.

Μετά από τις αντίθετες τοποθετήσεις που ακούστηκαν χθες από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε να παρέμβει σήμερα λέγοντας ότι δεν θα κυρωθούν τα μνημόνια μέχρι να συμμορφωθεί η άλλη πλευρά. Λίγη ώρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδειασε τη βουλευτή της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Αναφορικά με την άποψη της Ντόρας Μπακογιάννη ότι τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια θα έπρεπε να είχαν ήδη κυρωθεί ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι η βουλευτής «έχει διατυπώσει κάποιες απόψεις της δημόσια, αλλά η θέση της κυβέρνησης εκφράστηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως «τα μνημόνια θα έρθουν. Να δούμε πρώτα ποια θα είναι η συμπεριφορά της γείτονος» και σημείωσε: «Κοντός ψαλμός. Θα φανεί η συμπεριφορά τους, προς τα πού το πάνε. Αν, όμως, αμφισβητήσουν αυτοί τη Συνθήκη των Πρεσπών, τινάζεται στον αέρα όλο».

Από πλευράς του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε να εννοηθεί πως η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να φτάσει έως την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν αυτή δεν τηρείται από την άλλη πλευρά. «Στο πίσω μέρος του μυαλού μας βρίσκονται τα πάντα και όλα τα όπλα» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Παναγιωτόπουλος. Λίγη ώρα, ωστόσο, αργότερα μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανακοίνωνε πως τα μνημόνια συνεργασίας θα κυρωθούν με τη συμμόρφωση της κυβέρνησης των Σκοπίων στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή, αφού πρώτα η χώρα μας πειστεί ότι υπάρχει πλήρης συμμόρφωση της γείτονος με τις διεθνείς δεσμεύσεις της, σημειώνοντας ότι η επιθυμία του είναι να γίνει επί δικής του θητείας.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This