Αθηνά Βαφείδου: Οι συμβουλές, το «My Style Rocks» και oι προτάσεις για «αγορά» ψεύτικων followers

Η εντυπωσιακή μελαχρινή είναι μία από τις πρώτες που «δούλεψε» στo Instagram

Must Read

Επάγγελμα; Influencer! Oσο και να το χλευάζουν ακόμη κάποιοι, είναι γεγονός ότι πρόκειται για επάγγελμα και μάλιστα ιδιαίτερα επικερδές. Το 2023 η αξία της παγκόσμιας αγοράς των influencers ξεπέρασε τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια. Οσο για τη χώρα μας; Οι Ελληνες σταρ των social media αυξάνονται και πληθύνονται, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πλέον στο «μικροσκόπιο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπου έχει δημιουργηθεί μέχρι και ειδικό τμήμα ελέγχου για τα social media.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Η εντυπωσιακή Αθηνά Βαφείδου, η οποία ζει μόνιμα στην Εδεσσα με την οικογένειά της, αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση Ελληνίδας influencer, καθώς διαθέτει έναν από τους πιο δυνατούς λογαριασμούς στο Instagram, με 64.000 αληθινούς followers, ενώ η ίδια ακολουθεί μόλις τρία άτομα. Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Βέροια, η Αθηνά σπούδασε Νοσηλευτική στη Θεσσαλονίκη κι έπειτα εγκαταστάθηκε για οκτώ χρόνια στην Αθήνα, όπου έκανε σπουδές και στο σχέδιο μόδας, δίχως όμως να ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο. Στη συνέχεια γνώρισε τον άντρα της, τον Αγγελο, και μετακόμισε μαζί του στην Εδεσσα, όπου διατηρεί εκείνος την επιχείρησή του, ένα φαρμακείο. Μαζί απέκτησαν δύο γιους, τον 3χρονο Μιχαήλ και τον 2 ετών Στέφανο. Παράλληλα «τρέχουν» και τη δική τους σειρά καλλυντικών, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Πότε και πώς άρχισες να ασχολείσαι με το Instagram;

Πρέπει να ήμουν 20 χρονών όταν άρχισα. Ταξίδευα συνέχεια στην Ιταλία, τότε, γιατί ζει εκεί η αδελφή της μητέρας μου. Είχα δει, λοιπόν, το blogging από Ιταλίδες και το είχα δοκιμάσει. Ετσι όταν δημιουργήθηκε το Instagram, μου τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον.

Ησουν δηλαδή από τις πρώτες που ασχολήθηκαν με το Instagram στην Ελλάδα;

Για να μην πω η πρώτη και με πούνε ψώνιο, θα πω σίγουρα από τις πρώτες. Ηταν κάτι που έκανα -ούτως ή άλλως- το να βγάζω συνέχεια φωτογραφίες, μου άρεσε από μικρή. Οπότε μού βγήκε αβίαστα, δεν ζορίστηκα.

Εχεις πάνω από 64.000 followers, αλλά εσύ ακολουθείς μόνο τρία άτομα. Γιατί;

Γιατί θέλω να ακολουθώ μόνο τον άντρα μου και τα αδέλφια μου. Είχα κουραστεί πια να βλέπω τα ίδια και τα ίδια στόρι από όλους. Ετσι αποφάσισα να μην ακολουθώ κανέναν, να βλέπω μόνο αυτά που ποστάρω εγώ.

Σου έχουν προτείνει ποτέ να αγοράσεις followers; Είναι κάτι που συνηθίζεται;

Μου στέλνουν συνέχεια προσφορές αγοράς followers κάτι fake λογαριασμοί, αλλά είναι κάτι που δεν θα έκανα σε καμία περίπτωση, δεν με ενδιαφέρει. Θεωρώ ότι έτσι πρώτα κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και μετά τους υπολοίπους. Φυσικά, είναι κάτι που συνηθίζεται, το κάνουν πάρα πολλοί…

Πώς μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος τους ψεύτικους followers;

Εύκολα! Αρχικά είναι κάτι που φαίνεται μέσω των likes. Δεν γίνεται, δηλαδή, κάποιος με 10.000 followers να έχει στα post που κάνει μόνο 100 και 200 likes. Eπειτα φαίνεται κι όταν κάνεις μια συνεργασία με ένα τέτοιο άτομο από τις πωλήσεις που θα σου φέρει. Το έχω τσεκάρει αυτό μέσω της δικής μου σειράς καλλυντικών, αφού κατά καιρούς συνεργάζομαι με influencers για να διαφημίσουν τα προϊόντα μας. Μου έχει τύχει, λοιπόν, κοπέλα με πολλές χιλιάδες followers να μη μου φέρει ούτε δύο πωλήσεις. Ετσι καταλαβαίνεις πως δεν ισχύει ο αριθμός που εμφανίζει στον λογαριασμό της.

Ποια είναι τα σημαντικότερα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχει κάποιος ως influencer;

Να μην ντρέπεται, να είναι αληθινός και να του αρέσει αυτό που κάνει. Θεωρώ ότι για να ταυτιστεί μαζί σου ο κόσμος, πρέπει να βγάζεις κάτι αληθινό. Σε κάποιους θα αρέσει η αλήθειά σου, σε άλλους όχι. Δεκτά και τα δύο. Απλά θεωρώ πως αν κάνεις κάτι πολύ επιτηδευμένα ή προσποιητά, δεν θα πιάσει.

Εσύ δείχνεις τα πάντα από την καθημερινότητά σου;

Βέβαια. Θα δείξω και μια μέρα που θα είμαι πολύ όμορφη σε μια έξοδο ή ένα ταξίδι με την οικογένειά μου, αλλά θα με δείξω και στο σπίτι σε κατάσταση… απόγνωσης με τα παιδιά να κλαίνε. Κι αυτό γιατί είναι η ζωή μου, και τα δύο. Κάνω καθημερινά αναρτήσεις και stories κι έχω αποκτήσει τέτοια σχέση με το κοινό μου που νιώθω σαν να παίρνω τηλέφωνο μια φίλη μου όταν φτιάχνω τα βιντεάκια που ανεβάζω.

Ποιες γνωστές influencers παραδέχεσαι;

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στις Ελληνίδες, θα μιλήσω για του εξωτερικού. Μία που μου αρέσει πολύ είναι η Ιταλίδα Cristina Buccino, ταυτίζομαι μαζί της και την παρακολουθώ.

Είναι τα social media καλή πηγή εισοδήματος για τους influencers;

Είναι μια πάρα πολύ καλή πηγή εισοδήματος. Αν ξέρεις να το δουλέψεις καλά, μπορείς να βγάλεις αρκετά χρήματα.

Πώς σου φαίνεται που η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει ειδική ομάδα ελέγχου για τα social media;

Καλά έκαναν, αφού το ψάχνουν τόσο πολύ. Θεωρώ όμως ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν, είναι τόσοι πολλοί επαγγελματίες στα social που θα πρέπει όλη την ώρα να ασχολούνται με αυτό. Και πάλι δεν ξέρω αν θα τους βρουν όλους.

Τα μηνύματα που λαμβάνεις από τους followers σου τι αφορούν περισσότερο;

Προτού έρθουν τα παιδιά μού ζητούσαν συμβουλές κυρίως για θέματα μόδας, ομορφιάς, στιλ, ταξιδιών. Πλέον δέχομαι και πολλά ερωτήματα ως μητέρα, θα με ρωτήσουν, δηλαδή, τι θα έκανα εγώ σε μια περίπτωση που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Στα αρνητικά σχόλια πώς αντιδράς;

Τα ακούω και αυτά, αν και τα περισσότερα ξέρω πως γίνονται λόγω ζήλιας, όχι για να με βοηθήσουν να βελτιωθώ, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν τα λαμβάνω υπόψη μου.

Αν σου πρότειναν να πάρεις μέρος σε ένα show, όπως το «My Style Rocks», όπως έπραξαν κι άλλες influencers, τι θα απαντούσες;

Μου κάνουν προτάσεις για τηλεόραση από όταν ήμουν 22 χρονών κάθε χρόνο, από την εκπομπή του Θέμου ακόμα. Η απάντησή μου είναι πάντα όχι, γιατί θεωρώ ότι, αν δεν την ξέρεις την τηλεόραση, μπορεί να χαντακωθείς. Συγκεκριμένα για το «My Style Rocks» θα έλεγα όχι χωρίς δεύτερη σκέψη. Θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι που -δεν ξέρω γιατί- βγαίνει μεγάλη κακία μεταξύ των γυναικών. Υπάρχει ένα ξεκατίνιασμα που δεν μου ταιριάζει και δεν θα ήθελα να το δουν οι δικοί μου άνθρωποι.

Σε καμία τηλεοπτική πρόταση δεν θα έλεγες ναι;

Υπό συνθήκες θα έλεγα ναι σε κάποια εκπομπή σχολιασμού για θέματα μόδας και ομορφιάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This