Οι Γάλλοι στέλνουν ωκεανογραφικό για έρευνες νοτίως της Κρήτης…

Must Read

Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει  στα ελληνοτουρκικά. Για την Ελλάδα να δείξει αν μπορεί όντως να απαντήσει δυναμικά στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας  αλλά και για τους δυτικούς της συμμάχους να δείξουν πως εννοούν έμπρακτα την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα ο Γαλλικός κολοσσός Total, που ως γνωστόν είναι αυτό το ίδιο το Γαλλικό κράτος στα ενεργειακά θέματα, έχει ήδη ζητήσει άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για έρευνες και γεωτρήσεις, νοτίως της Κρήτης.

Δείτε επίσης: Καμιά συναίνεση στο ξεπούλημα…

Το Γαλλικό ωκεανογραφικό αναμένεται νότια της Κρήτης  ”pourqois pas?” μέχρι τον Απρίλιο αλλά η Άγκυρα έχει ‘ήδη προειδοποιήσει με απανωτές συνεντεύξεις Ερντογάν ότι πρόκειται να προχωρήσει πολύ σύντομα σε ανάλογες κινήσεις κάνοντας χρήση των όσων προβλέπονται από τον μνημόνιο με την  Λιβύη.

Στην τελευταία μάλιστα συνέντευξη του στο A Haber, o Τούρκος πρόεδρος αφού παρουσίασε την συμφωνία  με την Λιβύη ωσ ανατροπή της συνθήκης  Σεβρών  ανέφερε πως «με τη βοήθεια του Θεού και πολύ σύντομα εδώ (σ.σ. την ίδια στιγμή έδειχνε επί ενός χάρτη όπου εμφανίζονταν περιοχές δυτικά του Καστελλορίζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης), θα ξεκινήσουμε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε επίσης πρόσκληση προς ισχυρές εταιρείες του πετρελαϊκού χώρου για συνεργασία στην περιοχή και υποστήριξε ότι υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το παιχνίδι λοιπόν χοντραίνει. Ο Ερντογάν δεν θα κάνει πίσω. Δεν μπορεί πλέον να κάνει πίσω. Από την άλλη και οι Ευρωπαίοι θέλουν φυσικά να βάλουν και εκείνοι χέρι στο κοιτάσματα υδρογονανθράκων της περιοχής. Το Γαλλικό ωκεανογραφικό δεν θα είναι μόνο του φυσικά. Θα συνοδεύεται από Ελληνικά πολεμικά πλοία και τότε θα δούμε… 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This