Πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας – Η αντίδραση του Μπαμπινιώτη

Must Read

Την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας ζητά με μια σημαντική πρωτοβουλία της η Χαριλάου Τρικούπη. Με προτροπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για την καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

«Η καθιέρωση ενός πράγματι παγκόσμιου εορτασμού, στα πρότυπα αντίστοιχων εορτασμών άλλων γλωσσών, θα αποτελούσε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μακρά συμβολή της Ελληνικής στην καλλιέργεια και την προαγωγή του παγκόσμιου πολιτισμού» επισημαίνεται στην επιστολή. Η πράσινη παράταξη επισημαίνει ότι η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να απευθυνθεί, με ομόφωνο ψήφισμα και από κοινού με το υπουργείο Εξωτερικών, στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και, συγκεκριμένα, στον ΟΗΕ και στην UNESCO, με αίτημα ακριβώς την καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Μάλιστα, επικαλείται το πρόσφατο άρθρο του ομότιμου καθηγητή Γλωσσολογίας Γιώργου Μπαμπινιώτη, σημειώνοντας πως η καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου, ημέρας θανάτου του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας αποτελεί σήμερα, παρά τη δοθείσα ονοματολογία, έναν αμιγώς εσωτερικό, ελληνικό εορτασμό, καθώς, όπως καταγγέλλεται, η δέσμευση ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα μεριμνούσε ώστε να καθιερωθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, δεν υλοποιήθηκε ούτε από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Από πλευράς του ο κ. Μπαμπινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Ν. Ανδρουλάκη προχωρώντας σε ανάρτηση στο facebook:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καλή βρίσκω την ιδέα και ίσως μάλιστα όχι δύσκολο να γίνει αποδεκτή. Η ελληνική γλώσσα θα την άξιζε μία τέτοια τιμη.

  2. Μπαμπινιώτης, ο ανεκδιήγητος τύπος που έλεγε ‘ψηφίστε την Καϊλή’ για τον πατριωτισμό της.

    Ακόμη ασχολείστε με το γελοίο αυτό υποκείμενο.

    • Πας προφήτης μετά Χριστόν…
      Για να λέμε τα σύκα-σύκα, πριν το σκάνδαλο, είχες παράπονο από την Καϊλή; Και αν ναι, ποιο/τι; Ήταν ό,τι καλύτερο είχαμε στην ευρωβουλή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This