Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα της με… κρατικό χρήμα η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα

«Παρέα» με τους αστυνομικούς συνοδούς της...

Must Read

Ποσό ύψους 2.000 ευρώ «ξόδεψε» η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα, για να κάνει Πάσχα στην Ηλεία, την ιδιαίτερη πατρίδα της, «παρέα», μάλιστα, με τους αστυνομικούς συνοδούς της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του documentonews.gr.

Μόνο που το εν λόγω… ταξιδάκι έγινε με κρατικό χρήμα, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Δι@ύγεια, όπου ως… δικαιολογία αναφέρονται «υπηρεσιακοί λόγοι». Έλα, όμως, που η Ηλεία δεν διαθέτει κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα, ώστε να σκεφτεί κανείς ότι η επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη και μάλιστα μέσα στις ημέρες του Πάσχα.

Ως εκ τούτου, το κοστολόγιο του «επαγγελματικού» αυτού ταξιδιού της Δήμητρας Λυγούρα, το οποίο αφορούσε σε «ημερήσια αποζημίωση και διανυκτέρευση» της ίδιας και της… κουστωδίας της εγείρει πολλά ερωτήματα, καθότι, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή της, το ταξίδι στην Ηλεία διήρκησε πέντε ημέρες και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου, έως και την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, όταν και επέστρεψαν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στη Δι@ύγεια αναρτήθηκαν τρεις αποφάσεις που αφορούσαν σε «έγκριση δέσμευσης δαπάνης» για το εν λόγω ταξίδι. Οι δύο από αυτές, συνολικού κόστους 1988,72 ευρώ, αναρτήθηκαν στις 30 Απριλίου και επρόκειτο για χρήματα τα οποία αφορούσαν σε «έξοδα διανυκτέρευσης της Γενικής Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και των συνοδών ασφαλείας» (1.280 ευρώ), καθώς επίσης και σε «δέσμευση πίστωσης ημερήσιας αποζημίωσης της Γενικής Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και των συνοδών ασφαλείας» (708,72 ευρώ).

Την Πέμπτη 2 Μαΐου αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια ακόμη μία απόφαση της κας Λυγούρα για το συγκεκριμένο ταξίδι, η οποία και αφορούσε σε ημερήσια αποζημίωση του συνοδού ασφαλείας της ΓΓΑΠ, ύψους 127 ευρώ.

Και στις τρεις αποφάσεις αναφέρεται πως το ταξίδι στην Ηλεία πραγματοποιήθηκε για «υπηρεσιακούς λόγους». Ωστόσο, το γεγονός ότι στην Ηλεία δεν λειτουργούν φυλακές, ώστε να πει κανείς ότι η κα Λυγούρα μετέβη στην περιοχή για επίσκεψη σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα, σε συνδυασμό με το ότι η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει καταγωγή από την Ηλεία, όπως αναφέρει στο βιογραφικό της που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκαλεί τη δικαιολογημένη απορία περί του τι είδους «υπηρεσιακοί λόγοι» ήταν αυτοί για τους οποίους μετέβη η κα Λυγούρα τις ημέρες του Πάσχα στην Ηλεία και χρειάστηκε αποζημίωση και έξοδα διανυκτέρευσης;

Το documentonews.gr επικοινώνησε τρεις φορές με το γραφείο της κας Λυγούρα -δύο την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη και μία σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου- σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, ουδέποτε έλαβε κάποια επίσημη απάντηση.

Προέρχεται από τον «κομματικό σωλήνα» της ΝΔ

Οι όποιες απαντήσεις ίσως να βρίσκονται στο γεγονός ότι η Δήμητρα Λυγούρα, η οποία και τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής τον Ιούλιο του 2023 μετά τις εθνικές εκλογές, είναι ένα πρόσωπο το οποίο προέρχεται από τον «κομματικό σωλήνα» της ΝΔ από τα φοιτητικά -ακόμη- χρόνια της. Το 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής στο νομό Ηλείας με τη ΝΔ, ενώ στις εθνικές εκλογές του 2012 τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Σύμφωνα δε με τα όσα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στο βιογραφικό της «το 2014 διετέλεσε συνεργάτης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη», ενώ τον Ιούνιο του 2016 ήταν ένα από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής που με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβαν τη «διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ».

Με απλά λόγια, συνδέεται προσωπικά με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εφόσον συνδέεται με τον Κούλη ή οποιονδήποτε της οικογενειακής συμμορίας Μητσοτάκη που είναι άριστοι στην διασπάθιση δημοσίου χρήματος, σίγουρα η γυναίκα είχε καλό δάσκαλο στην κατάχρηση δημοσίου χρήματος και ξέρει ότι δεν θα την αγγίξει κανείς για αυτό. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This