«Λιβάνισμα» για Όσκαρ του Σκέρτσου στον Μητσοτάκη: «Ποιος άλλος πρωθυπουργός έχει υψώσει το ανάστημά του;»

Μήπως να του δώσουμε επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών αφού τα «έβαλε» με τόση.... επιτυχία με τις πολυεθνικές;

Must Read

Τα δίνουν όλα οι κυβερνητικοί για να περισώσουν το γόητρο Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ο δε υπουργός Επικρατείας και εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Άκης Σκέρτσος έχει εντρυφήσει στο «λιβάνισμα».

Βγήκε λοιπόν στην ΕΡΤ και έπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός δείχνει ότι παίρνει γενναίες πρωτοβουλίες. Δεν έχω δει άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν της κεντροαριστεράς ή της Αριστεράς να ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στις πολυεθνικές».

Αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για το θέμα της κερδοσκοπίας των πολυεθνικών εταιρειών σχολίασε: «Για δύο λόγους. Είναι το ζήτημα, το οποίο απασχολεί περισσότερο από όλα την ελληνική κοινωνία, αλλά και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Ξεκίνησε από την εισβολή στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε. Αποκρούσαμε τότε την εξωγενή εισβολή του πληθωρισμού, με πολύ γενναία μέτρα στήριξης των εισοδημάτων και των επιχειρήσεων και καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά τις τιμές ενέργειας από το 2021- 2023. Από εκεί και πέρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και πιο μόνιμα και διαρθρωτικά προβλήματα λειτουργίας του ανταγωνισμού, όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και στις ευρωπαϊκές αγορές και εκεί η συλλογική δύναμη της ΕΕ είναι πάρα πολύ σημαντική».

Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε ότι υπάρχει μια ασυμμετρία δύναμης, δηλαδή, υπάρχουν πολυεθνικοί κολοσσοί, οι οποίοι μπορεί να έχουν τον ετήσιο τζίρο που ισούται με το ΑΕΠ της Ελλάδας, η μιας άλλης μεσαίας ευρωπαϊκής χώρας και οι οποίες, εταιρίες, χρησιμοποιούν διασυνοριακές εμπορικές πρακτικές, που δεν είναι μεν παράνομες, οι οποίες όμως δεν μπορούν να ελεγχθούν και να κολαστούν ποινικά ή διοικητικά με μέτρα, από ένα μεμονωμένα κράτος – μέλος. Άρα εδώ η ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πολλά πράγματα να κάνει και δεν τα έχει κάνει ακόμα».

Για να καταλήξει στο δια ταύτα: «Γιατί πρέπει να συνδέσουμε τις ευρωεκλογές και το διακύβευμα αυτών των εκλογών με τις προτεραιότητες που θα θέσει η επόμενη Επιτροπή, η επόμενη Ευρωβουλή».

Μάλιστα για το ζήτημα της ακρίβειας κατηγόρησε την… αντιπολίτευση: «Η άρνηση και η αντίδραση της αντιπολίτευσης σε αυτό το μείζον ζήτημα και αυτή την πολύ σημαντική θεσμική πρωτοβουλία που πήρε ο πρωθυπουργός δείχνει, πρώτον, πόσο δεν θέλουν να συζητήσουν τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή κάλπη, αλλά και πόσο στην ουσία δεν θέλουν και δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τη συλλογική, δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Για να συνεχίσει το λιβάνισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Από εκεί και πέρα θέλω να πω, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει ότι παίρνει γενναίες πρωτοβουλίες. Δεν λογαριάζει το πολιτικό κόστος, γιατί ακούμε από εδώ και από εκεί, κριτική από την αντιπολίτευση να λένε, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δέσμια των μεγάλων επιχειρήσεων, των μεγάλων συμφερόντων, των πολυεθνικών. Δεν έχω δει άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν της κεντροαριστεράς ή της Αριστεράς να ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στις πολυεθνικές, το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πραγματιστής και υπεύθυνος πατριώτης και ξέρει να χρησιμοποιεί και τα ευρωπαϊκά εργαλεία εκεί που πρέπει, για να μπορέσει να λειτουργήσει υπέρ της προστασίας των εισοδημάτων των καταναλωτών και των Ευρωπαίων πολιτών».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ὁ κ. ὑπουργός ψεύδεται ὅταν ἀποδίδη τόν πληθωρισμό στήν ρωσική εἰσβολή διότι αὐτός ἄρχισε 6 μῆνες πρό τοῦ πολέμου.

  2. ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ ΣΤΟ ΝΑ ΓΛΕΙΦΕΙ….ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΓΛΥΦΕΤΑΙ…ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΦΟΔΕΥΕΙ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΤΑΙ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This