Ιράν: Σήμερα η κηδεία του Εμπραχίμ Ραϊσί – Πολλά τα σενάρια συνωμοσίας για τον θάνατο του

Αρχίζουν οι επικήδειες τελετές σε Ταυρίδα, Τεχεράνη και Μασάντ

Must Read

Στην Ταμπρίζ θα γίνει το πρωί στις 9.30 (τοπική ώρα, 08.00 ώρα Ελλάδας) η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Εμπραχίμ Ραΐσι ενώ από σήμερα αρχίζουν στο Ιράν οι τελετές για την κηδεία του προέδρου της χώρας, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κυριακή, όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε.




 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στη συνέχεια οι σοροί θα μεταφερθούν στην Τεχεράνη, όπου θα συνεχιστούν οι τελετές.




 

Στο Ιράν, πολίτες θρηνούν, ενώ ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, Αλί Χαμενεΐ αλλά και το υπουργικό συμβούλιο σπεύδουν να καθησυχάσουν το κόσμο πως δεν θα διαταραχθεί η διακυβέρνηση της χώρας.

Πολλά τα σενάρια συνωμοσίας για τον θάνατο του

Συζητείται έντονα το θέμα του σαμποτάζ, ενώ οργή επικρατεί και για τον ύποπτο ρόλο του δικτάτορα Αλίεφ και την περιέργεια επιμονή του να παρευρεθεί ο νεκρός πλέον Ραΐσι στην τελετή ανοίγματος του φράγματος.

Η επόμενη μέρα για την ιρανική κυβέρνηση

Αντικαταστάτης του Εμπραχίμ Ραΐσι θα είναι προσωρινά ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μοχάμαντ Μοχμπέρ. «Ο πρόεδρος του ιρανικού λαού που εργάστηκε σκληρά και αδιάκοπα και δεν έκανε τίποτε άλλο από το να υπηρετήσει το λαό με στόχο την πρόοδο, κράτησε την υπόσχεσή του και θυσιάστηκε για το Έθνος», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργικού Συμβουλίου.




 

Ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσι ήταν ο δεύτερος τη τάξει της ιρανικής πολιτικής εξουσίας και εκλεκτός του Ανώτατου Ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλι Χαμενεϊ, τον οποίο αναμενόταν να διαδεχτεί, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές.




 

Μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραΐσι, του υπουργού Εξωτερικών και της συνοδείας τους σε συντριβή ελικοπτέρου, την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου.

OHE: Ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο Ραΐσι – Η οργισμένη αντίδραση του ισραηλινού πρεσβευτή

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν επέκρινε έντονα την τήρηση ενός λεπτού σιγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου, την Κυριακή (20/05).

«Σωστά είδατε. Το Συμβούλιο Ασφαλείας τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μακελάρη προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι. Ντροπή!», τόνισε ο πρεσβευτής του Ισραήλ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κοινοποίησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καταλογίζοντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι δεν καταβάλλει ουσιαστικές προσπάθειες με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, ο Γκιλάντ Ερντάν επέκρινε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας που «έσκυψαν το κεφάλι στη μνήμη κάποιου που ήταν υπεύθυνος για χιλιάδες θανάτους στο Ιράν, στο Ισραήλ και σε όλον τον κόσμο».

«Τι θα ακολουθήσει; Θα τηρήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χίτλερ;», διερωτήθηκε.  «Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει εξελιχθεί σε απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», υποστήριξε ο ισραηλινός διπλωμάτης.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This