Αισθητά μειωμένη φέτος η παραγωγή κερασιών: «Έσκασαν με τις βροχές, τεράστιες οι ζημιές»

«Η τιμή των πρώιμων ήταν 1,5 ευρώ, στα μανάβικα φτάνει να πουλιέται στα 7,5 ευρώ»

Must Read

Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργήσει στην παραγωγή κερασιών οι βροχές του Απριλίου και οι χαμηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τον Μάη, με τους επαγγελματίες του κλάδου να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις πρώιμες και μεσοπρώιμες ποικιλίες.

«Τα προβλήματα είναι πολλά, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Είχαμε κακή καρπόδεση και δεν φτάνουν οι βροχές του 10ημερου και τα αποτελέσματα ήταν αυτά. Τα κεράσια σκίστηκαν, ήταν που ήταν λίγα, τα διαλέγουμε, δεν συμφέρει να τα μαζέψουμε», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Ανάβρας και κερασοπαραγωγός, Γιάννης Ζαχαράκης και συνέχισε: «Οι τιμές είναι εξευτελιστικές τουλάχιστον στα πρώιμα κεράσια. Πήγαν κατά μέσο όρο στο 1,5 ευρώ, τα πρώιμα, τώρα ξεκινούν τα μεσοπρώιμα. Στη Λάρισα τα κεράσια έχουν 6,5 ευρώ».

Αλλά και ο Απόστολος Καραογλανίδης, κερασοπαραγωγός στο επάγγελμα, επεσήμανε πως εξαρτάται από την ποικιλία που έχει ο καθένας. «Η τιμή των πρώιμων καταποντίστηκε, τρομερές ζημιές υπέστησαν. Η τιμή των πρώιμων ήταν 1,5 ευρώ όταν το κόστος συγκομιδής ήταν πάνω από 1,20 ευρώ. τα όψιμα πάνε από 1,60 -2,50 ευρώ. Στα μανάβικα φτάνει να πουλιέται στα 7,5 ευρώ», υποστήριξε, ενώ από την πλευρά του, ο παράγωγος κερασιών και ροδάκινων, Νίκος Παυλίδης (Ισορροπιστής) ανέφερε:

«Στην λαϊκή πουλάμε από 2,5 ευρώ – 4 ευρώ τα καλά κεράσια. Τα προβλήματα είναι τεράστια. Έκανε βροχές και μετά 28-29 βαθμούς και έσκασαν τα κεράσια».

Δείτε επίσης: «Λαίλαπα» ακρίβειας: Ακόμα και 18 ευρώ το κιλό πωλούνται τα πρώιμα κεράσια στα μανάβικα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This